Body Mind Practitioner


Heartfulness ontwikkelen

Opleiding Body Mind Practitioner

The body is wise

Lichaam en geest zijn één, dat hoor je vaak. Maar in de praktijk blijkt dat die twee juist lang niet zo’n soepel samenwerkend setje zijn als je zou willen. Want we verzinnen van alles, dromen, doelen, verlangens. We saboteren onszelf ook vaak flink, nemen geen actie, blijven hangen in oude patronen of nemen juist te veel actie en werken onszelf in de nesten. In de Body Mind Practitioner leren we je weer te luisteren naar je lichaam en je geest. Hoe ze weer een olijke tweeling kunnen worden bij wijze van spreken.

In flow zijn

Want elke ervaring heeft impact op je lichaam, soms zoveel dat nieuw gedrag bijna niet lijkt te lukken. En vanuit het brein weten we ook hoezeer mensen in automatismen vervallen, omdat dat biologisch overlevingswaarde heeft. In deze opleiding ga je ongelofelijk veel leren over de samenwerking in jouzelf, de imprint van gebeurtenissen op je emotionele huishouding, maar ook over bijvoorbeeld de impact van ademhaling, meditatie en beweging op zaken als slaap, immuunsysteem, spijsvertering, relaties en algeheel welbevinden. Door body en mind beter af te stemmen, ontstaat er meer vrijheid, creativiteit en energie om te leven, keuzes te maken die bij je passen en de flow te kunnen ervaren die hoort bij een geïntegreerd body-mind stelsel. Bewustzijn en verandering op alle lagen.

Erbij horen en je eigen weg gaan

We zijn allemaal bedraad om erbij te horen, we kunnen niet in ons uppie overleven. Al heel jong zetten we met onze spiegelneuronen, van alles van onszelf uit of juist aan om te zorgen dat papa, mama, vriendjes, leerkrachten, enz, ons waarderen. Erbij horen is net zo belangrijk als eten en drinken dus wordt dit heel oer in ons brein en lichaam opgeslagen. En zo ontstaan er overlevingsstrategieën. Onbewuste manieren van denken, doen en voelen die we als volwassene nog steeds hebben om geaccepteerd te worden door vrienden, collega’s, baas, partner, eigen familie. Met als gevolg dat we doorgaans makkelijker ja zeggen tegen wensen van anderen dan tegen die van onszelf. Wist je dat afgewezen worden en emotionele pijn precies hetzelfde doet in ons brein als fysieke pijn? Tegelijkertijd willen we ook autonoom en helemaal onszelf kunnen zijn en onze eigen dromen en verlangens najagen. Het spanningsveld tussen ‘erbij horen’ en ‘je eigen weg gaan’ heeft impact op keuzes die je maak maar ook op je fysiologie, waaronder: je immuun stelsel, bloeddruk, slaap, zin in seksualiteit, spijsvertering, enz.

Binnenkant vs buitenkant

Overlevingspatronen zijn vaak ook onze kwaliteiten geworden maar kunnen ons op een bepaald moment in ons leven gaan tegenwerken, waardoor je aan de buitenkant iets anders laat zien dan dat je eigenlijk van binnen voelt. Dan gaan ze je vaak bakken met energie kosten, je blokkeren om jezelf te zijn, je stress geven of je rusteloos laten voelen. Stress heeft weer invloed op slaap, ademhaling, celherstel, energie-level, gezondheid etc. En al die zaken sturen weer je humeur en ‘algehele gezelligheid’. Kortom een vicieuze cirkel.

