Erkende NLP Trainers Training


Life will never be the same

NLP Trainers Training

Nieuwsgierig naar het leven

Heb je ook zoveel aan NLP gehad? Ken jij het gevoel dat je na NLP nooit meer op de dezelfde manier naar jezelf, anderen en het leven kon kijken? Gun je anderen al het moois wat NLP te bieden heeft? Zodat zij ook kunnen ontdekken dat er zoveel meer mogelijk is en je gewoon je model van de wereld op z’n kop kan zetten, als je maar weet hoe. Als je passie voelt voor NLP en ook nog van ontwikkelen, leren, contact en “met mensen werken” houdt, dan past deze door de NVNLP Erkende NLP Trainers Training jou vast.
Deze Level 3 opleiding is een praktische training met inhoud voor iedereen die de wereld iets te vertellen heeft!

Trainen kun je leren

Vaak denken mensen dat je ‘zomaar moet kunnen trainen’, dat je als vanzelf relaxed voor een groep zou moeten kunnen staan. Maar lang niet iedereen heeft dat ‘als vanzelf’. Goed nieuws: je kunt het leren! Ook verwarren mensen trainen wel eens met theorie vertellen’ of ‘een oefening doen’. Wees dan niet verbaasd dat de groep weerstand heeft, niet aangehaakt is, niet overkomt wat je eigenlijk wil brengen, of dat de zenuwen door je lijf gieren en je staat te stuntelen. Trainen is echt een vak, het is een heel mooi vak zelfs én een vak dat je kunt leren. En daar gaat deze jaaropleiding over: leren en integreren wat er allemaal bij NLP Trainerschap komt kijken. Je krijgt een kijkje in de keuken van trainers die al ruim twintig jaar in het vak zitten van trainer/coach en we delen kennis, kunde, inspiratie en plezier met je zodat jij ook gaat stralen als trainer!

Alle neurologische niveaus

Trainen gaat veel veel verder dan doceren of presenteren. In deze NLP Trainers Training leer je vaardigheden, structuren én “jezelf” inzetten om onbewuste leerprocessen op gang te brengen bij anderen. Want jij weet al lang dat we vooral op onbewust niveau leren. Dus je gaat zelf leren en trainen op alle Neurologische Niveaus. Bijvoorbeeld hoe je inspeelt op verschillende leerstijlen, hoe de structuur van een effectieve training in elkaar zit, hoe jij je je stem, fysiologie en energie kan inzetten ten dienste van het leerproces, welke presentatiestijlen werken voor meer impact, hoe je groepsrapport maakt, welke dynamieken er in een groepsproces kunnen spelen, hoe je de groep voor je kan laten werken, hoe je weerstand kan omzeilen, hoe je je eigen persoonlijkheid inzet, hoe je een training ontwerpt, hoe je structuur aanbrengt in je training zodat iedereen mee gaat, het nut van metaforen, hoe je relaxed en als jezelf voor de groep staat, hoe je “state control” houdt, en nog veel veel meer.

“Ik? Voor een groep?”

Een vaak gehoorde uitspraak van mensen die wel kriebels voelen om te trainen maar denken dat ze het niet kunnen omdat ze ‘te’ zenuwachtig voor een groep staan. Het interessante is, je hoeft het nog niet te kunnen, want dat is nou precies wat je gaat leren. En misschien ga je daardoor ook die klotsende oksels wel afleren. Je hoeft nu dus nog niet “goed” voor een groep te kunnen staan. Geruststellende gedachte is misschien dat veel supergoede NLP Trainers kennen dat ze ooit ook trillend als een rietje of met rode vlekken stonden. Het belangrijkste is dat je passie voelt, nieuwsgierig bent en bereid bent om in te stappen.

Erkend Certificaat NLP Trainer

Na de opleiding kun je het door de NVNLP erkende NLP trainers certificaat behalen. Deze optie is er en je bent niet verplicht tot deze laatste stap. Met het trainerscertificaat kun je erkende NLP Practitioners en NLP Master Practitioners geven, zelfstandig of bij een bestaand instituut. Daarnaast is het onze ervaring met de vele cursisten die ervoor gekozen hebben de certificering te doorlopen, dat je jezelf en je trainerschap nog weer op een hoger plan brengt.

Direct aan de slag met je eigen succesformule!

