Corona-proof opleidingen die veilig, fijn en vertrouwd zijn

 

Alle geplande trainingen zoals ze nu op de website bij jouw opleiding staan gaan door.

Volgens de afspraken die de Nobtra (Nederlandse Orde van Beroepstrainers) hierover met de ministeries van EZK en OCW heeft gemaakt, kunnen wij veilig en vertrouwd fysiek groepen ontvangen. We houden ons aan het Protocol Veilig Trainen. Wij hebben hier al maanden ervaring mee, voldoen aan alle voorwaarden en zijn dan ook superblij dat we alle groepen weer fysiek kunnen ontvangen.

Corona-proof:
Natuurlijk blijven we alle ontwikkelingen volgen en zorgen we dat we verantwoord de trainingen geven op locatie. Jezelf ontplooien en ontwikkelen blijft een belangrijk en groot goed en we horen van verschillende cursisten steeds weer dat er echt behoefte aan is om jezelf op deze manier te kunnen blijven voeden. Mits binnen de huidige richtlijnen mogelijk natuurlijk en dat blijven we nauwlettend in de gaten houden. Mocht je om persoonlijke overwegingen toch niet life aanwezig willen zijn, dan blijft zoom natuurlijk een alternatief dat we bieden!

Bij alles wat we doen, staat het centraal om Corona-proof te zijn en blijven, zodat iedereen zich zowel veilig als welkom voelt! Hoe we met elkaar omgaan en hoe we ons in onze panden kunnen bewegen lees je op deze pagina.

Samenvattend, om een fijne en veilige training te hebben, is het belangrijkste wat jij hoeft te doen:

 • Je aan de algemene regels te houden, waaronder: voldoende afstand houden, veel handen wassen/desinfecteren, niezen/hoesten in elleboog.
 • Een eigen beker en waterfles mee te nemen.
 • Thuis te blijven als dat volgens de regels moet en je bij de trainer aan te melden zodat je online de trainingsdagen kunt volgen.
 • Vooral jouw hele fijne, nieuwsgierige zelf mee te nemen en lekker open te staan voor je eigen ontwikkeling en leerproces!
Veilig met elkaar

Daarnaast hebben we natuurlijk diverse aanpassingen om veilig de opleiding te kunnen volgen:

 • We werken met een maximale groepsomvang van 25 personen, dat is 10 minder dan normaal. Hierdoor hebben we ruimte in de trainingszaal om de stoelen op voldoende afstand van elkaar te zetten. Verder richten we het pand zo in dat, met natuurlijk ook enige flexibiliteit van iedereen, er voldoende space is als je je verplaatst.
 • We vragen je om bij binnenkomst je jas bij je te houden en deze mee te nemen naar de trainingsruimte en over je stoel te hangen.
 • In verband met een goede ventilatie, zullen we de ramen en deuren zoveel mogelijk openhouden. En ondanks dat we de ruimte ook verwarmen, is het ook fijn om een extra vest of bijvoorbeeld eigen dekentje mee te nemen.
 • Op alle locaties zijn voldoende handgel, wegwerp tissues, mondmaskers en handschoentjes voorhanden. Overal liggen desinfectie doekjes dus je kunt deze zelf gebruiken (bijvoorbeeld voor het toilet of de koffiemachine) en wij desinfecteren ook frequent de oppervlakten die veel worden aangeraakt.
 • Normaal gesproken beperken we het toiletbezoek en koffie/thee halen tot de pauzes. Dit geeft dan filevorming, daarom krijgt iedereen de mogelijkheid om koffie/thee te halen en naar het toilet te gaan wanneer je wil.

 

 • Je kunt echt bij het allerminste snotje of kriebeltje of omdat je om een andere reden in thuisquarantaine moet, online vanuit huis de opleiding volgen. Neem contact op met de trainers en we sluiten je helemaal online in via Zoom. Daar hebben wij, én de cursisten die dit al hebben gedaan de afgelopen tijd, inmiddels echt hele goede ervaringen mee. Je hoeft dan niets te missen en je blijft helemaal aangesloten bij de groep en de training.
 • We vragen je om een eigen beker/mok en een eigen waterfles (liefst met je naam erop, we hebben ook etiketten op locatie) mee te nemen zodat je altijd je eigen schone spullen hebt.
 • De lunches zullen in de vorm van een eigen lunchpakket worden uitgereikt. Je krijgt ongeveer een week voor de start van een blok een mail met een link en daarin kun je je eigen lekkere broodjes uitzoeken. Let op je spam-folder, soms komt de mail daarin terecht.
 • Er is op onze locatie een luchtreiniger met HEPA filter die naast filteren ook onze ventilatie en dus de luchtkwaliteit nauwlettend in de gaten houdt.
 • Gedurende de dag werk je zoveel mogelijk in hetzelfde groepje. De trainers zullen hier ook in faciliteren.

Onze ervaring na een aantal maanden zo werken is dat al het moois wat er te leren valt in onze opleidingen nog steeds hetzelfde is. Of dat nou in een Systemisch Werk, Body Mind, NLP, Coach of Trainers Opleiding is. Dus we zien je heel graag binnenkort weer (terug).

Warme groet,

Team De eerste verdieping opleidingen