Opleiding NLP Top-coach

 NLP TOP-coach

Mensen & mogelijkheden, dat is je passie! Dus of je nu leidinggevende bent of zelfstandig therapeut en alles wat er tussen zit, NLP TOP-coach is voor iedereen die verder wil kijken dan het probleem dat mensen hebben, gebruik makend van NLP als basismethodiek.

Heb je een stevige NLP-basis opgedaan in de NLP-practitioner en NLP Master-practitioner en wil je leren deze basis in te zetten bij het begeleiden van mensen? Dan is deze opleiding echt wat voor jou. Je zult leren van zeer ervaren senior coaches die al jaren in het vak zitten. Ze nemen je mee in de aanvullende theorie en in de praktijk.

Wat ga je leren?

Bij De eerste verdieping kijken we naar de mens als geheel. Waar NLP bij sommige instituten nogal cognitief ingezet wordt, geloven wij in het totaalplaatje van de verschillende breindelen:

Vliegermodel

We leren je dan ook om je interventies zodanig in te zetten dat mensen verandering op alle lagen doormaken en oplossingsgericht is. Door onze kennis van het brein en het zenuwstelsel, bieden we een aanvulling die je voorbij het probleem kan laten kijken. Mogelijkheden en beweging creëert en zorgt dat mensen hun gekende en ongekende talenten gaan gebruiken. En dan kan talent zijn in zakelijke context maar ook in (liefdes)relaties, opvoeding, gezondheid, goed voor jezelf zorgen etcetera.

Taal is weliswaar een hele belangrijke factor in hoe we onze wereld ordenen en begrijpen. Taal en dingen begrijpen zijn daarom vaak leidraad in hoe we groei en ontwikkeling aanpakken. En zo staat er als het ware een ‘projectplan’ om jezelf te ontwikkelen. Vaak stagneert die ontwikkeling. Dat komt omdat ons gedrag  voor een heel groot gedeelte niet-talig en niet-logisch wordt aangestuurd. Als je ook dat deel mee weet te nemen, dan coach je met diepgang.

In onze opleiding combineren we beide uitgangspunten.

 • de gedachten, en talige constructen die maken dat iemand denkt, doet en voelt zoals hij doet (neo-corticaal vooral het rechter breindeel)
 • de niet talige, non-lineaire en a-causale manier van denken, voelen en doen (neo-corticaal het linker visuele breindeel en het emotionele breindeel)

Door met beiden te werken kun jij bij iedereen altijd een ingang creëren. En zul je per definitie met diepgang werken. Dat heeft dan weer te maken met neurodiversiteit en neuroplasticiteit. Termen die uitvoerig aan bod komen en er wordt concreet gemaakt hoe jij daar in een gesprek gebruik van kunt gaan maken. Nieuwsgierig?

Jij bepaalt het succes van je coaching

Tijdens de opleiding NLP TOP-coach ga je flink de diepte in om het coachvak te leren. Dus naast theorie, modellen, gesprekstechnieken en interventies leren, gaan we je natuurlijk ook weer laten reflecteren op de dingen die je doet zoals je ze doet. Je een nieuwe blik laten werpen op jezelf, de relatie die je aangaat met degene die je coacht, met je werk of praktijk. Waarom? Omdat jij de allerbelangrijkste factor bent in het succes van je coaching. Een nieuwe blik die hopelijk maakt dat je nog geïnspireerder, succesvoller of doeltreffender te werk kunt gaan. Een blik die je mogelijkheden weer verder verruimt. Met alles wat je al weet en kunt.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze opleiding is voor iedereen die echt wil leren coachen en met ‘mensen werkt’ en meer uit mensen, coachgesprekken en werk wil halen. Waaronder:

 • Alle soorten coaches en trainers (in opleiding): loopbaan, persoonlijke, job, sport, team coaches;
 • Alle soorten managers: HR, team, project, programma managers;
 • Professionals in organisaties die functioneel mensen aansturen: consultants, marketeers, meewerkend voorman;
 • Professionals uit de zorg: artsen, alle soorten verpleegkundigen, therapeuten, paramedici, maatschappelijk werkers, revalidatiespecialisten;
 • Professionals uit het onderwijs (basis, voortgezet en speciaal): leraren, interne begeleiders, ambulante begeleiders, remedial teachers, directeuren, schoolbegeleidingsdienst medewerkers.

