Training Systemisch Werk in Organisaties

Systemisch wijzer

Je hebt een opleiding gedaan in Systemisch werk en het effect van opstellingen en het toepassen van systemische principes heeft je op de één of andere manier geraakt en geboeid. Je past systemisch denken misschien al toe in je eigen leven en in het begeleiden van andere mensen en bent nieuwsgierig om te ervaren hoe je dit ook in vraagstukken rondom werk/organisaties toe kunt gaan passen. Of je bent nog niet geschoold in systemisch werken maar wel geïnteresseerd in de specifieke toepassing in organisaties/werk. In dat geval is deze 3-daagse training iets voor jou!

Bedrijven, organisaties en verenigingen zijn in vele opzichten net als familiesystemen waarin systemische wetten (plek, volgorde en de balans tussen geven en nemen) een rol spelen.  En natuurlijk zijn er ook een aantal verschillen die belangrijk zijn om te zien en te weten als je aan de slag wil gaan met vraagstukken rondom werk en daarin systemisch denken wil toepassen.

Toepassen in werk, organisaties en carrière vraagstukken

Deze training is bedoeld voor mensen die systemisch werken willen leren toepassen in organisaties en vragen rondom werk. Wat we tijdens deze opleiding doen, is met een systemische bril kijken naar verschijnselen in bedrijven en organisaties. Denk aan zaken als ziekteverzuim, verloop, geen beslissingen nemen, eilandvorming, bedrijfscultuur ontwikkelen, fusies, dynamieken binnen familiebedrijven etc.

Systemisch Werk is een prachtige methodiek voor bv. HR-mensen, (team-) coaches, loopbaanbegeleiders, bedrijfskundigen, en leidinggevenden om op een geheel vernieuwende manier naar patronen en bewegingen in een organisatie te kijken. Of het nu gaat om een multinational, een zelfstandige onderneming of een kleine speciaalzaak, in iedere organisatie spelen systemische principes een rol. Het ontrafelen van deze principes geeft inzicht en nieuwe mogelijkheden.

Wil je ontdekken of deze training bij jou en je doelen past? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek.

Programma Systemisch Werk in organisaties

De training bestaat uit 3 aaneengesloten dagen.

Deelname Systemisch Werk in organisaties

Deelname aan de training is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door een senior-trainer en er zijn altijd 1 of 2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Systemisch werk in organisaties vraagt enige basiskennis van systemisch werk bijvoorbeeld opgedaan bij onze 9-daagse opleiding Systemisch Werk. Voor iedereen die deze basiskennis niet heeft, bieden we de mogelijkheid om op compacte wijze de benodigde voorkennis in te halen door middel van een introductieavond. We weten namelijk dat jij zelf en de overige deelnemers er heel veel meer uithalen als jij deze basiskennis wel hebt. De ’introductieavond Systemisch Werk in organisaties’ is noodzakelijk voor iedereen zonder basisopleiding Systemisch Werk (hier of elders gevolgd) en is op 20 november 2017 van 19 tot 22 uur op Achterom 1 in Delft, de kosten zijn € 50,- . Wil je bij je inschrijving of optie aangeven of je wel of niet een basisopleiding systemisch werk hebt gedaan?

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Systemisch Werk training kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze training kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Systemisch Werk in Organisaties

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de training.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze avondopstellingen om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Systemisch werk als basis

Ben je geraakt door de mogelijkheden van opstellingen en heb je nog geen systemisch werk voor jezelf gedaan? Dan is de opleiding Systemisch Werk een prachtige vervolgstap. Je kunt komen kennismaken op een familieopstellingavond of een gesprek met een trainer aanvragen.

Verder ontwikkelen

Persoonlijke en professionele ontwikkeling is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Systemisch Werk in Organisaties

SWorg Introductieavond 2018-1:
14 mei 2018 (19:00-22:00)
Lokatie: Achterom 1, Delft
Trainer: Richard Spek
 

SWorg2018-1:
4, 5 en 6 juni 2018
Lokatie: Achterom 1, Delft
Trainer: Richard Spek
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 450,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslagwerk. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 3 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.

De introductieavond is noodzakelijk voor iedereen zonder basisopleiding Systemisch Werk (hier of elders gevolgd).
De kosten zijn € 50,-.