Over ons

Hét opleidingsinstituut voor zelfbewustzijn en ontwikkelng

Al twintig jaar geven we verdiepende opleidingen. Ooit begonnen met NLP en Systemisch Werk. Inmiddels doorgegroeid naar een breed scala aan opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling zoals: de diepgaande Body Mind opleiding, NLP voor jongeren, drie verschillende Coach-opleidingen om NLP-coach, ADHD-coach of Systemisch Coach te worden, én de NLP Trainers Training waar je gecertificeerd NLP Trainer kan worden.

Als je meer snapt van jezelf, wordt het leven leuker!

‘Worden wie je bent’ lijkt misschien een gekke zin! En toch weten we hoeveel we allemaal aanpassen, inpassen, oppassen. Onze trainingen geven voeding voor hoofd, hart en buik. Helpen je te ontdekken wie je allemaal bent. Waardoor je lekkerder in het leven staat ondanks de hobbels en life-events die er altijd zullen zijn. Met inspirerende trainers die theorie en praktijk verbinden. Om nog meer te groeien naar de mens, de partner, de leidinggevende, de leraar, de vader, de moeder die je diep van binnen wil zijn.

Thuis voelen

Een van de oprichters, Cathelijne Wildervanck, zei twintig jaar geleden: “Ik wil alleen ergens trainen waar iedereen zich helemaal thuis voelt!” En dat is gelukt! Ons trainingsinstituut zit op drie authentieke locaties waar je je écht thuis kunt voelen. Een prachtig karakteristiek Delfts grachtenpand, een heerlijke villa in de oude dorpskern van Zoetermeer met prachtige parkachtige tuin en in het authentieke Eemklooster in Amersfoort midden in de bossen. En daarmee beschikken we over echt fijne opleidingsruimtes en plek om te oefenen en lunchen. Inmiddels verzorgen we met een team van 40 trainers, coaches en ondersteuning dagelijks opleidingen op deze drie locaties.

Levenslange garantie

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven!

Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 30% van de meest actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 6 opleidingsdagen. De enige voorwaarde is dat er plek is in de opleiding en je de opleiding volledig hebt gevolgd. Dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn, dan kijken we graag met je mee of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Team De eerste verdieping Opleidingen 2022

Ons team

De mensen van De eerste verdieping opleidingen

De opleidingslocaties in Zoetermeer en Delft

Opleidingslocatie in de oude dorpskern van Zoetermeer
– oefenen in de heerlijke tuin –

Opleidingslocatie in het pittoreske Delft
– lekker opleiding volgen aan de gracht –

Erkenningen

NVNLP – Nederlandse vereniging voor NLP

De Nederlandse Vereniging voor NLP is de belangrijkste NLP-vereniging van Nederland. Ze heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen en stelt kwaliteitseisen aan de NLP-opleidingen. Zij vormt een platform waar beoefenaars en geïnteresseerden van NLP in Nederland en België elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

NRTO – Nederlandse Raad voor Training en Opleiding

De NRTO is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. Wij voldoen aan de kwaliteitseisen die de NRTO aan ons stelt. Daarom hanteren wij ook de algemene voorwaarden van de NRTO.

Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION) / Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

De eerste verdieping is geregistreerd bij het CRKBO, het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs. Om deze reden zijn we een erkende onderwijsinstelling en zijn onze opleidingen BTW-vrij!

Waarom jouw opleiding bij De eerste verdieping opleidingen?

 • Al bijna 20 jaar hét opleidingsinstituut voor lichter leven, zelfbewustzijn en ontwikkeling.
 • Praktische én diepgaande inzichten en technieken op het gebied van NLP, Systemisch Werk en Body Mind. Daarnaast kunnen professionals zich ontwikkelen als Trainer, Coach en Systemisch Coach.
 • Met bevlogen, zeer ervaren en professionele trainers, die passie hebben voor jouw persoonlijke leerproces, verzorgen we op onze twee locaties in Delft en Zoetermeer dagelijks training.
 • Instromen en doorstromen kan op drie levels zodat je je eigen ontwikkelpad kan volgen op jouw manier en tempo.
 • Professionele en persoonlijke groei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Worden wie je werkelijk bent geeft meteen resultaat, ook op je werk! Alle opleidingen zijn daarom zowel voor jezelf als in je werk en loopbaan toe te passen. Twee vliegen in één klap.
 • Iedereen kan meedoen of je nou de spreekwoordelijke boekenwurm bent of meer praktisch ingesteld. We zijn gericht op ontwikkeling die direct toepasbaar is. 
 • Werkgevers betalen vaak graag mee aan jouw ontwikkeling. Kijk bij de opleiding van jouw keuze op de pagina en download de @Werk PDF die je kan gebruiken voor je werkgever.
 • Voor particulieren is het mogelijk om zonder extra kosten in 4 termijnen te betalen.
 • We hebben voor onze opleidingen een aantrekkelijke bonus- en kortingsregeling.
 • We bieden je veel extra’s om op je eigen moment verder te verdiepen, bijvoorbeeld met onze podcasts. ‘De Bovenkamer Podcast’ is het inspiratieplatform en met de ‘NLP en meer – Oefeningen Podcast’ kun je de oefeningen uit de opleiding zo vaak herhalen als je wil!
 • Nog geen 100% zekerheid? Reserveer dan vrijblijvend je plek door een optie te nemen. Zodra de opleiding volloopt nemen we contact met je op en dan hoef je pas defintief te beslissen.
 • Bij elke opleiding krijg je een uitgebreide manual, zowel mooi ingebonden als digitaal. En natuurlijk de hele dag heerlijke koffie, cappucino, verschillende theetjes, lekkers, fruit en een eigen gekozen lunchpakket.
 • Alle opleidingen makkelijk herhalen. Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! 
 • Alle NLP-opleidingen zijn erkend door de belangrijkste NLP vereniging van Nederland, namelijk de NVNLP.
 • We zijn aangesloten bij de NVNLP, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en voldoen aan al hun kwaliteits- en professionaliteitseisen. Daarom hanteren we ook de algemene voorwaarden van de NRTO.
 • Wil je voor, tussendoor of na de opleiding nog even sparren met een trainer, dan kan dat altijd.
 • We staan boven de stof maar niet boven jou! In de kern verbinden we ons met jou omdat we geloven dat mensen leuk zijn en hooguit een zetje nodig hebben om lekkerder verder te bewegen in het leven. En dat zetje geven we je graag met een geweldige toolbox waar we veel passie voor hebben, vanuit onze eigen kern en gewoon mens zijn!