Assisteren is verder leren!

 
Bij al onze opleidingen zijn assistent-trainers/coaches aanwezig. We krijgen vaak de vraag: ’Mag ik ook een keer komen assisteren?’. Belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent, zelf lekker veel wil leren, super enthousiast bent over de opleiding/methodiek, passie hebt voor persoonlijke ontwikkeling en je dit allemaal heel graag met anderen deelt. Hou je ook nog van contact met mensen en heb je zin om de cursisten van de opleiding te begeleiden in hun leerproces? Dan past het assisteren je vast! Lees hieronder verder hoe het werk en over alle ins en outs!
 

Hoe weet je of je in aanmerking komt om te assisteren bij een opleiding?

Omdat je de cursisten begeleidt in hun ontwikkeling, is het natuurlijk belangrijk dat je net een stap verder bent dan de cursist zelf. Dat betekent dat de minimale eis is dat je de opleiding die je assisteert én ook de vervolgopleiding daarop hebt gevolgd en afgerond. Bijvoorbeeld voor het assisteren van de NLP Practitioner, heb je ook de NLP Master Practitioner afgerond. Coaches en trainers gaan voor, omdat een opleiding assisteren voor hun een extra bijdrage heeft aan hun professionele ontwikkeling. Het is daarom een pre als je iets doet op het gebied van coaching en/of training, bijvoorbeeld omdat je de coach/trainer-opleiding aan het volgen bent of hebt afgerond. Natuurlijk vinden we het voor de continuïteit en de groep belangrijk dat je alle dagen kunt!

Hoe weet je of je in aanmerking komt om te assisteren bij de Workshop NLP in 1 dag of een informatieavond?

Hier ben je vooral een fijne ambassadeur van het onderwerp en De eerste verdieping! Ben je enthousiast, gun je het anderen ook om zo’n waanzinnig ervaring te hebben en lijkt het je leuk jouw eigen ervaringen met de opleiding te delen? Hou je ook van contact met mensen? Dan ben je van harte welkom en hoef je alleen maar de betreffende opleiding te hebben gevolgd. Bijvoorbeeld voor de Workshop NLP in 1 dag heb je de NLP Practitioner afgerond of voor de informatieavond Body Mind heb je de Body Mind Practitioner afgerond.

Hoe kun je je opgeven om te assisteren?

Je kunt opgeven bij kantoor van De eerste verdieping welke opleiding je zou willen assisteren. Zij verzamelen en coördineren alle aanvragen. Wij bekijken alle wensen en stellen een evenwichtig team (qua aantal, ervaring, kwaliteiten en persoonlijkheden) van trainers en assistenten samen. Soms lukt het om direct je wens in te vullen en soms kan het even duren. Dit heeft vaak te maken met aantal aanvragen en de samenstelling van het team. En hier geldt ook, hoe flexibeler jij bent, hoe groter de kans. Als je eenmaal bent ingedeeld, jij bent akkoord gegaan en we hebben een mooi team samengesteld, rekenen we ook op je komst. Assisteren is een onbezoldigde functie. Wel krijg je er enorm veel voor terug in leerervaringen, deel uitmaken van een superteam en een mega boost voor je eigen ontwikkelproces (bijvoorbeeld als trainer en coach). Je kunt het secretariaat mailen via info@1e-verdieping.nl of bellen naar het nummer 079-2033400.

Hoofd-assistent trainer/coach

Een hoofd-assistent trainer/coach heeft een speciale taak en verbindt zich aan ons om meerdere opleidingen en workshops te assisteren. Je krijgt daarbij een coördinerende en leidinggevende taak ten opzichte van de andere assistenten. Heb je al een of meerdere keren een opleiding geassisteerd, ben je superleergierig, wil je een waanzinnig steile leercurve maken en wil je volop in jezelf investeren? En wil je je ook wat langer verbinden aan ons en meerdere opleidingen hoofd-assisteren? Dan past deze plek jou helemaal. Bij voorkeur wil je je ook ontwikkelen als trainer en/of coach. Een superperiode waarin je veel geeft maar ook enorm veel gaat leren! Een tijd om helemaal bij ons team en trainers te horen, alle ins en outs van het vak te zien en te ervaren. En als hoofd-assistent spaar je per opleidingsdag die je ‘hoofd-assisteert’ een spaarpotje op om eigen opleidingen bij ons te kunnen doen. Heb je interesse om als hoofd-assistent aan de slag te gaan, laat het ons weten en dan kijken we welke mogelijkheden er zijn.

Ergens anders opleidingen gevolgd?

Ook als je ergens anders de opleidingen hebt gevolgd én er is een assistenten-plek, ben je welkom om te assisteren bij De eerste verdieping. We vragen je dan om (liever eerder en minimaal parallel) bij De eerste verdieping als cursist een opleiding te volgen. Waarom? Omdat we het natuurlijk hartstikke belangrijk vinden dat je De eerste verdieping “identiteit” en vibe congruent kan voelen en uitdragen als assistent. Mocht je dit willen, laat het ons weten, geef aan in een mailtje welke opleiding je zou willen assisteren, welke vooropleidingen je hebt gevolgd én welke opleiding je dan als cursist bij ons zou willen doen. Dan kijken we daar graag naar en maken we eerst een kennismakingsafspraak met je.