Assisteren is verder leren!

 

Bij al onze opleidingen zijn assistent-trainers/coaches aanwezig. We krijgen vaak de vraag: “Mag ik ook een keer komen assisteren?”. Het belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent, zelf lekker veel wil leren, super enthousiast bent over de opleiding/methodiek, passie hebt voor persoonlijke ontwikkeling, goed contact kan maken met mensen en je passie hebt om de cursisten van de opleiding te begeleiden in hun leerproces. Lees hieronder verder hoe het werk en over alle ins en outs!

 

Hoe weet je of je in aanmerking komt om te assisteren bij een opleiding?

Omdat je de cursisten begeleidt in hun ontwikkeling, is het natuurlijk belangrijk dat je net een stap verder bent dan de cursist zelf en je op het gebied van ‘begeleiding van anderen’ jezelf wil ontwikkelen. Dat betekent dat de minimale eis is dat je de opleiding die je assisteert én ook de vervolgopleiding daarop hebt gevolgd en afgerond. Bijvoorbeeld voor het assisteren van de NLP Practitioner, heb je ook de NLP Master Practitioner afgerond. Coaches en trainers gaan voor, omdat een opleiding assisteren voor hun een extra bijdrage heeft aan hun professionele ontwikkeling. Het is daarom een pré dat je iets doet op het gebied van begeleiding van mensen, coaching en/of training, bijvoorbeeld omdat je de coach/trainer-opleiding aan het volgen bent of hebt afgerond. Natuurlijk vinden we het voor de continuïteit en de groep belangrijk dat je als assistent alle dagen aanwezig bent!

Hoe weet je of je in aanmerking komt om te assisteren bij de Workshop NLP in 1 dag of een informatieavond?

Hier ben je vooral een fijne ambassadeur van het onderwerp en De eerste verdieping Opleidingen! Ben je enthousiast, gun je het anderen ook om zo’n waanzinnig ervaring te hebben, wil je mensen iets meegeven, overweeg je om trainer/coach te worden, hou je van contact en lijkt het je leuk jouw eigen ervaringen met de opleiding te delen? Dan ben je van harte als je de betreffende opleiding hebt gevolgd. Bijvoorbeeld voor de Workshop NLP in 1 dag heb je de NLP Practitioner of Master afgerond of voor de informatieavond Body Mind de Body Mind Practitioner. Het allerbelangrijkste bij het assisteren van een workshop of informatieavond is dat je goed bent in het contact maken met mensen en een super ambassadeur bent!

Hoe kun je je opgeven om te assisteren?

Je kunt aangeven bij het kantoor van De eerste verdieping welke opleiding je zou willen assisteren en met welk doel. We verzamelen en coördineren alle aanvragen, wensen, jouw doel met het assisteren, en stellen vervolgens een evenwichtig team (qua aantal, ervaring, kwaliteiten, eigen doelen en persoonlijkheden) van trainers en assistenten samen. Soms lukt het om direct je wens in te vullen en soms kan het even duren. Dit heeft te maken met aantal aanvragen én de samenstelling van het team. En hier geldt ook, hoe flexibeler jij bent, hoe groter de kans is dat we een plek kunnen bieden. Een belangrijke voorwaarde is dat je alle dagen van de opleiding of training aanwezig kunt zijn. Als je eenmaal bent ingedeeld, jij bent akkoord gegaan en we hebben een mooi team samengesteld, rekenen we ook op je komst. Assisteren is een onbezoldigde functie. Je krijgt enorm veel voor terug in leerervaringen, deel uitmaken van een superteam en een mega boost voor je eigen ontwikkelproces (zowel als mens, als professional/trainer/coach). Je kunt het kantoor mailen via info@1e-verdieping.nl of bellen naar het nummer 079-2033400.

Hoofd-assistent trainer/coach

Een hoofdassistent trainer/coach heeft een speciale taak en verbindt zich aan ons om meerdere opleidingen en workshops te assisteren. Je krijgt daarbij een coördinerende en leidinggevende taak ten opzichte van de andere assistenten. Heb je al één of meerdere keren een opleiding geassisteerd, ben je superleergierig, wil je een waanzinnig steile leercurve maken en wil je volop in jezelf investeren? En wil je je ook wat langer verbinden aan ons en meerdere opleidingen hoofd-assisteren? Dan past deze plek jou helemaal. Bij voorkeur wil je je ook ontwikkelen als trainer en/of coach. Een superperiode waarin je veel geeft maar ook enorm veel gaat leren! Een tijd om helemaal bij ons team en trainers te horen, alle ins en outs van het vak te zien en te ervaren. En als hoofdassistent spaar je per opleidingsdag die je assisteert een spaarpotje op om eigen opleidingen bij ons te kunnen doen. Heb je interesse om als hoofdassistent aan de slag te gaan, laat het ons weten en dan kijken we welke mogelijkheden er zijn.

Ergens anders opleidingen gevolgd?

Als je ergens anders de opleidingen hebt gevolgd én er is een assistentenplek beschikbaar, dan ben je ook welkom om te assisteren bij De eerste verdieping Opleidingen, onder voorwaarde dat je eerst zelf bij ons instituut als cursist een opleiding volgt. Waarom onder deze specifieke voorwaarde? Omdat we het natuurlijk hartstikke belangrijk vinden dat je De eerste verdieping ‘identiteit’ en vibe congruent kan voelen en uitdragen als assistent. Mocht je dit willen, laat ons dan in een mailtje weten welke opleiding je wil assisteren, welke opleidingen je zelf elders hebt gevolgd en ook welke opleiding je als cursist bij ons zou willen doen. Dan maken we graag kennis met je en kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.