Mindfulness, meditatie, lichaamsbewustzijn, en nog veel meer

Wil je weer levensenergie, bewustzijn en groeien? Wil je vaker ‘mindful’ of misschien wel ‘heartful’ door het leven in plaats van geleefd worden door je gedachtes en gevoelens? De Body Mind Practitioner is een praktische training met een holistische aanpak waarin je je bewust wordt van hoe jij jezelf ruimte ontneemt. Hoe je uit vaste patronen kunt stappen zodat je weer vrijheid, energie, ruimte en keuzes krijgt! Het biedt inzicht en tools om ‘op te ruimen’. Als het ware het zenuwstelsel te resetten waardoor er weer openheid en groei mogelijk is. Het gaat over lichaamsbewustzijn, emoties en gevoelens een plek geven, mindfulness, heartfulnes, brein, autonome zenuwstelsel, lichaamsgerichte traumahealing, hoofd-hart-buik, hechting & relaties, ademhaling, meditatie, lichaamswerk, werken met prikkels en energie, hoog gevoeligheid, en nog veel veel meer. Wil je ontdekken of deze opleiding voor jou de juiste stap is? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek of kom naar de gratis Informatieavond Body Mind.

Body Mind kan van alles bevatten, maar waar gaat het nou eigenlijk over? In deze podcast nemen we je mee in de wereld van gedachten en blije cellen.

Opleidingdetails

 
Prijs:
€ 2.450,- vrijgesteld van BTW. Indien gewenst is betaling in 4 termijnen mogelijk.
 
Opleidingsduur:
13 trainingsdagen verdeeld over 5 blokken van 2 dagen en 1 blok van 3 dagen.
 
Tijden:
Van 10:00 tot circa 17:00 uur.
 
Inclusief:
Lekker lunchpakket, onbeperkt koffie/thee, uitgebreide (digitale) reader en optioneel een afsluitend adviesgesprek met een van de trainers.
 
Informatie voor je werkgever:
Download de @Werk PDF
 
Aangesloten bij/erkenningen:
CRKBO, NRTO
 
Ambassadeursbonus en Cursistenkorting
Bekijk of/hoe je in aanmerking komt voor onze bonus- of kortingsregeling
 
FAQ:
De meest gestelde vragen en antwoorden


Stress herken je onder meer aan:

 • Te hard werken, je best doen
 • Perfect zijn, geen fouten maken
 • Altijd klaar staan voor de ander
 • Pleasen en harmonie behouden
 • Stoer, sterk en dapper zijn
 • Druk bezig zijn, geen rust voelen
 • Veel denken en analyseren
 • Altijd in hoofd zitten, weinig voelen
 • Te veel emoties, hoog gevoelig
 • Alles moeten controleren
 • Niet durven, klein voelen
 • Niet welkom voelen, niet erbij horen

Voor wie is de Body Mind Practitioner?

Deze verdiepende ervaringsopleiding is voor iedereen die meer connectie wil tussen hoofd en hart, denken en voelen, mindfull wil zijn. Voor wie meer ruimte en vrijheid wil ervaren, op zoek is naar energie en aan de slag wil met groei op het gebied van emoties, relaties, lekkerder in je vel zitten, plezier hebben en keuzes maken. Kortom iedereen die voller wil leven en geïnteresseerd is om zowel met kennis als oefeningen praktisch aan de slag te gaan. Ben je nieuwsgierig naar wat zich van binnen allemaal afspeelt in jouw brein, hoofd, hart en buik, en wil je meer rust in jezelf, meer in het hier en nu zijn? Dan is deze opleiding echt wat voor jou. De focus ligt op het eigen proces en tegelijkertijd is deze opleiding een krachtig fundament voor elke professional die in training, coaching, onderwijs, zorg, of andere begeleiding, meer met de connectie tussen lichaam en geest wil werken.

