Rowan

Rowan Hulskamp

Vanaf mijn twaalfde heb ik altijd gedacht ‘ik kan het niet’. Wat dan precies ‘het’ was maakte eigenlijk niet echt uit. Ik dacht gewoon altijd dat ik niks kon. En om mijn onkunde te maskeren ging ik gewoon heel HARD werken. Laten zien aan anderen dat ik het wel kon en hetzelfde was als iedereen. Heel lang heeft deze mooie strategie mij geholpen. Nou ja geholpen… ik was altijd wel vermoeid en ondertussen had ik geen idee meer wie ik was, wat ik belangrijk vond en wat ik precies echt wilde. Maar goed, dat stukje negeerde ik.

Ik had geen verbinding tussen mijn lijf en mijn hoofd. Het resultaat was dat mijn lijf flink in de overdrive ging. Ik werd vaak overmand door enorme uitbarstingen van emoties waar ik helemaal niet op zat te wachten. Dus ik moest wel wat anders proberen.

Tijdens verschillende opleidingen (o.a. NLP en Systemisch werk) leerde ik wat ik echt belangrijk vond. Welke patronen voor mij werken en welke niet. Ik heb geleerd verbinding te maken met mijn lijf en mijn hoofd. Ook weet ik dat alles wat ik dacht en denk over mezelf ook echt enkel gedachtes zijn. Het is echt niet de waarheid. En je kan allerlei andere gedachten en overtuigingen creëren die je versterken in datgene wat jij echt belangrijk vindt. Die zorgen voor mogelijkheden en je in staat stellen te doen wat jij wilt doen.

Dit zie je ook terug in mijn coaching. Samen gaan we op zoek naar wat er nodig is om jouw patronen te doorbreken en welke gedachten, overtuigingen, waarden juist voor jou werken. Die zorgen voor mogelijkheden en dat jij kan doen wat je echt wilt doen. Oh ja, naast de vele opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ben ik afgestudeerd als socioloog aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik 5 jaar gewerkt als (e)HRM consultant (bij verschillende bedrijven in Nederland zoals The Phonehouse, VSM, Accorhotels).