Je gaat in deze opleiding ook een eigen trainingsconcept ontwikkelen dan wel verder uitbouwen. Met met onze feedback en ondersteuning krijg je kans op puntjes op alle i’s te zetten en een dijk van een eigen concept neer te gaan zetten. We gaan zowel diepgaand als heel praktisch aan de slag, met theorie en inzichten maar ook door heel veel en op allerlei manieren te oefenen. Aan het einde van deze opleiding heb je alle kneepjes van het trainersvak geleerd, geoefend en geïntegreerd. En als je dat wil, want het is een optie, kun je daarna certificeren als NLP Trainer.

Ervaring opdoen door middel van assisteren

Modelleren van ervaren NLP Trainers door te assisteren in de NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en de workshop NLP in 1 dag is een van de beste leerscholen. Je leert heel veel extra’s in de praktijk op het gebied van NLP, het begeleiden van cursisten en alles wat er bij trainerschap komt kijken. Parallel aan NLP Trainers Training assisteren is bij ons mogelijk en een absolute aanrader. Nieuwsgierig? Lees alle ins en outs over assisteren en geef je op!

Leren van ervaren NLP Trainers

Deze opleiding is voor iedereen die groepen op een diep niveau wil raken en in beweging wil brengen. Wil je ook leren van NLP Trainers/Coaches met ruim 20 jaar ervaring, dan ben je van harte welkom. Wil je eerst sparren of deze jaaropleiding bij jou en je ambities past? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek.

NLP Trainers

Je kunt de level 3 opleiding NLP Trainers Training starten als je:

 1. de Level 1 opleiding NLP Practitioner hebt gevolgd en
 2. de Level 2 opleiding NLP Master Practitioner hebt gevolgd of volgt

Als je elders een NLP Practitioner of Master Practitioner hebt gevolgd, neem dan even contact met ons op.

Opleidingdetails

 
Prijs:
€ 3.850,- De opleiding is vrijgesteld van BTW. Indien gewenst is betaling in 4 termijnen mogelijk.
 
Opleidingsduur:
18 dagen verdeeld over 4 blokken van 3 dagen, 1 blok van 2 dagen en 4 losse integratiedagen. De opleiding is inclusief eenmalig certificeren.
 
Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 17:00.
 
Inclusief:
Lekker lunchpakket, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader.
 
Aangesloten bij/erkenningen:
NVNLP, Crkbo, NRTO
 
Ambassadeursbonus en Cursistenkorting
Bekijk of/hoe je in aanmerking komt voor onze bonus- of kortingsregeling
 
FAQ:
De meest gestelde vragen en antwoorden


Voor wie is de Erkende NLP Trainers Training

Deze jaaropleiding is voor iedereen die waarden als ontwikkeling, groei, echtheid, vrijheid, diepgang en verbinding hoog in het vaandel hebben staan en wil werken met mensen, groei en persoonlijke ontwikkeling.

Deze door de NVNLP Erkende NLP Trainers Training op Post-HBO niveau is voor iedereen die wil investeren in z’n professionele ontwikkeling als trainer:

 • Mensen die gecertificeerd NLP Trainingen willen geven en daardoor de erkende NLP-practitioner opleiding en erkende NLP Master practitioner opleiding kunnen gaan geven.
 • Mensen die NLP in hun trainingen willen integreren maar niet persé erkende NLP-opleidingen willen geven.
 • Mensen die een kei van een trainer willen worden maar dat op een ander vakgebied dan NLP willen doen (denk aan systemisch werk, transactionele analyse maar ook bijvoorbeeld Six Sigma etc. Oftewel je beheerst een methodiek en wil daarin als trainer graag excelleren).
 • Mensen die nieuw zijn in het trainersvak en dit vak willen leren, in welke context dan ook.
 • Trainers die al met groepen werken, zoals bijvoorbeeld op het gebied van: vaardigheden, mindfulness, systemische opstellers, teamcoaches, communicatie trainers, facilitators, en NLP en het werken met onbewuste leerprocessen beter in de vingers willen krijgen.
 • Coaches die naast hun 1-op-1 coaching ook met kleine groepjes werken of willen gaan werken.
  Supervisors.
 • Managers en leidinggevenden die leerprocessen in hun teams op gang willen brengen
 • Professionals die groepen begeleiden, zoals bijvoorbeeld: consultants, marketeers, (project)managers, HR-adviseurs
 • Docenten uit alle soorten onderwijs die willen leren trainen in plaats van alleen doceren

