Leergang Coachen met Impact

Tot de kern komen

Mensen & mogelijkheden, dat is je passie! Dus of je nu leidinggevende bent of zelfstandig therapeut en alles wat er tussen zit, Coachen met Impact is voor iedereen die verder wil kijken dan het probleem dat mensen hebben. De reden dat iemand vast zit of vastgelopen is, is misschien wel het allerminst interessant. Door onze kennis van het brein en het zenuwstelsel, bieden we een unieke opleiding die je voorbij het probleem kan laten kijken. Mogelijkheden en beweging creëert en zorgt dat mensen hun gekende en ongekende talenten gaan gebruiken. En dat kan talent zijn in zakelijke context maar ook in (liefdes)relaties, opvoeding, gezondheid, goed voor jezelf zorgen, enz.

Buiten de box

Misschien is de coachvraag, hulpvraag of het probleem een vertrekpunt in een coachgesprek, maar het is zeker niet het kader waarbinnen je zult gaan werken. Als het goed is ligt het kader daar juist omheen, of in elk geval er (net) naast! Sommige mensen noemen dat outside the box kijken. Maar hoe krijg je nu mensen buiten die box? Niet door tips en adviezen te geven, dat zul je zelf vast al gemerkt hebben. De leergang Coachen met Impact gaat precies hierover.

De kluwen ontwarren

Taal is een hele belangrijke factor in hoe we onze wereld ordenen en begrijpen. Taal en dingen begrijpen zijn daarom vaak leidraad in hoe we groei en ontwikkeling aanpakken. En zo staat er als het ware een ‘projectplan’ om jezelf te ontwikkelen. Vaak stagneert die ontwikkeling. Dat komt omdat ons gedrag  voor een heel groot gedeelte niet-talig en niet-logisch wordt aangestuurd. Als je ook dat deel mee weet te nemen, dan coach je met impact.

In deze leergang combineren we beide uitgangspunten om de kluwen in iemands hoofd en brein te ontwarren:

 • de gedachtes, en talige constructen die maken dat iemand denkt, doet en voelt zoals hij doet à neo-corticaal vooral het linker breindeel;
 • de niet talige, non-lineaire en a-causale manier van denken, voelen en doen à neo-corticaal het rechter visuele breindeel en het emotionele breindeel

Door met beiden te werken kun jij bij iedereen altijd een ingang creëren. En zul je per definitie met diepgang werken. Dat heeft dan weer te maken met neurodiversiteit en neuroplasticiteit. Termen die uitvoerig aan bod komen en concreet gemaakt in hoe jij daar in een gesprek gebruik van kunt gaan maken. Nieuwsgierig? Een afspraak met een van de trainers om te sparren hoe deze leergang jou verder kan helpen in je vak, is zo gemaakt.

Jij bepaalt het succes van je coaching

Tijdens de leergang Coachen met Impact ga je flink de diepte in om het coachvak te leren. Dus naast theorie, modellen, gesprekstechnieken en interventies leren, gaan we je ook laten nadenken over dingen die je doet zoals je ze doet. Je een nieuwe blik laten werpen op jezelf, de relatie die je aangaat met degene die je coacht, met je werk of praktijk. Waarom? Omdat jij de allerbelangrijkste factor bent in het succes van je coaching. Een nieuwe blik die hopelijk maakt dat je nog geïnspireerder, succesvoller of doeltreffender te werk kunt gaan. Een blik die je mogelijkheden weer verder verruimt. Met alles wat je al weet en kunt.

Voor wie is de leergang Coachen met Impact bedoeld

Deze leergang is voor iedereen die echt wil leren coachen en met ‘mensen werkt’ en meer uit mensen, coachgesprekken en werk wil halen. Waaronder:

 • Alle soorten coaches en trainers (in opleiding): loopbaan, persoonlijke, job, sport, team coaches;
 • Alle soorten managers: HR, team, project, programma managers;
 • Professionals in organisaties die functioneel mensen aansturen: consultants, marketeers, meewerkend voorman;
 • Professionals uit de zorg: artsen, alle soorten verpleegkundigen, therapeuten, paramedici, maatschappelijk werkers, revalidatiespecialisten; 
 • Professionals uit het onderwijs (basis, voortgezet en speciaal): leraren, interne begeleiders, ambulante begeleiders, remedial teachers, directeuren, schoolbegeleidingsdienstmedewerkers.

Programma Coachen met Impact

Deze intensieve leergang bestaat uit 20 dagen, over een periode van 1 jaar waarin je theorie met praktijk afwisselt. We werken met meerdere opleiders met eigen specialismen. Na 2 of 3 blokken, volgt een integratie- en feedbackdag. We verwachten dat je tussendoor veel oefent in intervisie en met (oefen)cliënten.

De onderwerpen die aan bod komen:

 • Verschillende soorten coaching en de grote gemene deler
 • Het vinden van de hefboom voor verandering
 • Neuroplasticiteit en neurodiversiteit herkennen en inzetten
 • Diverse coachmodellen, zowel de meer analytische als de meer intuïtieve varianten
 • Jezelf inzetten als platform voor verandering (gebruik maken van spiegelneuronen)
 • Brein-coaching en neuropsychologie
 • Oplossingsgericht werken
 • Contact en Contract
 • De systemische bril opzetten bij coaching
 • Waarden en drijfveren achterhalen
 • Het autonome zenuwstelsel, stress- en emotieregulering
 • Horizontale en verticale integratie in het brein (Daniel Siegel)
 • Kennis van biologisch trauma en hoe dat mensen vastzet in alledaagse situaties en gedrag
 • Herkennen van dieper liggende thema’s bij ogenschijnlijk oppervlakkige ontwikkelvraagstukken
 • Keuze van interventies, wanneer doe ik wat
 • Gespreksvoering

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserven per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname leergang Coachen met Impact

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 1-2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Leergang Coachen met Impact

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze dagworkshop Coachen in 1 dag om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot specialisatie

Na de leergang Coachen met Impact is het mogelijk om jezelf verder te verdiepen; persoonlijk of professioneel  in een van onze leerstromen.

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Coachen met Impact

CmI2018:
Blok 1: 29 en 30 oktober 2018
Blok 2: 26 en 27 november 2018
Blok 3: 21 en 22 januari 2019
Trainers: Jolanda van Millingen, Renée Hilverdink en Cathelijne Wildervanck
De resterende data worden z.s.m. bekend gemaakt.
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 3.250,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslagwerk. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
Deze leergang omvat 20 trainingsdagen.