Opleiding NLP voor Jongeren

This is ‘My Life’

Tussen ongeveer 17 en 24 jaar verandert er vaak veel in je leven. Het is een tijd waarin uitersten nog al eens een rol spelen. Veel met anderen, veel alleen. Veel leren maar vaak ook juist het gevoel hebben dat je stilstaat. Keuzes moeten en willen maken, maar lang niet altijd weten wat je wil. Afhankelijkheid ervaren maar eigenlijk zelfstandig willen zijn. Jezelf willen zijn maar er ook bij willen horen en daardoor te veel aanpassen. Zomaar wat polariteiten die je tegenkomt en nog vaak zult gaan tegenkomen.

Hoe werk ik eigenlijk?

Je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen helpt je om niet in deze valkuilen te (blijven) vallen:

 • Te hard studeren
 • Te weinig studeren
 • Niet in actie komen
 • Met minder genoegen nemen want ‘het is nu eenmaal zo’
 • Hoe het hoort in plaats van doen waar ik blij van word
 • Stress krijgen van leren
 • Perfectionistisch
 • Niet weten wat je wil – studie of later baan
 • Te veel denken, te weinig doen
 • Te veel voelen, te weinig denken
 • Niet durven om mening te geen
 • Te veel meelopen met anderen

Herken je jezelf in een of meer van deze punten? Dan is het zéker de moeite waard om deze opleiding te volgen!

Doen wat je echt wil is jezelf leren kennen

Wij van De eerste verdieping werken veel met jongeren in deze leeftijd. Wat we ontdekten was:

 • Je bent niet vastgelopen, je wil meer grip op je koers, je keuzes, je emoties, relaties en resultaten!
 • Jongeren hebben ab-so-luut geen andere aanpak dan volwassenen nodig. Je bent net zozeer nieuwsgierig, zelfbewust, en afwisselend in en uit balans. Door alle mogelijkheden die zich in jouw leven voorgedaan hebben, ben je juist al veel jonger op een volwassen manier aanspreekbaar dan de generatie voor jou.
 • Er zijn geen volwaardige NLP-trainingen voor jongeren, alleen maar aangepaste versies waarin jongeren als een aparte categorie met een aparte aanpak worden gezien.

Vind jij jezelf best wel volwassen? Ben je geïnteresseerd in jezelf, mensen, relaties, je toekomst, doelen en emoties? Heb je zin om in een groep leeftijdsgenoten met dezelfde en totaal andere achtergronden veel plezier te hebben en tegelijkertijd alle dingen te leren die je dus totaal gemist hebt op school? Wil je koste wat het kost voorkomen dat je verder in je leven vastloopt, je af gaat vragen ‘is dit alles’ en een ingedutte volwassene wordt? Oftewel wil je een giga-basis leggen voor succes en plezier in je leven?

De opleiding bestaat uit 8 dagen, verdeeld over 4 weekenden. Leeftijd 17 tot 24 jaar.

Wat is NLP?

Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Hoe komt het dat de ene persoon zijn eigen leven voor een ander zal offeren, terwijl de volgende persoon juist een ander wel wat aan kan doen? Wat zorgt ervoor dat iemand een Anna Nooshin, Mark Rutte, Lil Kleine of juist Obama wordt? Wat is de kracht die al onze emoties, acties, kwaliteiten van het leven stuurt? Wat zou er gebeuren als je meer je eigen koers en aanpak mag volgen en je niet hoeft te laten leiden door verwachtingen van anderen?

Hoewel ieder mens uniek is, hebben we de hardware gemeen. Ons zenuwstelsel werkt bij iedereen hetzelfde. En dit zenuwstelsel bepaalt in welke richting we bewegen, welke doelen we uiteindelijk nastreven, hoe we ons (laten) beperken, en hoe we passie vorm geven. Ons zenuwstelsel reageert fysiek op de psychologische behoeften die we als mens hebben, de zogenaamde ‘six human needs’:

Zekerheid versus Avontuur
Erbij horen versus Je eigen weg volgen
Groeien en van betekenis zijn versus Doen wat er gewoon moet gebeuren

In de leeftijd tussen de 17 en 24 ontwikkel je je leven, gestuurd door deze human needs. Alleen misschien heb je al door: die six human needs kunnen elkaar tegenwerken. En als er eentje is die vrijwel alles in jouw leven stuurt, kon je ook wel eens in de knoop raken.

De blauwdruk van je leven

In deze NLP-opleiding ga je enorm veel leren over jezelf, psychologie, communicatie, verschillen en overeenkomsten tussen mensen, doelen bereiken, je gevoel kunnen volgen of juist je verstand beter laten tellen en ga zo maar door. Het is eigenlijk een periode waarin je een blauwdruk maakt voor hoe je de komende tijd je leven wil inrichten.

Data NLP voor Jongeren

Informatieavond:
15 april 2020 (19:30-22:00)
24 juni 2020 (19:30-22:00)
 

NLPjong2019-1:
Blok 1: 26 en 27 oktober 2019
Blok 2: 16 en 17 november 2019
Blok 3: 7 en 8 december 2019
Blok 4: 18 en 19 januari 2020
Trainers: Louise Busker en Marlou Hilverdink
 


Tijden:
De opleiding bestaat uit 8 dagen en 4 avondprogramma’s (4 blokken van 2 dagen met een avondprogramma op de eerste dag van elk blok).

Prijs:
€ 1.395,- inclusief een lunches, diners, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
Leeftijd: 17 tot 24 jaar.

Programma NLP voor jongeren

De opleiding bestaat uit 8 dagen waarvan 4 met avondprogramma.

Gratis Informatieworkshop (kennismaking)

Wil je eerst ontdekken of een NLP voor jongeren bij jou past, alvorens een keuze te maken? Kom dan gewoon naar de gratis Informatieworkshop. Je kunt dan in 1 avond ervaren wat het voor jou kan betekenen, sfeer proeven en al je vragen kwijt. Twijfel je, meld je dan gewoon aan, want het is sowieso een leuke en inspirerende avond. Je mag je ouders meenemen, hoeft niet.
Als je al zeker bent dat het tijd is om jouw leven een flinke boost te geven, dan kun je je natuurlijk ook direct inschrijven.

Kennismaken in een persoonlijk gesprek

Wil je liever in een gesprek (telefonisch, life of via skype) kennismaken? Dat kan natuurlijk ook, met een van onze trainers. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij jou en wat jij ermee zou willen.

Deelname NLP voor jongeren

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan jongerengroepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee NLP jongerentrainers en er zijn altijd 2-4 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Wil je weten of en hoe je deze opleiding fiscaal kan aftrekken, neem dan contact op met ons kantoor.

Aanmelden NLP voor jongeren

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Wie weet word je na deze training geïnspireerd voor meer. NLP-opleidingen gaan over persoonlijke ontwikkeling en groei, en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jou past? Je bent altijd welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.