Natuurlijk heb je al de benodigde vooropleiding (NLP practitioner + NLP Master-practitioner) waardoor we heel snel de diepte in kunnen.

Programma NLP TOP-coach

Deze opleiding bestaat uit 10 dagen, over een periode van een half jaar waarin je theorie met praktijk afwisselt. We verwachten dat je tussendoor veel oefent in intervisie en met (oefen)cliënten.

De onderwerpen die aan bod komen:

 • Verschillende soorten coaching en de grote gemene deler
 • Het vinden van de hefboom voor verandering
 • Neuroplasticiteit en neurodiversiteit herkennen en inzetten
 • Diverse coachmodellen, zowel de meer analytische als de meer intuïtieve varianten
 • Jezelf inzetten als platform voor verandering (gebruik maken van spiegelneuronen)
 • Brein-coaching en neuropsychologie
 • Oplossingsgericht werken
 • Contact en Contract
 • De systemische bril opzetten bij coaching
 • Het autonome zenuwstelsel en stress- en emotieregulering
 • Horizontale en verticale integratie in het brein (Daniel Siegel)
 • Kennis van biologisch trauma en hoe dat mensen vastzet in alledaagse situaties
 • Herkennen van dieper liggende thema’s bij ogenschijnlijk oppervlakkige ontwikkelvraagstukken
 • Keuze van interventies, wanneer doe ik wat
 • Gespreksvoering

Certificaat NLP-coach

Tijdens het laatste blok (integratieblok) krijg je de mogelijkheid je te laten certificeren als NLP-coach. Je ontvangt het certificaat NLP-coach als je de schriftelijke eindopdracht en de praktijkopdracht in het laatste blok met goed gevolg hebt volbracht en je actief hebt deelgenomen aan de totale opleiding. Het is ook mogelijk de opleiding af te sluiten met een bewijs van deelname.

Supervisie

Na de coach-opleiding willen sommige coaches in het leerproces blijven en hun coach-skills verder aanscherpen. Voor iedereen die zich wil blijven professionaliseren, kun je met een eigen gevormde ‘supervisiegroep voor coaches’ begeleiding krijgen van een supervisor / senior coach van De eerste verdieping. Mail info@1e-verdieping.nl voor meer informatie hoe je hieraan kan deelnemen.

Erkenning

Onze NLP-opleidingen zijn onder meer erkend door:

logo_nvnlpDe Nederlandse vereniging voor NLP (NVNLP)
De Nederlandse Vereniging voor NLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Zij vormt een platform waar beoefenaars en geïnteresseerden van NLP in Nederland en België elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Het Nederlands Mediation Instituut (NMI)
logo_nmiHet Nederlands Mediation Instituut (NMI) is de onafhankelijke kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland. Doelstellingen zijn het stimuleren van de toepassing van mediation in Nederland, het bevorderen en borgen van de kwaliteit van mediation en mediators, het geven van onafhankelijke informatie en voorlichting over mediation, kwantificering en onderzoek inzake mediation en het bieden van een overlegstructuur voor en over mediation. Onze opleidingen zijn CRKBO-erkend.

Is erkenning voor jou van belang bij het volgen van een van onze opleidingen? Neem dan contact op voor nadere details.

Voor het verkrijgen van het certificaat, mag je maximaal 3 trainingsdagen missen. Als je een dag niet aanwezig kunt zijn, kun je deze dag(en) in een andere groep inhalen. Dat kan tot 2 jaar na de afronding van jouw opleiding.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserven per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname opleiding NLP TOP-coach

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 1-2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze NLP training kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden opleiding NLP TOP-coach

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze workshop coachen in 1 dag om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot specialisatie

Na de leergang NLP TOP-coach is het mogelijk om jezelf verder te verdiepen; persoonlijk of professioneel  in een van onze leerstromen.

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data NLP Top-coach

NLPTC2019:
Eerstvolgende opleiding start in november 2019.
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.795,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslagwerk. De opleiding is vrijgesteld van BTW.


Resterende data van lopende opleidingen:

NLPTC2017:
Blok 3: 5 en 6 maart 2018
Blok 4: 14 en 15 mei 2018
Blok 5: 2 en 3 juli 2018
Trainer: Jolanda van Millingen