Smoezen waardoor je vast blijft zitten

Ik schrijf zo’n 10 jaar geleden. Steve Jobs had net de iPhone aangekondigd en ik wilde vanuit mijn comfortabele management job een carrière switch maken. Ik had me omgeschoold naar het vak van trainer. En daar moest natuurlijk ook nog de bijbehorende baan bij. Via mijn netwerk kon ik starten bij een gerenommeerd trainingsbureau en er hoefden alleen nog maar wat puntjes op de i worden gezet en dan kon ik starten. Zelfs mijn toenmalige baas wist al dat ik weg zou gaan. Maar toch knaagde er wat. Het rommelde in mij. Het was niet 100% wat ik wilde, ze waren namelijk niet zo bevlogen van NLP en daarmee wilde ik vooral werken. En ik suste mezelf met het zinnetje “maar dat is nu eenmaal zo, je kan niet alles hebben”, zoals ik mezelf wel vaker suste als ik eigenlijk niet echt durfde te gaan voor wat werkelijk mijn verlangen was. Want wat wilde ik? Als ZZP-er en NLP-trainer aan de slag en het liefst nog NLP Practitioners geven. Dat ging bij dat trainingsbureau niet gebeuren. En op zondagnacht werd ik wakker, badend in het zweet. Ik zou die week gaan tekenen. Na een nacht lang wakker liggen, maakte ik om 5 uur ’s-morgens mijn lief naast mij wakker en ik zei: “Ik ga het niet doen!”.

Blog Smoezen waardoor je vast blijft zitten thumb

Huh? Wat niet? Ik ga niet tekenen. En ik voelde: als ik er voor ga, dan ga ik er ook echt voor, precies zoals ik het wil. Ik ben nog een jaar blijven werken in mijn managementjob om daarna te starten als ZZP-er. Sindsdien realiseerde ik me hoe vaak ik dat zinnetje eigenlijk gebruikte. En niet alleen voor mijn werk. Soms komt ie nog wel eens langs en dan denk ik Steve Jobs had gelijk: Think Different!

Ben jij net als ik toen ook toe aan het overboord kieperen van je (laatste?) smoezen? Ga je de stap zetten waarvan je al lang voelde dat dat ‘m is? Of ga je juist niet voor radicaal om maar wil je samen met ons een plannetje hebben om naar de nieuwe dingen toe te werken waar je van droomt? Hoe dan ook begint het met die eerste stap. Neem nu contact op voor een gratis ontwikkelgesprek, waarin je meer helderheid krijgt over jouw doelen en hoe je daar concreet mee aan de slag kunt gaan! We staan klaar voor je via 0152125125 en info@1e-verdieping.nl

Groeten Renée Hilverdink