Leergang Coachen met Impact

Tot de kern komen

Mensen & mogelijkheden, dat is je passie! Dus of je nu leidinggevende bent of zelfstandig coach wil worden, en alles wat ertussen zit, “Coachen met Impact” is voor iedereen die verder wil kijken dan het probleem dat mensen hebben. De reden dat iemand vast zit of niet verandert, is misschien wel het allerminst interessant. Door oplossingsgericht, met focus op mogelijkheden te werken, creëer je een krachtige hefboom voor verandering.
Door verander- en groeimodellen te combineren met kennis over het brein en het (autonome) zenuwstelsel, bieden we een unieke opleiding die je voorbij het probleem kan laten kijken, buiten de box dus. Mogelijkheden en beweging creëren in de kern van mensen en zorgen dat ze hun gekende en ongekende talenten gaan gebruiken staat centraal in onze aanpak. Daarbij gaat het niet alleen om ‘zakelijk succes’ of coaching rondom loopbaan. Juist ook gaat het om het vormgeven van je leven op het gebied van (liefdes)relaties, opvoeding, gezondheid, goed voor jezelf zorgen, enz

De kluwen ontwarren

VliegermodelTaal is een hele belangrijke factor in hoe we onze wereld ordenen en begrijpen. Taal en dingen begrijpen zijn daarom vaak leidraad in hoe we verandering en ontwikkeling aanpakken. En zo ontstaat er als het ware een ‘stappenplan’ om jezelf te ontwikkelen. Vaak stagneert die ontwikkeling want alleen inzicht en logisch begrijpen is niet genoeg voor verandering. Dat komt omdat ons gedrag voor een heel groot deel door non-verbale taal gestuurd wordt, hoe mensen van binnen met zichzelf en over zichzelf denken, voelen en handelen. Dus ook de niet-logische en niet-analytische aansturing moet worden meegenomen in coaching. In deze leergang combineren we beide uitgangspunten om de kluwen in iemands hoofd, brein, gedrag en gevoel te ontwarren:

 • de gedachtes en ideeën: de talige constructies die maken hoe iemand denkt, doet en voelt – neo-corticaal vooral het linker breindeel;
 • de emoties, gevoelens en overlevingsinstinct: de niet talige en niet-logische manier hoe iemand denkt, doet en voelt – neo-corticaal het rechter visuele breindeel, het emotionele breindeel en het autonome zenuwstelsel.

Door met beiden te werken kun jij bij iedereen altijd een ingang creëren. En zul je per definitie met diepgang werken. Dat heeft dan weer te maken met neurodiversiteit en neuroplasticiteit. Termen die uitvoerig aan bod komen en concreet worden gemaakt zodat jij daar in een gesprek gebruik van kunt gaan maken. Nieuwsgierig? Een afspraak met een van de trainers, om te sparren hoe deze leergang jou verder kan helpen in je vak, is zo gemaakt.

Voor wie is de leergang Coachen met Impact bedoeld

Deze brede leergang op post-HBO niveau is voor iedereen die een basis heeft in persoonlijke ontwikkeling, echt wil leren coachen in plaats van adviseren, en meer uit mensen en gesprekken wil halen. Denk daarbij aan:

 • Coaches die sneller tot de kern willen komen, bijvoorbeeld coaches op het gebied van: loopbaan, burn-out, job-coaching, sport, team coaching;
 • Mensen die het coachvak willen leren;
 • Trainers die coaching in hun trainingen willen integreren;
 • Managers die meer uit hun mensen willen halen;
 • Professionals die veel met mensen werken en meer uit gesprekken willen halen, bijvoorbeeld: consultants, marketeers, projectmanagers, meewerkend voorman, HR-adviseurs;
 • Professionals uit de zorg: artsen, verpleegkundigen, therapeuten, paramedici, maatschappelijk werkers, revalidatiespecialisten;
 • Professionals uit het onderwijs (basis, voortgezet, speciaal en hoger): docenten, intern begeleiders, ambulant begeleiders, remedial teachers, directeuren, schoolbegeleidingsdienstmedewerkers.

NLP Practitioner opleiding als basis voor Coachen met Impact

Je haalt het meest uit Coachen met Impact als je een stevige basis hebt in persoonlijke ontwikkeling m.b.v. NLP. Hierdoor krijg je diepgaand zicht op eigen patronen en je onbewuste sturing achter je gedrag, gevoel, denken, communicatie en contact maken. Essentiële onderdelen als coach. In Coachen met Impact leiden we je op om onbewuste leerprocessen op gang te brengen, die ook echt beklijven. NLP is hiervoor de onderliggende basis. Mensen leren immers niet zoveel bewust, maar vooral onbewust. Daarnaast borduren we voort op je kennis van NLP modellen en interventies. Het is onze jarenlange ervaring met de vele cursisten voor jou, dat een NLP Practitioner opleiding zelf hebben ervaren met alles wat daarbij komt kijken, hiervoor de beste basis is. Het geeft je een enorme boost en focus in je leerproces als coach.