Vooropleiding

Je kunt de Level 2 opleiding Body Mind Practitioner starten als je een stevige basis hebt in je persoonlijke ontwikkeling door minimaal één van de Level 1 opleidingen, zoals bijvoorbeeld de NLP Practitioner, te hebben gevolgd. Onze ervaring is dat je alleen dan de diepgang uit de Body Mind Practitioner kan halen die er in zit. Want Body Mind is zoveel meer dan ‘in je lichaam en in het nu zijn’. Met bijvoorbeeld de NLP Practitioner ontwikkel je je top-down. Dat wil zeggen vanuit denken naar voelen en ervaren. In de Body Mind werken we ook bottom-up, dus vanuit het lichaam weer terug in het hoofd. Je kan alleen bottom-up ontwikkelen als je je eerst top-down ontwikkeld hebt. Als je elders een opleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling hebt gevolgd, met eenzelfde diepgang, top-down ervaring en tijdsduur, laat het ons weten. Stuur ons een mailtje en geef aan welke opleiding je hebt gevolgd met welke programma-onderwerpen (bijvoorbeeld een inhoudsopgave van je reader). We onderzoeken hoeveel match er is en kijken dan graag met je mee of deze opleiding aansluit om de Body Mind Practitioner te kunnen starten.

 

@Werk

Body Mind Practitioner in werk en loopbaan – Informatie voor werkgevers
De opleiding kan je enorm veel opleveren in je werk. Of dat nou gaat over bijvoorbeeld beter samenwerken, loopbaankeuzes, effectiever en professioneler communiceren, zelfmanagement, (persoonlijk) leiderschap, energieniveau, zelfvertrouwen, flexibiliteit of omgevingsbewustzijn. Of misschien gaat het jou wel om vitaliteit of re-integratie. Het is niet voor niets dat werkgevers steeds vaker mee willen investeren in jouw ontwikkeling in tijd en geld. Download hieronder de @Werk PDF en ontdek wat deze opleiding kan betekenen in je werk en loopbaan.

@Werk PDF

Opleidingsdata

OpleidingDataTrainers
BMP2024-1
  LAATSTE PLEKKEN  
Blok 1: 22 en 23 april 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 2: 21 en 22 mei 2024   (di-wo)   Zoetermeer
Blok 3: 10 en 11 juni 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 4: 1 en 2 juli 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 5: 2, 3 en 4 september 2024   (ma-wo)   Zoetermeer
Blok 6: 2 en 3 oktober 2024   (wo-do)   Zoetermeer
Anja Bijker
Marlou Hilverdink
BMP2024-2
Blok 1: 21 en 22 oktober 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 2: 18 en 19 november 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 3: 17 en 18 december 2024   (di-wo)   Zoetermeer
Blok 4: 13 en 14 januari 2025   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 5: 3, 4 en 5 februari 2025   (ma-wo)   Zoetermeer
Blok 6: 3 en 4 maart 2025   (ma-di)   Zoetermeer
Anja Bijker
Marlou Hilverdink

BMP2024-1

Blok 1: 22 en 23 april 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 2: 21 en 22 mei 2024   (di-wo)   Zoetermeer
Blok 3: 10 en 11 juni 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 4: 1 en 2 juli 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 5: 2, 3 en 4 september 2024   (ma-wo)   Zoetermeer
Blok 6: 2 en 3 oktober 2024   (wo-do)   Zoetermeer
  LAATSTE PLEKKEN  

BMP2024-2

Blok 1: 21 en 22 oktober 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 2: 18 en 19 november 2024   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 3: 17 en 18 december 2024   (di-wo)   Zoetermeer
Blok 4: 13 en 14 januari 2025   (ma-di)   Zoetermeer
Blok 5: 3, 4 en 5 februari 2025   (ma-wo)   Zoetermeer
Blok 6: 3 en 4 maart 2025   (ma-di)   Zoetermeer

Programma opleiding Body Mind Practitioner

Ervaringsleren

In deze training ga je natuurlijk allerlei interessante theorieën leren zodat je hoofd begrijpt hoe dingen werken. Dat vinden ‘hoofden’ vaak fijn en geeft voor veel mensen rust of veiligheid. Alleen daarmee verandert er nog veel te weinig. Dus natuurljk leggen we in deze Body Mind opleiding ook heel veel nadruk op ervaren. Waarom? Omdat alles wat in je lichaam en zenuwstelsel opgeslagen zit niet luistert naar theoretische concepten maar ruimte krijgt door hele specifieke ervaringsoefeningen te doen. Als je weet hoe je lichaam werkt en wat het nodig heeft, is er heel veel mogelijk. Bekijk verderop op deze pagina het filmpje van de kwal maar eens.

