Opleiding Taal van het Lichaam – verdieping

Bodymind – Traumahealing

Een diepgaande opleiding in BodyMind-werk en Traumahealing – voor professionals in training, coaching en therapie. Voor iedereen die de opleiding Taal van het Lichaam heeft gevolgd en toe is aan een flinke vervolgstap, als begeleider en natuurlijk voor jezelf.

Extra tools

In de opleiding Taal van het Lichaam heb je de basis geleerd over hoe het brein, het lichaam, hechting en emoties met elkaar samenhangen. De eerste stappen in regulatie van het zenuwstelsel en herstel van ontwikkel- & hechtingtrauma’s zijn gezet. In de verdiepingsopleiding borduren we hierop voort en krijg je nog meer tools om ontdekkingsgericht met het lichaam, brein, hechting en ontwikkeltrauma te werken.

De volgende stap in thuiskomen bij jezelf

Je gaat in deze opleiding leren hoe sterk onze overlevingsmechanismen in ons zenuwstelsel zijn gaan vastzitten. Hoe ze als kleine pup ooit nuttig waren maar hoe ze ons als volwassene op fysiologisch en mentaal gebied nog steeds tegenwerken. Ze bepalen niet alleen, maar vervormen ook ons gedrag, ons gevoel, onze emoties, gezondheid, identiteit en onze relaties met anderen. Vrijkomen van deze overlevingsmechanismen op alle lagen van het brein en lichaam, zorgen ervoor dat je meer en meer verbinding krijgt met wie je werkelijk bent. Je meer in je autonomie kan staan, vertrouwen en veiligheid ervaart en gezonde relaties en intimiteit met anderen aan kan gaan. Kortom thuiskomen bij jezelf. Dit proces bekijken we zowel vanuit het proces van de cliënt als van jou als mens in je eigen ontwikkeling.

Taal van het Lichaam – verdieping

Centraal in Taal van het Lichaam-verdieping staan de hechting/overlevingsstijlen, ontdekkingsgericht werken en hoe je daarmee meer gezondheid bij clienten kunt aanbrengen. Gezondheid omvat onder meer:

 • van rationeel veel denken naar contact en verbinding vanuit lijf en gezonde emoties
 • van alleen gericht op behoeften van ander naar ook eigen behoeften vervullen
 • van wantrouwen, controle en afhouden naar vertrouwen, veiligheid en overgave
 • van aanpassen, pleasen en schuld naar autonomie en vrijuit jezelf zijn
 • van perfectionisme naar gezonde liefdevolle relaties en intimiteit

Blok 1 – Pijlers en ontwikkeling-overlevingsstijlen

 • Basis taal van het lichaam verdiepen rondom contract, ontdekkingsgericht werken, agency, shifts
 • Waarde van ontdekkingsgericht werken en ontdekkingsgericht contract met de cliënt
 • De karakterstructuren vertaald naar 5 ontwikkeling-overlevingsstijlen
 • Verdieping op de “connectie overlevingsstijl”
 • Werken met lijf, emoties, hechting, schaamte, zelfhaat en identificaties
 • Trauma therapie
 • Werken met overlevingsstrategieën en coping strategieën
 • Identificaties en overleving ontstaat door angst voor hechtingsverlies
 • Relatie tussen psychisch, biologisch en hechtingstrauma
 • Bevrijden van ‘trauma-identificaties’ in het lijf
 • Verdieping in top-down en bottom-up coachen – waarom en hoe – snappen in het werk met mensen wat de relatie is tussen lijf, AZS, reptielenbrein, emotionele brein, neo-cortex en prefrontale cortex – wanneer je wat moet doen, en wanneer niet
 • Inzicht van effect van vroeg trauma in lijf vanuit baarmoeder t/m 3 jaar

Blok 2 – Emoties, emotieregulatie en werken met de-constructies

 • Verdieping op de “Afstemmings overlevingsstijl” en de “Autonomie overlevingsstijl”
 • Coachen en werken met de-constructie van een probleem
 • Verdieping van “in hier en nu”, open en nieuwsgierig werken
 • Zelf- en emotieregulatie vanuit biologische, psychologische en hechtingstrauma
 • Hoe werken met emotieregulering – wanneer is het hertraumatiserend, wanneer is het herstellend en maakt het nieuwe breinintegraties
 • Default en primaire emoties
 • Acting in en acting out
 • Dieper inzicht in alle emoties, effect op trauma en herstel
 • Ontdekkingsgericht coachen
 • Werken met ademhaling en gronding

Blok 3 – Uit de kind-trauma’s en groei naar volwassenheid

 • Werken met Object Relations en identificaties van client
 • Verdieping op de “vertrouwen overlevingsstijl” en de “liefde&sexualiteit overlevingsstijl”
 • Verschil tussen schaamte en trots
 • Jezelf en overdracht vanuit je eigen overleving
 • Versterken van ‘agency’ van client
 • Werken met dissociatie, sociale isolatie, hulpeloosheid, chronische angst, zelfhaat, giftige schaamte en schuld, projectie en afsplitsing van zelf
 • Overdracht vanuit eigen overlevingsstijlen en object relations in coaching
 • Waarnemen van positieve shifts in lijf – waar zitten ze, waar op letten – ankeren van positieve shifts

Blok 4 – Integratie van alle technieken

Integratie van alle technieken in coaching: ontdekkingsgericht contract, top-down / bottom-up, inquiry, vanuit nieuwsgierigheid werkelijk open luisteren, waarnemen en ontdekkingsgericht werken, resourcing, gronden, oriënteren, focusing op hier en nu, tracking, waarnemen en spiegelen, containment bieden, belang van psycho-educatie, zelfreflectie, vertragen, aanraking, versterken agency, ankeren postieve shifts.

Verrijking als professional en voor jezelf

In deze opleiding leer je met lichtheid in diepte te werken waarbij je zware (trauma)thema’s niet uit de weg hoeft te gaan. In alles gaat het steeds om het hervinden van het zelfregulerend vermogen die we als mens allemaal hebben. Waardoor er weer ruimte komt voor groei, gezondheid en ontwikkeling. Een opleidding die een verrijking is als professional en zeker ook voor jezelf in alle contexten van je leven!

Anja Bijker en Renée Hilverdink geven deze training, ze zijn beiden opgeleid in verschillende lichaamsgerichte en trauma therapieën, waaronder, Somatic Experience, Systemisch Trauma, Hechting Trauma, en NARM (NeuroAffective Relational Model).

Programma Taal van het Lichaam

De opleiding bestaat uit 4 blokken van twee aaneengesloten dagen.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname Taal van het Lichaam-verdieping

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 2-4 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Taal van het Lichaam-verdieping opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Taal van het Lichaam-verdieping

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze dagworkshop Taal van het Lichaam in 1 dag om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Taal van het Lichaam-verdieping gaat ook over persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Opleiding Taal van het Lichaam – verdieping

TvhLverd2019:
Blok 1: 15 en 16 april 2019
Blok 2: 13 en 14 mei 2019
Blok 3: 11 en 12 juni 2019
Blok 4: 23 en 24 september 2019
Trainers: Anja Bijker en Renée Hilverdink
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.495,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 8 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.