Systemisch Werk 2


Duik in het diepe.

Opleiding Systemisch Werk 2

Verdieping en verbreding in systemische verbindingen

Deze opleiding is voor iedereen die de basistraining Systemisch Werk 1 bij ons gevolgd heeft of een gelijkwaardige opleiding elders en verder de diepte in wil met Systemisch werk. Het programma is zeer gevarieerd en daarmee voor een grote groep mensen interessant in het kader van persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Waar de basis van het Systemisch werk vooral gaat over je plek in het familiesysteem en de invloed hiervan op je leven, maken we in de verdieping de blik breder. We kijken ook naar andere invloeden zoals man/vrouw-zijn, intimiteit en seksualiteit, relaties, samengestelde gezinnen, dader-slachtoffer, leven en dood. Daarnaast verdiepen we de kennis en kunde over bijvoorbeeld binding, geweten, magische en wetende liefde.

Ook in deze training staat je persoonlijke proces centraal.

Wil je ontdekken of Systemisch Werk 2 bij jou en je doelen past? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Deze 8-daagse vervolgopleiding zal je zowel in je persoonlijke als professionele ontwikkeling nieuwe bouwstenen aanreiken. De opleiding is gecentreerd rond drie thema’s (tevens de blokindeling)

Blok 1: Ik & maskers

 • de effecten van de systemische imprint op maskers/karakterstructuren
 • de effecten van de systemische imprint op het lijf
 • systemische thema’s in de verschillende ontwikkelstadia

Blok 2 Ik & partner-relaties

 • jouw manier om je (niet) te verbinden
 • systemische overdracht in partner-relaties
 • autonomie en symbiose

Blok 3 Ik & gezin en Ik & organisaties 

 • samengestelde gezinnen
 • donor-ouder, adoptie, pleeggezin
 • abortus, miskraam, IVF
 • verschil/overeenkomst familiesystemen en organisaties
 • werkrelaties met systemische bril
 • hoe sta je in je werk (thema’s as schuld, plek, omgaan met autoriteit & leiderschap)

Blok 4 Ik & de wereld

 • dader-slachtofferdynamiek
 • impact oorlog, migratie, kolonies, slavernij
 • collectieve schuld

Plek in het totale curriculum

De opleiding Systemisch Werk 2 kun je volgen als je de basisopleiding Systemisch Werk 1 gevolgd hebt bij ons. Ook als je elders een afdoende basisopleiding hebt gevolgd, kun je meedoen (neem even contact met ons op).
Na Systemisch Werk 2 kun je nog een stap verder met de opleiding Systemisch Begeleiden. Hier leer je om een en ander toe te passen in coaching en middels opstellingen.

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Deelname opleiding Systemisch Werk 2

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 2-4 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Systemisch Werk opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Aanmelden Systemisch Werk 2

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Je bent natuurlijk welkom om kennis met een trainer en Systemisch Werk te maken op één van de Opstellingen avonden of in een persoonlijk gesprek.

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Systemisch Werk 2 gaat ook over persoonlijke ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

Data Systemisch Werk 2

SW2-2020-1:
Blok 1: 25 en 26 mei 2020
Blok 2: 15 en 16 juni 2020
Blok 3: 31 augustus en 1 september 2020
Blok 4: 28 en 29 september 2020
Trainers: Richard Spek en Christine Slootweg
 


Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 1.495,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslagwerk. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 8 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.