De zeer ervaren en bevlogen trainers zijn allemaal opgeleid bij verschillende experts waaronder: Peter Levine, Larry Heller, Gabor Maté, Bessel van der Kolk, John Bowlby, Wim Hof, Franz Ruppert, Wibe Veenbaas, Johannes Schmidt, Byron Katie, Joe Dispenza, Mooji, en nog veel meer. We hebben uit veel verschillende methodieken op dit gebied, de pareltjes voor jou eruit gehaald en in deze training gemixt.

Onder andere baseren we ons in de training op NARM (NeuroAffective Relational Model ontwikkeld door Dr Laurence Heller). NARM is een krachtige bio-psychologisch-relatie model en helpt bij het herstellen van (soms onbewust) “ontwikkelings/hechtings-trauma-gedoe”. Dit trauma (wat soms groot klinkt maar in kleine dingen kan zitten) komt vaak letterlijk vast te zitten in ons lichaam. En dan heeft het in het hier en nu van ons volwassen leven nog steeds invloed heeft op ons gedrag, onze overtuigingen, hoe we over onszelf denken, onze emoties, ons stress of ontspan gevoel, fysieke gezondheid, en vooral heeft het invloed op hoe we wel of niet fijn in relaties staan (werk, partner, vrienden, familie). Een uitgebreid artikel over NARM “Het hervinden van je essentieel levenskracht” vind je hier.

We maken gebruik van een mix van modellen en ervaringsoefeningen uit verschillende methodieken, waaronder:

 • Mindfulness
 • Heartfulness
 • Veel verschillende soorten meditatietechnieken
 • Diverse ademhalingstechnieken waaronder Wim Hof en bewust verbonden ademhaling
 • Somatic Experience
 • NeuroAffecive Relational Model (NARM)
 • Neuropsychologie en – biologie
 • Hechtingstheorie
 • (Systemisch) lichaamswerk
 • Traumahealing
 • Hartcoherentie
 • Stress-theorie & de burn-out cyclus
 • Kennis van natuurlijke remedies bij body-mind uitdagingen (denk aan slaap, stress, angst, opgebrand zijn)

Onderwerpen in de Body Mind Practitioner

 • De samenhang tussen het brein, lichaam, cellen, autonoom zenuwstelsel, hechting, emoties, trauma en overlevingspatronen
 • Bevrijdende ademhalingstechnieken
 • Mindfulness in de praktijk
 • Waarom meditatie nuttig is, soorten meditatie en wat past bij jou
 • De hechtingsstijlen en de invloed van veilige en onveilige hechting op al je relatie
 • Lichaamsbewustzijn, contractie en expansie
 • Cel-immuniteit
 • Inzicht in hoe emoties werken: schaamte, schuld, verdriet, boosheid en angst
 • De basisbehoeftes van elk mens(enkind): verbinding, veiligheid, eigen behoeftes, vertrouwen, autonomie, liefde, intimiteit en seksualiteit

Kijk het filmpje over de kwal maar eens, gek genoeg werkt ons mensenlijf ook nog steeds zo!

