Opleiding Taal van het Lichaam – verdieping

Bodymind – Traumahealing

Een diepgaande opleiding in BodyMind-werk en Traumahealing – voor professionals in training, coaching en therapie. Voor iedereen die de jaaropleiding Taal van het Lichaam heeft gevolgd en toe is aan een flinke vervolgstap, als begeleider en natuurlijk voor jezelf.

Extra tools

In de jaaropleiding Taal van het Lichaam heb je de basis geleerd over hoe het brein, het lichaam, hechting en emoties met elkaar samenhangen. De eerste stappen in regulatie van het zenuwstelsel en herstel van ontwikkel- & hechtingtrauma’s zijn gezet. In de verdiepingsopleiding borduren we hierop voort en krijg je nog meer tools om ontdekkingsgericht met het lichaam, brein, hechting en ontwikkeltrauma te werken.

De volgende stap in thuiskomen bij jezelf

Je gaat in deze opleiding leren hoe sterk onze overlevingsmechanismen in ons zenuwstelsel zijn gaan vastzitten. Hoe ze als kleine pup ooit nuttig waren maar hoe ze ons als volwassene op fysiologisch en mentaal gebied nog steeds tegenwerken. Ze bepalen niet alleen, maar vervormen ook ons gedrag, ons gevoel, onze emoties, gezondheid, identiteit en onze relaties met anderen. Vrijkomen van deze overlevingsmechanismen op alle lagen van het brein en lichaam, zorgen ervoor dat je meer en meer verbinding krijgt met wie je werkelijk bent. Je meer in je autonomie kan staan, vertrouwen en veiligheid ervaart en gezonde relaties en intimiteit met anderen aan kan gaan. Kortom thuiskomen bij jezelf. Dit proces bekijken we zowel vanuit het proces van de cliënt als van jou als mens in je eigen ontwikkeling.

Taal van het Lichaam – verdieping

Als foetus en in de eerste 3 jaar van onze ontwikkeling en groei, hebben we een aantal essentiële basisbehoeften. Als er volop aan deze behoeften wordt voldaan, ervaren we als volwassene levenskracht, kunnen we onszelf zijn, voelen en uiten we onze emoties, zijn we in staat problemen op te lossen en gezonde relaties aan te gaan. Als er verstoring (klein of groot) in één of meerdere van deze basisbehoeften optreedt, ontwikkelen we overlevingsmechanismen. In deze opleiding staan de basisbehoeften en de mogelijk daaruit voortvloeiende overlevingsmechanismen centraal om te werken met cliënten:

Basisbehoeften                                                                          Overlevingsmechanismen

Verbinding

Werkelijk in verbinding kunnen zijn met jezelf, anderen, je emoties en lichaam. Je welkom voelen op de wereld.

 

Analytisch, rationeel, veel denken, weinig emoties ervaren, jezelf er niet helemaal bij voelen horen. Trots om een loner te zijn.

Afgestemd zijn op eigen behoeften

Weten wat je nodig hebt, dit kunnen uitspreken, hulp vragen en eigen behoeften vervullen.

 

Gericht op behoeften van anderen, helper, onmisbaar worden, jezelf leeg en niet vervuld voelen. Trots om niets nodig te hebben.

Vertrouwen

Vertrouwen ervaren in jezelf en anderen, je veilig genoeg voelen om afhankelijkheid van anderen toe te laten.

 

In control willen zijn, van binnen klein, onzeker en machteloos voelen. Trots om aan de buitenkant sterk en succesvol te lijken.

Autonomie

Nee kunnen zeggen en eigen grenzen stellen naar anderen. Vrijuit spreken, mening geven zonder schuldgevoel, schaamte of angst. 

 

People pleasen, aanpassen aan anderen, bang om teleur te stellen, van binnen boos voelen. Trots om aardig en lief te zijn.

Liefde en seksualiteit

Met open hart, liefdevolle relaties aangaan en hebben, intimiteit ervaren en vitale seksualiteit kunnen hebben.

 

Lijkt de zaakjes op orde te hebben, vaak afgewezen voelen, fysiek niet fit, geen fouten mogen maken. Trots om perfect te zijn.

Verrijking als professional en voor jezelf

In deze opleiding leer je met lichtheid in diepte te werken waarbij je zware (trauma)thema’s niet uit de weg hoeft te gaan. In alles gaat het steeds om het hervinden van het zelfregulerend vermogen die we als mens allemaal hebben. Waardoor er weer ruimte komt voor groei, gezondheid en ontwikkeling. Een opleidding die een verrijking is als professional en zeker ook voor jezelf in alle contexten van je leven!

Programma Taal van het Lichaam

De opleiding bestaat uit 4 blokken van twee aaneengesloten dagen.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserven per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname Taal van het Lichaam-verdieping

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 2-4 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Taal van het Lichaam-verdieping opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Taal van het Lichaam-verdieping

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Je bent natuurlijk welkom om kennis met de trainers en Taal van het Lichaam-verdieping te maken door op één van de Taal van het Lichaam avonden te komen of in een persoonlijk gesprek.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Taal van het Lichaam-verdieping gaat ook over persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Opleiding Taal van het Lichaam – verdieping

TvhLverd2018:
Blok 1: 24 en 25 april 2018
Blok 2: 8 en 9 juni 2018
Blok 3: 5 en 6 juli 2018
Blok 4: 24 en 25 september 2018
Trainers: Anja Bijker en Renée Hilverdink
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.495,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 8 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.