Bart Bouwens

Bart Bouwens

“Ik wil mijzelf wel eens ontmoeten in plaats van mijzelf steeds tegen te komen”. Dat is precies wat er bij gebeurde toen ik begon met NLP.

Ken je het dat iemand uit je omgeving een ervaring heeft gehad of iets geleerd heeft en dat jou en anderen dat ook gunt? Mijn moeder had 20 jaar voor mij een NLP training gevolgd en wilde graag dat ik dat ook ging doen. Ik moest daar toen helemaal niks van weten. Uitspraken op de spiegel die zij inspirerend vond en dat soort dingen. Ik ben 18 jaar, laat mij met rust dacht ik.

Waarschijnlijk is er toen een zaadje geplant, want ik ben uiteindelijk toch wel naar een informatieavond gegaan. Daarna dacht ik meteen: ‘dit is interessant, hier wil ik meer over weten’, en zo ben ik begonnen aan de NLP Practitioner. Ik had niet verwacht dat NLP zo’n gave manier is om een training over communicatie te volgen en de impact die de training op mij zou hebben. Wat was deze training een eye-opener en wat heb ik veel geleerd waar ik nog dagelijks profijt van heb.

Toen ik later een jongerentraining assisteerde besefte ik dat dit is wat ik wil doen en waar ik blij van word. Dus de NLP Master Practitioner en de Trainers Training waren de volgende stappen. Ondertussen ben ik gecertificeerd trainer en mag ik zelf voor de groep staan en mensen helpen nieuwe dingen te leren en ontdekken.

Ik ben nuchter, eerlijk en direct, houd van puur, verbinding en lol maken. Nog steeds zijn er van die momenten dat ik dingen doe waar ik achteraf niet zo blij mee ben maar nu ben ik er mij bewust van. En dat is waar NLP voor mij over gaat. Het bewust worden van wat ik doe zodat ik mee opties en keuzes heb om iets anders te doen. Dat heeft mij zoveel meer ruimte en rust gegeven.

Mijn missie is om mensen inzichten te geven, te helpen met ontwikkeling en zichzelf te ontmoeten in plaats van tegen te komen.