Opleidingsdata

OpleidingDataTrainers
NLPTT2022
  GESTART  
Blok 1: 31 januari, 1 en 2 februari 2022   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 2: 7, 8 en 9 maart 2022   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 3: 19, 20 en 21 april 2022   (di/wo/do)   Zoetermeer
Blok 4: 23, 24 en 25 mei 2022   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 5: 27 en 28 juni 2022   (ma/di)   Zoetermeer
2 september 2022  (vr)   Delft
30 september 2022  (vr)   Delft
4 november 2022  (vr)   Delft
6 december 2022  (di)   Delft
Jolanda van Millingen
Herman Cornet
Renée Hilverdink
Opleiding is gestart
NLPTT2023
Blok 1: 30 januari, 31 januari en 1 februari 2023   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 2: 6, 7 en 8 maart 2023   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 3: 3, 4 en 5 april 2023   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 4: 30 mei, 31 mei en 1 juni 2023   (di/wo/do)   Zoetermeer
Blok 5: 26 en 27 juni 2023   (ma/di)   Zoetermeer
7 september 2023  (do)   Zoetermeer
23 oktober 2023  (ma)   Zoetermeer
20 november 2023  (ma)   Zoetermeer
17 januari 2024  (wo)   Zoetermeer
Jolanda van Millingen
Renée Hilverdink
Herman Cornet

NLPTT2022

  GESTART  

Blok 1: 31 januari, 1 en 2 februari 2022   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 2: 7, 8 en 9 maart 2022   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 3: 19, 20 en 21 april 2022   (di/wo/do)   Zoetermeer
Blok 4: 23, 24 en 25 mei 2022   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 5: 27 en 28 juni 2022   (ma/di)   Zoetermeer
2 september 2022  (vr)   Delft
30 september 2022  (vr)   Delft
4 november 2022  (vr)   Delft
6 december 2022  (di)   Delft

NLPTT2023

Blok 1: 30 januari, 31 januari en 1 februari 2023   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 2: 6, 7 en 8 maart 2023   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 3: 3, 4 en 5 april 2023   (ma/di/wo)   Zoetermeer
Blok 4: 30 mei, 31 mei en 1 juni 2023   (di/wo/do)   Zoetermeer
Blok 5: 26 en 27 juni 2023   (ma/di)   Zoetermeer
7 september 2023  (do)   Zoetermeer
23 oktober 2023  (ma)   Zoetermeer
20 november 2023  (ma)   Zoetermeer
17 januari 2024  (wo)   Zoetermeer

 

Programma NLP Trainers Training

Theorie én praktijk

Deze inspirerende jaaropleiding bestaat uit 18 dagen, verdeeld over 4 blokken van 3 dagen, 1 blok van 2 dagen en 4 losse integratiedagen. In de blokken wissel je theorie met veel praktijk en oefening af, en heb je veel integratiemomenten. Je eindigt de opleidingen met 4 losse integratiedagen waarin je alle NLP onderwerpen en NLP oefeningen verder integreert in mini-trainings en demo’s geven. Je sluit de opleiding af met een eindopdracht waarin jij een training hebt ontworpen, inclusief een acquisitieplan. Met onze feedback en ondersteuning zet je daarmee een dijk van een eigen concept neer, wat je direct in je eigen praktijk kunt gebruiken. Je kunt dus meteen als trainer aan de slag!

 

Onderwerpen in de Erkende NLP Trainers Training

Jezelf als trainer

 • Wat beweegt jou
 • Congruentie
 • Sturing van jou als trainer
 • Overdracht
 • Neurologische niveaus in trainerschap
 • Van overlevingsstrategieën naar gezonde strategieën

Contract

 • Doelgroepen
 • Leerdoelen
 • Eind-condities
 • Groepscontract
 • Expliciet en impliciet contract
 • Neurologische niveaus in contract

Groepsprocessen

 • Groepsfasen
 • Ontwikkelingsstadia
 • Groepsrapport
 • Omgaan met weerstand
 • Groepsdynamieken
 • “Lastige” cursisten
 • Individuele leerdoelen vs. groepsdoelen
 • Groepsrollen
 • Stemming beïnvloeden

 

Didactiek

 • Leerstijlen
 • Omgaan met vragen
 • Onbewuste leerprocessen op gang brengen
 • Gebruik van taal in de training
 • Ankers in training
 • Gebruik van metaforen

Ontwerpen trainingen en workshops

 • Opbouw training
 • 4-mat
 • NLP onderwerpen trainen
 • NLP demo’s geven
 • Oefeningen ontwerpen
 • Kiezen werkvormen
 • Chunking en sequencing van onderwerpen
 • Opzet en volgorde onderwerpen
 • Ontwerpen training
 • Diagnosemodel van Karin de Galan in relatie tot leerprocessen

Presenteren

 • Presentatiestijlen
 • Satir-rollen
 • Stem
 • Fysiologie
 • Idiosyncretics
 • Taal
 • State-control
 • Energie
 • Stemming creëren
 • Perifere visie
 • Inzetten metaprogramma’s
 • Overtuigingen en waarden

Acquisitie

 • Hoe breng jij je boodschap de wereld in zodat potentiële opdrachtgevers en cursisten bij jou willen zijn.