 • De samenhang tussen het brein, lichaam, cellen, autonoom zenuwstelsel, hechting, emoties, trauma en overlevingspatronen
 • Bevrijdende ademhalingstechnieken
 • Mindfulness in de praktijk
 • Waarom meditatie nuttig is, soorten meditatie en wat past bij jou
 • De hechtingsstijlen en de invloed van veilige en onveilige hechting op al je relatie
 • Lichaamsbewustzijn, contractie en expansie
 • Cel-immuniteit
 • Inzicht in hoe emoties werken: schaamte, schuld, verdriet, boosheid en angst
 • De basisbehoeftes van elk mens(enkind): verbinding, veiligheid, eigen behoeftes, vertrouwen, autonomie, liefde, intimiteit en seksualiteit
 • In balans brengen van ons autonoom zenuwstelsel, stress en onrust
 • Overlevingsdelen, gezonde delen en trauma delen van Franz Rupert
 • Het belang van de pre-frontrale cortex in mindfulnes, meditatie en balans
 • Hoe je top-down en bottom-up verandert
 • Het hoofd, hart en buik brein op een lijn
 • Prikkelgevoeligheid en hooggevoeligheid
 • Het effect van spiegelneuronen
 • Hartcoherentie
 • Slaap en mogelijkheden
 • Kennis van emotionele katalysatoren dopamine, serotonine, etc en hun invloed op body-mind processen
 • In balans brengen van ons autonoom zenuwstelsel, stress en onrust
 • Overlevingsdelen, gezonde delen en trauma delen van Franz Rupert
 • Het belang van de pre-frontrale cortex in mindfulnes, meditatie en balans
 • Hoe je top-down en bottom-up verandert
 • Het hoofd, hart en buik brein op een lijn
 • Prikkelgevoeligheid en hooggevoeligheid
 • Het effect van spiegelneuronen
 • Hartcoherentie
 • Slaap en mogelijkheden
 • Kennis van emotionele katalysatoren dopamine, serotonine, etc en hun invloed op body-mind processen

Ervaringen

Het is echt zooooo’n wannzinnig goede, mooie, fijne, diepgaande en transformerende opleiding geworden! Ben er bijna een beetje sprakeloos van en bizar dat ik achter zoveel dingen kom waar ik echt niet eerder echt bewust van was. Voelt als enorm bevrijdend en ik voel de spanning die ik tot nu toe vaak opbouw op een dag zo uit me wegvliegen als ik ook maar even bewust met mijn aandacht naar mijn lijf ga. Heeeeeeel erg fijn. En jullie doen het ook echt geweldig op een hele fijne en een voor mij prettige vaak genoeg luchtige, lichte manier (bungelende beentjes van knorretje.)

Annemarieke | De eerste verdieping

Resultaat

Je hebt ontdekt, ervaren en geleerd over:

 • de biologische sturing achter (jouw) gedrag, communicatie, gedachtes en gevoelens
 • hoe doelen werken vanuit body en vanuit mind
 • hoe jij leiding geeft aan jouw leven, wat jouw passie is, waar jij van ‘aan gaat’, waar je energie weglekt en waar je energie van krijgt; in de contexten die voor jou van belang zijn, bijvoorbeeld: werk, privé, carrière, relaties, partner, jezelf, opvoeding, financiën, enz.
 • non-verbale communicatie, in jezelf en naar anderen
 • hoe jouw (lichaams)taal beter te gebruiken
 • hoe emoties op een goede manier voor je kunnen werken
 • hoe je oude niet functionele emoties kan verwerken

 

Je hebt ontdekt, ervaren en geleerd over:

 • de sturing achter jouw gedrag, communicatie, gedachtes en gevoelens
 • wat de kracht van doelen zijn
 • hoe jij leiding geeft aan jouw leven, wat jouw passie is, waar jij van ‘aan gaat’, waar je energie weglekt en waar je energie van krijgt; in de contexten die voor jou van belang zijn, bijv: werk, privé, carrière, relaties, jezelf, opvoeding, financiën, enz
 • effectieve communicatie, in jezelf en naar anderen
 • hoe je anderen kan meenemen
 • hoe en in welke richting je vragen kunt stellen, aan jezelf en anderen
 • op welke neurologische niveaus grote veranderingen plaatsvinden
 • hoe jouw (lichaams)taal beter te gebruiken
 • welke overtuigingen je helpen of beperken en hoe je ze kan veranderen
 • hoe jij je onbewuste en je brein voor je kan laten werken
 • wat het geheim is van goed contact
 • hoe je je gedachtes, stemming en daarmee je gedrag kan beïnvloeden
 • waar jouw krachten, talenten en kwaliteiten liggen
 • waar jouw sabotage mechanismen liggen, hoe je ze kan herkennen en omvormen
 • hoe je van situaties met anderen kan leren en deze verbeteren
 • hoe emoties op een goede manier voor je kunnen werken
 • hoe je oude niet functionele emoties kan verwerken
 • hoe je hoofd en hart op een lijn brengt

