Opleiding Taal van het Lichaam

The Body is wise

Een inspirerende opleiding voor professionals die in hun training/coaching willen werken met kennis van het brein, taal van het lichaam & emoties, regulatie van het zenuwstelsel en heling van ontwikkelings- & hechtingstrauma’s. De opleiding Taal van het Lichaam is voor iedereen geschikt die zich verder wil verdiepen in een praktische toepaste body-mind-toepassing. Waarbij je leert hoe je kennis van het lichaam/zenuwstelsel kunt integreren in de persoonlijke ontwikkeling van jezelf en eventueel van de mensen die je begeleidt. Waarbij we specifiek noemen:

 • Iedereen die met mensen werkt, zou eigenlijk geregeld expliciet de tijd ‘moeten’ nemen om bij zichzelf stil te staan.
 • We nodigen daarom nadrukkelijk ook trainers en coaches uit.
 • Het is fijn als je in je eigen ontwikkeling al een basis hebt, bijvoorbeeld door een NLP Practitioner, Systemisch Werk of vergelijkbare basis.
 • De opzet is om een dag weer de ruimte te nemen om expliciet adem te halen, je eigen reacties bewust te worden en nieuwe oefeningen en theorie aangereikt te krijgen die je voor jezelf en in je werk (als trainer en coach) kunt gebruiken.

Wil je ontdekken of de opleiding Taal van het Lichaam voor jou de juiste stap is; voor jezelf of als professional? Of wil je weten of je vooropleiding een goede basis is? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek.

De ‘Taal van het Lichaam’ zegt iets over interne processen

In coaching en training maken we veel gebruik van ‘fysiologie’:

 • Oftewel wat iemands lichaamstaal zegt over de interne processen. Met name het limbische brein communiceert in mogelijkheden (ja leuk, dit wil ik) en beperkingen (ho stop, neeeee).
 • Hoe meer je dit als trainer en coach herkent hoe makkelijker je kunt zorgen dat je interventies binnen komen.
 • Je gaat leren zien hoe mensen vanuit ontwikkelingsblokkades uit het verleden in het hier-en-nu ‘onhandig’ reageren.
 • Vervolgens leer je hoe je je eigen spiegelneuronen in het contact met jouw cliënt/cursist, kunt gebruiken om echt binnen te komen bij iemand.
 • De balans in jouw eigen lijf en zenuwstelsel is daarin cruciaal. Je leent als het ware je zenuwstelsel uit om tot diepgaande ontwikkeling te komen.
 • Dat betekent dat je in deze training ook volop aan de slag gaat met jouw eigen lijf, emoties, zenuwstelsel en hechting.
 • “the impact of the intervention is dependent on the inner state of the intervenior”. Dus hoe ver jij bent in je eigen proces, hoe diep jij in balans bent in jouw eigen lijf, zal bepalend zijn hoeveel impact jouw coaching of training heeft.
 • Dit zijn diepgaande processen;
 • maar, je leert ook hoe je dit lichtvoetig kunt inzetten in bijvoorbeeld trainingen, die niet per se op zwaar persoonlijke problematiek zijn ingesteld!
 • Elke (NLP) trainer, systemisch werker of coach kan hier meteen mee aan de slag;
 • en zal merken dat deze manier van kijken meteen te combineren is met zijn/haar eigen interventies en dat deze letterlijk meer ‘body’ zullen krijgen.

Deze opleiding is voor iedereen die met mensen werkt een grote aanvulling, waaronder trainers, therapeuten, coaches; mensen uit de gezondheidszorg en onderwijs; managers en HR-mensen.

Programma Taal van het Lichaam

De opleiding bestaat uit 9 losse dagen, verdeeld over 9 maanden.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname Taal van het Lichaam

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 2-4 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Taal van het Lichaam opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Taal van het Lichaam

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze workshop Taal van het Lichaam in 1 dag om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Taal van het Lichaam gaat ook over persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Opleiding Taal van het Lichaam

TvhL2018-2:
Dag 1: 19 september 2018
Dag 2: 10 oktober 2018
Dag 3: 7 november 2018
Dag 4: 12 december 2018
Dag 5: 9 januari 2019
Dag 6: 30 januari 2019
Dag 7: 20 februari 2019
Dag 8: 20 maart 2019
Dag 9: 24 april 2019
Trainers: Anja Bijker en Renée Hilverdink
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.495,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 9 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.


Resterende data van lopende opleidingen:

TvhL2017-2:
Dag 9: 30 mei 2018
Trainers: Anja Bijker en Renée Hilverdink
 

TvhL2018-1:
Dag 3: 9 mei 2018
Dag 4: 6 juni 2018
Dag 5: 4 juli 2018
Dag 6: 5 september 2018
Dag 7: 3 oktober 2018
Dag 8: 31 oktober 2018
Dag 9: 28 november 2018
Trainers: Anja Bijker en Renée Hilverdink