Meesterlijk Trainen


Leer van de meester, train als een meester.

Opleiding Meesterlijk Trainen

Jouw verhaal vertellen

Stel je bent goed in iets. Of je weet ergens veel van. En je passie is om dat met andere mensen te delen, aan ze over te dragen. Onze “Train the Trainer” opleiding Meesterlijk Trainen gaat precies daar over. Hoe kun je dat wat je de wereld te vertellen hebt in een vorm gieten die overkomt. En hoe kun je je eigen persoonlijkheid daarbij gebruiken maar ook technieken en modellen zodanig dat je echt overkomt en niet een zoveelste spreker bent op een zoveelste seminar! Deze trainersopleiding is voor iedereen die zich (verder) wil professionaliseren als trainer en een goede basis heeft in persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Wil je weten of deze jaaropleiding bij jou, je ambities en jouw basis past? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek

Jouw persoonlijkheid is bepalend voor impact

Deze Trainersopleiding gaat veel verder dan vaardigheden. Meesterlijke trainers zetten ook hun eigen persoonlijkheid in. We gaan diepgaand en praktisch aan de slag door vaak voor de groep te oefenen aan de hand van geven van:

 • Jezelf als trainer: wat beweegt jou, congruentie, sturing, overdracht.
 • Contract: vaststellen doelgroep, leerdoelen, eindcondities, expliciet en impliciet contract, logische niveaus in contract.
 • Groepsprocessen: omgaan met weerstand, dynamieken, ontwikkelingsstadia, ‘lastige’ cursisten, individuele leerdoelen versus groepsdoelen, groepsrollen.
 • Didactiek: omgaan met vragen, onbewust leren, taal, ankers in training, gebruik metaforen.
 • Ontwerpen trainingen en workshops: opbouw & structuur, leer- en trainingsstijlen, inrichten ruimte, oefeningen ontwerpen, kiezen werkvormen.
 • Presenteren: Satir-rollen, stem- en lichaamsgebruik, state-control, energie, stemming creëren, perifere visie, inzetten meta-programma’s en waarden.

 

Voor wie is Meesterlijk Trainen bedoeld

 Deze brede opleiding op post-HBO niveau is voor iedereen die wil leren training te geven op het gebied persoonlijke ontwikkeling en hoe interne leerprocessen op gang te brengen in plaats van alleen maar te ‘presenteren’ of te ‘doceren’. Denk daarbij aan:

 •  Mensen die nieuw zijn in het trainersvak en dit willen leren;
 • Mensen die al met groepen werken of trainingen/workshops geven, en die meer uit hun cursisten/trainingen willen halen, structuur in hun trainingen willen brengen zodat leerprocessen dieper en onbewuster gaan, willen spelen met hun groepen, interactie willen, en die hun cursisten makkelijker mee willen krijgen, het groepsproces beter willen begrijpen, of die zekerder, comfortabeler en meer als zichzelf voor de groep willen staan. Bijvoorbeeld trainers op het gebied van: allerlei soorten vaardigheden, mindfulness, familie en organisatie opstellers, teamtrainers, teamcoaches, communicatietrainers, facilitators, enz;
 • Coaches die naast hun 1-op-1 coaching in allerlei vormen ook met kleine groepjes werken, of bijvoorbeeld intervisie of supervisie geven;
 • Managers en leidinggevenden die leerprocessen in hun teams op gang willen brengen;
 • Professionals die groepen begeleiden, zoals bijvoorbeeld: consultants, marketeers, projectmanagers, HR-adviseurs, leidinggevenden, enz.
 • Docenten uit basis, voortgezet, speciaal of hoger onderwijs, want trainen is iets anders dan doceren. We horen vaak terug van docenten, had ik dit maar veel eerder geleerd dan waren mijn lessen zoveel makkelijker gegaan en had ik veel meer uit mijn leerlingen kunnen halen;
 • Mensen die Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer willen worden. In Meesterlijk Trainen leer je álles wat er nodig is voor trainerschap, daarna kun je jezelf specialiseren in de opleiding NLP Trainer zodat je de kneepjes van het NLP-trainersvak leert én je een gedegen voorbereiding krijgt om je als NLP Trainer te certificeren. 

NLP Practitioner opleiding als basis voor Meesterlijk Trainen

Je haalt het meest uit Meesterlijk Trainen als je een stevige basis hebt in persoonlijke ontwikkeling m.b.v. NLP. Hierdoor krijg je diepgaand zicht op eigen patronen en je onbewuste sturing achter je gedrag, gevoel, denken, communicatie en contact maken. Essentiële onderdelen als trainer. In Meesterlijk Trainen leiden we je op om onbewuste leerprocessen op gang te brengen, die ook echt beklijven bij je cursisten. NLP is hiervoor de onderliggende basis. Mensen leren immers niet zoveel bewust, maar vooral onbewust. Daarnaast borduren we voort op je kennis van NLP modellen en oefeningen. Het is onze jarenlange ervaring met de vele cursisten voor jou, dat een NLP Practitioner opleiding zelf hebben ervaren met alles wat daarbij komt kijken, hiervoor de beste basis is. Het geeft je een enorme boost en focus in je leerproces als trainer.

Daarom kun je deze opleiding starten als je een NLP Practitioner certificaat op zak hebt of parallel aan Meesterlijk Trainen de NLP Practitioner volgt (bij ons of elders). Heb je een andere opleiding gedaan waar NLP in zat (circa 15 dagen en gericht op persoonlijk proces), laat het ons weten, dan kijken we graag met je mee of dit past.

Mocht je na Meesterlijk Trainen de volgende stap willen maken en ook Gecertificeerd NLP Trainer willen worden, dan heb je natuurlijk alle NLP stof nodig, dus ook de NLP Master Practitioner.

Programma Meesterlijk Trainen

De opleiding bestaat uit 12 dagen, verdeeld over 5 blokken van 2 dagen, en 2 feedback-dagen.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname Meesterlijk Trainen

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 1-2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Meesterlijk Trainen opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Meesterlijk Trainen

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze korte workshops om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Na Meesterlijk Trainen is het mogelijk om jezelf te specialiseren als NLP trainer en het certificaat Internationaal Gecertificeerde NLP Trainer te behalen, met als basis de NLP opleidingen. En natuurlijk kun je ook in de breedte jezelf professioneel en persoonlijk verder ontwikkelen in een van de leerstromen

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Meesterlijk Trainen

MT2020:
WACHTLIJST GESTART
Blok 1: 27 en 28 januari 2020
Blok 2: 2 en 3 maart 2020
Blok 3: 30 en 31 maart 2020
Feedbackdag: 6 mei 2020
Blok 4: 22 en 23 juni 2020
Feedbackdag: 8 juli 2020
Blok 5: 21 en 22 september 2020
Trainers: Jolanda van Millingen, Anja Bijker en gasttrainer: Richard Spek
 

MT2021:
Blok 1: 25 en 26 januari 2021
Trainers: Jolanda van Millingen, Anja Bijker en gasttrainer: Richard Spek
Deze gegevens zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen. De resterende data worden z.s.m. bekend gemaakt.
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.750,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en reader. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 12 trainingsdagen, waarvan 2 feedbackdagen. De opleiding bevat optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.

We zitten aan de gracht van het gezellige centrum van Delft, dichtbij het station. Informatie over openbaar vervoer en parkeren vind je hier