Christine Slootweg

Christine Slootweg

November 2017 zag ik een bericht op Facebook van Renée Hilverdink. Ze deed een oproep om als trainer te solliciteren bij De eerste verdieping opleidingen. Alles in mij werd wakker. Ik voelde gelijk dat ik die trainer wilde worden. Een brief, een CV, een filmpje insturen… ik ben er nog nooit zo snel mee geweest. Als iets klopt dan voel je de energie in je lijf en kan je alles. Dat energieke gevoel is gebleven. Ik ben blij met mijn plek binnen dit inspirerende team als trainer Systemisch Werk.

Wie ben ik?
Ik ben de jongste uit een gezin met 5 kinderen (vier zussen, één broer). Een gezellig, druk en hardwerkend gezin. Veel lawaai aan de buitenkant en weinig contact met de binnenkant. Mijn ouders zijn inmiddels al lang overleden en ik ervaar het nu als gemis dat ik de binnenwereld van mijn ouders niet heb gekend. Waar het mij aanvankelijk niet bezig hield, had ik er later niet de moed voor om ernaar te vragen. Mijn antwoord op wat ik thuis had aangetroffen was: altijd doorgaan, oordelen over anderen en mijzelf en niet voelen. Ik wilde vooral dat het leven leuk was en legde de focus op wat ik had en niet op wat ik gemist heb. Op de ‘bodem’ van mijn bestaan kon niet veel te beleven zijn dus daar bleef ik ver van weg. 

‘Soms moet je achteromkijken om weer vooruit te kunnen’

Rond mijn 40ste begon ik behoefte te voelen om mijzelf beter te leren kennen. In mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling kwam ik bij Systemisch Werk terecht. Ik startte de opleiding en zei tegen de begeleiders dat ze alles en iedereen mochten opstellen, behalve mijn ouders. Tjsa, dan heb je nog wel een lange weg te gaan. 😊

Inmiddels ben ik ouder en systemisch wijzer. Het gemis en verlangen kwamen bij elkaar en heeft mijn passie voor Systemisch Werk gevoed. Ik kan beter de verschillende delen in mijzelf met elkaar verbinden. Zo ben ik energiek en vrolijk én kan ik ook meer stilte en verdriet toelaten zonder dat ik bang ben dat mijn wereld dan vergaat. Ik heb geleerd te kijken hoe ik af en toe vast zit in oude overlevingsstrategieën, terwijl ik nu volwassen ben en een andere keuze kan maken. Klinkt zo simpel en toch is loslaten en vertrouwen op jezelf hierin voor mij soms een klus. Systemisch Werk heeft mijn perspectief veranderd waardoor ik milder naar mijzelf en anderen ben gaan kijken. Dat is echt fijn. Ik ben meer bezig met waarneming en minder met dé waarheid. Ik kan meer zien hoe iemand in zijn gedrag loyaal is aan zijn gezin van herkomst. En dat dit nu eenmaal is hoe we dat allemaal doen. We kunnen onze geschiedenis niet veranderen, wat we wel kunnen veranderen is ons antwoord daarop.

Bij De eerste verdieping-opleidingen geef ik de opleiding Systemisch Werk 1, het vervolg Systemisch Werk 2 en Systemisch Coachen. Praktische en tegelijkertijd diepgaande opleidingen. Gericht op kennis en ervaring opdoen door middel van mooie oefeningen en opstellingen. Het is mijn passie om als trainer jou te gidsen tijdens deze reis en je te laten ervaren hoe je in vrijheid je eigen weg kunt bewandelen.

Trainers

Richard Spek

Trainer diverse opleidingen, Directeur

Renee Hilverdink

Trainer diverse opleidingen, Directeur

Jolanda van Millingen

Trainer NLP, Systemisch Werk, Coachopleiding en Trainerstraining

Anja Bijker

Trainer NLP, Systemisch Werk, Body Mind en Coachopleiding

Christine Kuiper

Trainer NLP, Systemisch Werk en Coachopleiding

Christine Slootweg

Trainer Systemisch Werk

Louise Busker

Trainer NLP en Trainerstraining

Marlou Hilverdink

Trainer NLP, Systemisch Werk, Body Mind en Coachopleiding

Heleen Langeveld

Trainer NLP en Coachopleiding

Ferry Onderwater

Trainer NLP en Coachopleiding

Jaron Salem

Trainer Systemisch Werk

Bart Visser

Trainer NLP en Systemisch Werk

Marjolein Buitelaar

Trainer NLP

Anna Sarbo

Trainer Coachopleiding

Desiree Roordink

Trainer Systemisch Werk

Remco Holstege

Trainer NLP en Coachopleiding

Remco Holstege

Trainer NLP en Jongeren

Coaches

Kantoorteam

Selene de Jong

Officemanager

Astrid Prins

Officemanager

Andre Pont

Facilitair

Florine Komen

Marketing