Systemisch Begeleiden


Toerusting voor professionele coaching

Opleiding Systemisch Begeleiden

Toerusting voor professionele coaching

De vervolgopleiding Systemisch Begeleiden richt zich op hoe je Systemisch Werk in kunt zetten als coach, trainer en/of systemisch opsteller. Je leert hoe je je systemisch denken en waarnemen verder kunt aanscherpen en wat er bij komt kijken om opstellingen te doen, met representanten en in een 1-op-1 setting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gesprek voor je start met een opstelling, het gebruik van materialen om opstellingen vorm te geven, het doen van systemische modules in individuele coaching etc. Voor wie zelf als begeleider van opstellingen aan de slag wil, is er ruim de gelegenheid om je te bekwamen als opsteller. We gaan in op het zelf begeleiden van opstellingen waarin met representanten gewerkt wordt.

Systemisch denken en waarnemen

Aan bod komt o.a. het vinden van de “vraag achter de vraag” van een cliënt: waar werk je wel en niet mee en hoe kun je de grootste stap voor verandering maken? Deze verdieping is toegankelijk voor iedereen die bij ons of elders de opleidingen Systemisch Werk 1 en Systemisch Werk 2 heeft gedaan. Wil je ontdekken of Systemisch Begeleiden voor jou de volgende stap is? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek. Deze opleiding is iedereen die professioneel aan de gang wil met systemisch werk in coaching, trainingen of opstellingen. We verwachten dat je bij ons of elders al een opleiding gevolgd hebt en dus de basis van het systemisch werken kent.

Voor wie is Systemisch Begeleiden

Systemisch Werk is een prachtige en eenvoudige tool en is voor iedereen die de dingen weer wil laten stromen in z’n leven. Als professional is Systemisch Begeleiden de volgende stap om met systemische thema’s en tools te werken en bijvoorbeeld te gebruiken in coaching, begeleiding of training. En natuurlijk ook als je systemisch opsteller wil worden. De basis hiervoor zijn de opleidingen Systemisch Werk 1 en Systemisch Werk 2. Hiermee heb je je eigen systemische thema’s goed doorgewerkt in je persoonlijke proces en dit is essentieel als professional. Daarnaast heb je hiermee een brede basis van theorie, tools en kennis in huis die je als professional gaat gebruiken en inzetten.

De leerstroom Systemisch Werk als Professional bestaat uit:

SYSTEMISCH WERK 1➔ SYSTEMISCH WERK 2 ➔ SYSTEMISCH BEGELEIDEN

De opleiding Systemisch Begeleiden kun je starten als je de opleidingen Systemisch Werk 1 en Systemisch Werk 2 hebt afgerond. Mocht je toch heel graag na de basisopleiding Systemisch Werk 1 al meteen Systemisch Begeleiden willen starten, dan kan dat onder de voorwaarde dat je je ook voor de eerstvolgende opleiding Systemisch Werk 2 inschrijft, zodat je binnen een jaar al je persoonlijke en professionele bagage in huis hebt. Mocht je een andere systemische opleiding gedaan (circa 16 dagen en gericht op persoonlijk proces), laat het ons weten, dan kijken we graag met je mee of dit past.

Programma Systemisch Begeleiden

De opleiding bestaat uit 9 dagen. De opleiding zelf is verdeeld over 1 blok van 2 dagen en 4 losse dagen. Daarnaast volg je een jaar lang drie Dagworkshops Familieopstellingen.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname Systemisch Begeleiden

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door een senior-trainer en er zijn altijd 1 – 2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben. Als je de opleiding Systemisch Begeleiden volgt of hebt gevolgd, krijg je t.b.v. jouw leerproces een korting als representant op de dagworkshops Familieopstellingen, deze dagen mag je als representant bijwonen voor €15,- (geldig tot twee jaar na start van de opleiding).

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Systemisch Werk opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Systemisch Begeleiden

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze opstellingen avonden om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Systemisch Begeleiden gaat ook over persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Systemisch Begeleiden

SystBeg2020:
Blok 1: 5 en 6 november 2020
Blok 2: 7 januari 2021
Blok 3: 3 februari 2021
Blok 4: 12 maart 2021
Blok 5: 14 april 2021
Trainer: Richard Spek
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.495,- inclusief een jaar Dagworkshops Familieopstellingen (3x). Elke dag is er een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslagwerk. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 6 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.