Resultaat

Je hebt ontdekt, ervaren en geleerd over:

 • Jezelf als congruente trainer
 • Hoe je een een congruente boodschap overbrengt
 • Groepsdynamieken en hoe je die kunt ‘lezen’ en op inspelen
 • Bij jezelf blijven in training
 • Het effect van jouw persoonlijkheid, fysiologie, stemming, energie en tonaliteit
 • Welke leerstijlen er zijn en hoe je daarop aansluit
 • Welke voorkeur in trainingsstijlen jij hebt
 • Trainingsstijlen flexibel inzetten
 • Hoe jij je energie behoudt en ‘present’ blijft
 • Hoe je State Control behoudt
 • Welke presentatie- en satirstijlen je kunt inzetten voor meer impact
 • Hoe je een training/workshop inspirerend houdt
 • De kracht van het 4-mat voor elke training
 • Welke NLP onderwerpen en demo’s je kan inzetten en hoe je deze integreert als trainer
 • Hoe je je fysiologie en tonaliteit kunt inzetten in verschillende trainingsvormen
 • Hoe je weerstand kunt omzeilen en kan omzetten in leerstand
 • Hoe je breinfuncties kan herkennen in het benaderen van je cursist
 • Waar de aandacht kan wegslippen en hoe je de aandacht vasthoudt
 • Hoe je een goede workshop of training opbouwt en inricht
 • Hoe je je metaforen inzet
 • Hoe je stemming kunt creëren
 • Hoe je onbewuste leerprocessen op gang brengt bij je deelnemers in plaats van alleen maar een boodschap of theorie te zenden zoals bij ‘presenteren’ of ‘doceren’
 • Meer uit je deelnemers en training te halen
 • Structuur in je trainingen te brengen zodat leerprocessen dieper en onbewuster gaan
 • Hoe je een effectieve training opzet van kop tot staart
 • Te durven spelen met je training, het leerproces en je groep
 • Meer en natuurlijke interactie met je groep te hebben
 • Met weerstand om te gaan en mensen en je groep makkelijker mee te krijgen
 • Flexibeler in te spelen op het groepsproces
 • Je eigen persoonlijkheid in de training te brengen
 • Zekerder, comfortabeler en lekker als jezelf voor de groep te staan, want dan leren je deelnemers het meest.
 • Over je eigen gedachten en overtuigingen rondom trainerschap en leiderschap
 • Hoe jij je boodschap overbrengt bij een potentiële opdrachtgever of cursist
 • Wat er nodig is voor certificering als NLP Trainer, als je dat wil

Samenvattend ga je leren over hoe jij jezelf inzet als Trainer op alle Neurologische Niveaus, weet je hoe je structuur brengt aan je training zodat mensen echt leren en aangehaakt blijven, en krijg je een berg aan praktijkervaring zodat je in flow voor de groep staat.

 

Samenvatting

NLP Trainers Training

Dé beste aanpak om NLP Trainer te worden

Trainen is zoveel meer dan kennis overdragen. Deze erkende NLP Trainerstraining gaat daarom veel verder dan alleen vaardigheden. Goede NLP Trainers zetten ook hun eigen persoonlijkheid in. Hoe ben jij verbonden met je missie, waarden, talenten, krachten en jouw ‘zijn’. Hoe je plezier kunt ervaren als trainer, ook al is het soms spannend, bepaalt veel van wat er écht overkomt bij een groep. Een congruente boodschap op een prettige manier brengen, weerstand leren ombuigen en ontdekken wat dat bij jou van binnen doet, leiderschap en nog veel meer onderwerpen die uiteindelijk over jou als mens gaan, komen aan bod. Een praktische training met inhoud voor iedereen die de wereld iets te vertellen heeft!
Wil je ontdekken of deze opleiding voor jou de juiste stap is? Je bent welkom voor een gratis (telefonisch) adviesgesprek met een van de trainers.

Wilt u advies?

| Deel deze opleiding

Vervolg opleiding

Gecertificeerd NLP Trainer – individueel traject

Wil jij ook Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer worden? In de Erkende NLP Trainers Training leer je alles wat er nodig is voor NLP Trainerschap, daarna kun je als je wil ook certificeren/ het examen doen. Naast dat je dan door de NVNLP erkende NLP Practitioners en NLP Master Practitioners mag geven, breng je jezelf ook naar een hoger plan als Trainer.