 

 • hoe je hoofd en hart op een lijn brengt
 • hoe meditatie en ademhaling invloed hebben op het autonome zenuwstelsel en op je welbevinden
 • hoe je in flow komt
 • hoe je op jouw manier kunt mediteren
 • hoe je vaker in het hier en nu bent
 • je hebt inzicht in je eigen verdedigingsmechanismen tegen schaamte en uitsluiting en je hebt contact met hulpbronnen om in het hier en nu te blijven
 • wie jij bent zonder ‘oude lagen’ en hoe je in het leven wil staan
 • jouw energieslurpers in je leven en hoe er mee om te gaan

Samenvattend ga je leren hoe jij in flow komt, denken en voelen integreren en doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Body Mind gaat over thuiskomen in jezelf en vanuit bewustzijn leven.

Samenvatting

Body Mind Practitioner

Loslaten, vertrouwen, vrijheid, ruimte en energie

Dagelijks vertellen mensen ons dat ze balans willen in hun leven en werk, rust in hun hoofd, meer in het nu willen zijn en zich lekker willen voelen in zichzelf. De Body Mind Practitioner opleiding geeft je inzicht en gereedschappen om allerlei gedachtes en gevoelens los te laten zodat je weer vol energie en ruimte kan leven. Als het ware weer thuiskomen in jezelf. De focus ligt op jouw persoonlijke ontwikkelproces maar de opleiding geeft ook een flinke basis voor iedereen die met mensen werkt en in z’n begeleiding meer wil met de connectie tussen lichaam en geest. Het zit vol met inspirerende en verassende ervaringen waar je dagelijks zelf mee aan de slag kan. Wil je nog even sparren hoe deze training bij jouw situatie kan passen? Je bent van harte welkom om te komen kennismaken of schrijf je in voor de workshop Body Mind in 1 dag. 

Wilt u advies?

| Deel deze opleiding

Vervolg opleiding

Heb je na de Body Mind Practitioner de smaak helemaal te pakken? Wil je verbreden en verdiepen? In de Body Mind ben je een absolute topper geworden in verbinden met en reguleren van je gevoelens en emoties, waardoor je echt ‘weet’ waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Voorbij overleving, gekke bullshit en andere blauwdruk in het lichaam, ben je steeds meer je authentieke zelf, waardoor er lucht is in jouw Body én je Mind. Eigenlijk sluiten er veel opleidingen naadloos op de Body Mind aan. Bijvoorbeeld in Systemisch Werk borduur je als het ware voort op hechting en pak je het hele familiesysteem, ook over generaties heen, aan. Hierdoor krijg je een verdere verdieping en inzicht in je dagelijkse patronen en hoe deze vanuit je familiesysteem zijn gevormd. Met natuurlijk de krachtige familieopstellingen waardoor nog veel meer onbewuste patronen zichtbaar worden. En dat geeft ruimte.

