Assisteren is leren!

Bij al onze opleidingen zijn assistent-trainers aanwezig. We krijgen vaak de vraag: ’Mag ik ook een keer komen assisteren?’ Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Hoe kun je je opgeven om te assisteren?

Je kunt opgeven bij het secretariaat van De eerste verdieping welke opleiding je zou willen assisteren. Zij verzamelen en coördineren alle aanvragen. Wij bekijken alle wensen en stellen een evenwichtig team (qua aantal, ervaring, kwaliteiten en persoonlijkheden) van trainers en assistenten samen. Soms lukt het om direct je wens in te vullen en soms kan het even duren. Dit heeft vaak te maken met aantal aanvragen en de samenstelling van het team. En hier geldt ook, hoe flexibeler jij bent, hoe groter de kans. Als je eenmaal bent ingedeeld, jij bent akkoord gegaan en we hebben een mooi team samengesteld, rekenen we ook op je komst.

Assisteren is een onbezoldigde functie. Wel krijg je er enorm veel voor terug in leerervaringen, deel uitmaken van een superteam, en een mega boost voor je eigen ontwikkelproces (bijvoorbeeld als trainer en coach). Je kunt het secretariaat mailen of mailen: info@1e-verdieping.nl / 079-2033400

Hoe weet je of in aanmerking komt om te assisteren?

  • Belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent, lekker wil leren, je passie hebt voor de opleiding/methodiek en je het leuk lijkt om dit te delen en in contact te zijn met de cursisten.
  • We vinden het voor de continuïteit en de groep belangrijk dat je alle dagen kunt.
  • Je vindt per opleiding en workshop wat we van je verwachten qua ‘vooropleidingen’ en natuurlijk zijn er ook zachte criteria op basis waarvan we de teams samenstellen. Echter het allerbelangrijkste is en blijft dat jij zin hebt in door te groeien en te leren en jouw ervaringen en passie door te geven.

Dus heb je interesse, ben je nieuwsgierig, vind je het leuk om achter de schermen te kijken en wil je veel leren:

  • zoek de opleiding van je voorkeur en kijk of je aan de criteria voldoet
  • check alvast op de site welke data je kan
  • neem contact op met het secretariaat voor de mogelijkheden

Criteria assisteren

Voor alle opleidingen en workshops is de minimale eis natuurlijk dat je de opleiding die je assisteert (en de vooropleidingen daarvoor) zelf al een keer gevolgd en afgerond hebt. En natuurlijk dat je passie en interesse hebt voor het onderwerp!

Hoofdassistent

Een Hoofdassistent heeft een speciale taak en verbindt zich voor minimaal een jaar aan ons om meerdere opleidingen en workshops te assisteren. Je krijgt daarbij een coördinerende en leidinggevende taak ten opzichte van de andere assistenten. Heb je al een of meerdere keren een opleiding geassisteerd, ben je superleergierig, wil je een waanzinnig steile leercurve maken en wil je volop in jezelf investeren? Dan past deze plek jou helemaal. Bij voorkeur wil je je ook ontwikkelen als professional (bijvoorbeeld als trainer of coach). Een superperiode waarin je veel geeft maar ook enorm veel gaat leren! Een jaar om helemaal bij ons team en trainers te horen, alle ins en outs van het vak te zien en te ervaren. Heb je interesse om als Hoofdassistent aan de slag te gaan, laat het ons weten en dan kijken we welke mogelijkheden er zijn.

Ergens anders opleidingen gevolgd?

Ook als je ergens anders de opleidingen hebt gevolgd, ben je van harte welkom om te assisteren. Wel vragen we je dan om (parallel) ook bij De eerste verdieping als cursist een opleiding te volgen. Waarom? Omdat we het natuurlijk hartstikke belangrijk vinden dat je De eerste verdieping “identiteit” en vibe congruent kan voelen en uitdragen.