Voorwaarden om mee te kunnen doen aan het NLP Trainersexamen:

 • Je hebt met goed gevolg de NLP Trainers Training doorlopen (minimaal 15 dagen bijgewoond, reflectieverslagen en ontwerp workshop zijn voldoende beoordeeld).
 • Je hebt een door de NVNLP erkend NLP Master Practitioner certificaat.
 • Je hebt minimaal één keer een NLP Practitioner geassisteerd en een reflectieverslag ingeleverd.
 • Je hebt de vooronderstellingen en belangrijkste uitgangspunten van NLP goed geïntegreerd.

Het individuele NLP Trainersexamen bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Toetsing van de theorie d.m.v. online multiple choice en open inzichtsvragen
 2. Het geven van een deel uit een NLP-training voor eigen publiek(1 eigen gekozen NLP-onderwerp) opgenomen op film
 3. Het geven van een NLP-demonstratie voor eigen publiek(1 eigen gekozen NLP-oefening) opgenomen op film
 4. Praktijktoetsing in aanwezigheid van een NLP Master Trainer: als de eerste 3 onderdelen met goed gevolg zijn doorlopen vindt er nog live toetsing plaats. Dit houdt in een NLP-training met 1 eigen gekozen NLP-onderwerp én een NLP-demonstratie met een ter plekke door de examinator gekozen oefening. Bij deze sessie nodig je zelf je toehoorders uit.

Alle detailinformatie hierover komt aan bod in de opleiding en wordt uitgebreid beschreven in de Reader van de opleiding. De kosten voor de eerste keer certificeren zijn onderdeel van deze NLP Trainers Opleiding. Bij eventuele herkansing van de praktijktoetsing wordt er € 350,- in rekening gebracht, de overige onderdelen kun je kosteloos opnieuw inleveren en laten beoordelen.

Voor Meesterlijk Trainen cursisten:

Heb je bij ons Meesterlijk Trainen met goed gevolg afgerond en wil je ook certificeren als NLP Trainer? Dat kan natuurlijk! Na een introductie (dag of dagdeel, afhankelijk van het aantal Meesterlijk Trainen cursisten), kun je invoegen in de NLP Trainers Training en meedoen met de laatste 4 integratiedagen van de NLP Trainers Training. Hierna kun jij ook het NLP Trainersexamen doen zoals hierboven beschreven. De totale kosten inclusief examen en certificering zijn € 995,-. Hiervoor kun je je direct opgeven bij het secretariaat via info@1e-verdieping.nl. Bij eventuele herkansing van de praktijktoetsing wordt er € 350,- in rekening gebracht, de overige onderdelen kun je kosteloos opnieuw inleveren en laten beoordelen.

Waarom De eerste verdieping?

 • De eerste verdieping geeft al bijna 20 jaar een breed scala aan verdiepende, persoonlijke en professionele opleidingen op het gebied van NLP, Systemisch Werk, Body Mind, Coaching en NLP Trainerschap.
 • Gratis herhalen. Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Lees hier alle ins en outs over hoe dat werkt.
 • Nog geen 100% zekerheid? Weet je nog niet zeker of je wil deelnemen maar wil je wel al een plek reserveren, kies dan voor OPTIE NEMEN. Met een optie reserveren wij een plek voor je totdat je zekerheid hebt over je deelname. Als de training bijna vol is, nemen we contact met je op en dan hoef je pas op dat moment definitief te beslissen. 
 • Jouw persoonlijke leerproces staat voorop. De opleidingen worden gegeven door zeer ervaren en betrokken trainers, die ook allemaal coach zijn. Daarbij zijn er altijd genoeg assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten persoonlijke aandacht voor iedereen te hebben.
 • Al onze opleidingen zijn erkend door het CRKBO.
 • De NLP-opleidingen zijn erkend door het NVNLP.
 • Je krijgt een uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en elke opleiding krijgt een eigen WhatsApp groep zodat we je goed kunnen informeren voor- en tijdens de opleiding.
 • Je kunt buiten de opleiding blijven leren, ontwikkelen en oefenen d.m.v. inspiratie-podcasts en oefeningen-podcasts.
 • Je krijgt na deze opleiding optioneel een gratis adviesgesprek.
 • Voor particulieren is het mogelijk om onze opleidingen in 4 termijnen te betalen, zonder extra kosten.
 • In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw scholing. Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze opleidingen kunt aanvragen.
 • Als ZZP-er kun je onze opleidingen als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.
 • Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Wij kunnen met je meedenken hoe dit te verwoorden.