Maar ook willen we hier absoluut NLP noemen. Want NLP is voor iedereen die verder op pad wil met groei en ontwikkeling, in werk, privé, of als professional. Het is zo’n krachtige methodiek, die je weer op hele andere manieren inzicht geeft in jezelf en hoe we als mens ‘in elkaar zitten’. Je krijg met NLP als het ware de gebruiksaanwijzing van jezelf, en dat is heel breed. Dus bijvoorbeeld je gebruiksaanwijzing van: je communicatie, hoe je beter contact maakt, hoe je blokkades doorbreekt, hoe je je dromen waarmaakt, hoe je je passie leeft, hoe je beter functioneert op je werk, wat je volgende carrière stap is, hoe je relaxter kan opvoeden, hoe jij in (partner)relaties staat, en nog veel veel meer. Het is ook het basisfundament voor elke professional die ‘met mensen werkt’.

Nieuwsgierig wat voor jou de beste volgende stap is op persoonlijk en professioneel gebied? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek over jouw ontwikkeling.

Waarom jouw opleiding bij De eerste verdieping opleidingen?

 • Al bijna 20 jaar hét opleidingsinstituut voor lichter leven, zelfbewustzijn en ontwikkeling.
 • Praktische én diepgaande inzichten en technieken op het gebied van NLP, Systemisch Werk en Body Mind. Daarnaast kunnen professionals zich ontwikkelen als Trainer, Coach en Systemisch Coach.
 • Met bevlogen, zeer ervaren en professionele trainers, die passie hebben voor jouw persoonlijke leerproces, verzorgen we op onze twee locaties in Delft en Zoetermeer dagelijks training.
 • Instromen en doorstromen kan op drie levels zodat je je eigen ontwikkelpad kan volgen op jouw manier en tempo.
 • Professionele en persoonlijke groei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Worden wie je werkelijk bent geeft meteen resultaat, ook op je werk! Alle opleidingen zijn daarom zowel voor jezelf als in je werk en loopbaan toe te passen. Twee vliegen in één klap.
 • Iedereen kan meedoen of je nou de spreekwoordelijke boekenwurm bent of meer praktisch ingesteld. We zijn gericht op ontwikkeling die direct toepasbaar is. 
 • Werkgevers betalen vaak graag mee aan jouw ontwikkeling. Kijk bij de opleiding van jouw keuze op de pagina en download de @Werk PDF die je kan gebruiken voor je werkgever.
 • Voor particulieren is het mogelijk om zonder extra kosten in 4 termijnen te betalen.
 • We hebben voor onze opleidingen een aantrekkelijke bonus- en kortingsregeling.
 • We bieden je veel extra’s om op je eigen moment verder te verdiepen, bijvoorbeeld met onze podcasts. ‘De Bovenkamer Podcast’ is het inspiratieplatform en met de ‘NLP en meer – Oefeningen Podcast’ kun je de oefeningen uit de opleiding zo vaak herhalen als je wil!
 • Nog geen 100% zekerheid? Reserveer dan vrijblijvend je plek door een optie te nemen. Zodra de opleiding volloopt nemen we contact met je op en dan hoef je pas defintief te beslissen.
 • Bij elke opleiding krijg je een uitgebreide manual, zowel mooi ingebonden als digitaal. En natuurlijk de hele dag heerlijke koffie, cappucino, verschillende theetjes, lekkers, fruit en een eigen gekozen lunchpakket.
 • Alle opleidingen makkelijk herhalen. Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! 
 • Alle NLP-opleidingen zijn erkend door de belangrijkste NLP vereniging van Nederland, namelijk de NVNLP.
 • We zijn aangesloten bij de NVNLP, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en voldoen aan al hun kwaliteits- en professionaliteitseisen. Daarom hanteren we ook de algemene voorwaarden van de NRTO.
 • Wil je voor, tussendoor of na de opleiding nog even sparren met een trainer, dan kan dat altijd.
 • We staan boven de stof maar niet boven jou! In de kern verbinden we ons met jou omdat we geloven dat mensen leuk zijn en hooguit een zetje nodig hebben om lekkerder verder te bewegen in het leven. En dat zetje geven we je graag met een geweldige toolbox waar we veel passie voor hebben, vanuit onze eigen kern en gewoon mens zijn!