Daarom kun je deze leergang starten als je een NLP Practitioner certificaat op zak hebt of parallel aan Coachen met Impact de NLP Practitioner volgt (bij ons of elders). Heb je een andere opleiding gedaan waar NLP in zat (circa 15 dagen en gericht op persoonlijk proces), laat het ons weten, dan kijken we graag met je mee of dit past.

Voor mensen die de NLP Master Practitioner hebben gedaan (bij ons of elders) geldt een korting van € 750,- omdat er enige dubbeling is.

Jij bepaalt het succes van je coaching

Tijdens de leergang Coachen met Impact ga je flink de diepte in om het coachvak te leren. Dus naast theorie, modellen, gesprekstechnieken en interventies leren, gaan we je ook laten nadenken over dingen die je doet zoals je ze doet. Je een nieuwe blik laten werpen op jezelf, de relatie die je aangaat met degene die je coacht, met je werk of praktijk. Waarom? Omdat jij de allerbelangrijkste factor bent in het succes van je coaching. Een nieuwe blik die hopelijk maakt dat je nog geïnspireerder, succesvoller of doeltreffender te werk kunt gaan. Een blik die je mogelijkheden weer verder verruimt. Met alles wat je al weet en kunt.

Programma Coachen met Impact

Deze inspirerende leergang bestaat uit 20 dagen, verdeeld over 10 blokken van 2 dagen, waarin je theorie met veel praktijk afwisselt. We werken met meerdere opleiders met eigen specialismen. We verwachten dat je tussendoor veel oefent in intervisie en met (oefen)cliënten.

 • De onderwerpen die aan bod komen:
 • Verschillende soorten coaching en de grote gemene deler
 • Het vinden van de hefboom voor verandering
 • Neuroplasticiteit en neurodiversiteit herkennen en inzetten
 • Diverse coachmodellen, zowel de meer analytische als de meer intuïtieve varianten
 • Gespreksvoering
 • Jezelf inzetten als platform voor verandering (gebruik maken van spiegelneuronen)
 • Brein-coaching, neuropsychologie, horizontale en verticale integratie in het brein
 • Oplossingsgericht werken
 • Contact en Contract
 • De systemische bril opzetten bij coaching
 • Overtuigingen en strategieën achterhalen en veranderen
 • Waarden en drijfveren achterhalen
 • Het autonome zenuwstelsel om stress en emoties te reguleren
 • Kennis van biologisch trauma en hoe dat mensen vastzet in alledaagse situaties en gedrag
 • Herkennen van dieperliggende (bijvoorbeeld systemische) thema’s bij ogenschijnlijk oppervlakkige ontwikkelvraagstukken
 • Keuze van interventies, wanneer doe ik wat

In de leergang wordt gebruik gemaakt van een mix van methodieken, psychologische stromingen en vooraanstaande ontwikkelaars en pioniers op het gebied van menselijke verandering, waaronder: NLP, Oplossingsgericht werken, Systemisch werken, Neuropsychologie, Taal van het Lichaam en Transactionele Analyse. Bouwers van deze methodieken en bron van inspiratie voor ons zijn daarbij onder meer Daniel Siegel, Brené Brown, Stephen Covey, Tony Robbins, Insoo Kim Berg, Peter Levine, Larry Heller en Bert Hellinger.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname leergang Coachen met Impact

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 1-2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Leergang Coachen met Impact

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze dagworkshop Coachen in 1 dag om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot specialisatie

Na de leergang Coachen met Impact is het mogelijk om jezelf verder te verdiepen; persoonlijk of professioneel  in een van onze leerstromen.

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Coachen met Impact

CmI2019-1:
Blok 1: 11 en 12 november 2019
Blok 2: 9 en 10 december 2019
Blok 3: 20 en 21 januari 2020
Blok 4: 17 en 18 februari 2020
Blok 5: 16 en 17 maart 2020
Blok 6: 20 en 21 april 2020
Blok 7: 11 en 12 mei 2020
Blok 8: 15 en 16 juni 2020
Blok 9: 31 augustus en 1 september 2020
Blok 10: 28 en 29 september 2020
Trainers: Jolanda van Millingen, Heleen Langeveld en gasttrainers: Renée Hilverdink en Cathelijne Wildervanck
 

CmI2020-1:
Blok 1: 17 en 18 november 2020
Blok 2: 14 en 15 december 2020
Blok 3: 11 en 12 januari 2021
Blok 4: 8 en 9 februari 2021
Blok 5: 15 en 16 maart 2021
Trainers: Jolanda van Millingen, Heleen Langeveld en gasttrainers: Renée Hilverdink en Cathelijne Wildervanck
Deze gegevens zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen. De resterende data worden z.s.m. bekend gemaakt.
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 3.250,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslagwerk. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
Deze leergang omvat 20 trainingsdagen.