fbpx

Systemisch Werk 2

Opleiding Systemisch Werk 2

Verdieping en verbreding in systemische verbindingen

Deze opleiding is voor iedereen die de basistraining Systemisch Werk 1 bij ons gevolgd heeft of een gelijkwaardige opleiding elders en verder de diepte in wil met Systemisch werk. Het programma is zeer gevarieerd en daarmee voor een grote groep mensen interessant in het kader van persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Waar de basis van het Systemisch werk vooral gaat over je plek in het familiesysteem en de invloed hiervan op je leven, maken we in de verdieping de blik breder. We kijken ook naar andere invloeden zoals man/vrouw-zijn, intimiteit en seksualiteit, relaties, samengestelde gezinnen, dader-slachtoffer, leven en dood. Daarnaast verdiepen we de kennis en kunde over bijvoorbeeld binding, geweten, magische en wetende liefde.

Ook in deze training staat je persoonlijke proces centraal.

Wil je ontdekken of Systemisch Werk 2 bij jou en je doelen past? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek.

Plek in het totale curriculum

De opleiding Systemisch Werk 2 kun je volgen als je de basisopleiding Systemisch Werk 1 gevolgd hebt bij ons. Ook als je elders een afdoende basisopleiding hebt gevolgd, kun je meedoen (neem even contact met ons op).
Na Systemisch Werk 2 kun je nog een stap verder met de opleiding Systemisch Begeleiden. Hier leer je om een en ander toe te passen in coaching en middels opstellingen.

Deelname opleiding Systemisch Werk 2

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisie groepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 2-4 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Opleiding details


Prijs: €1.495,-
De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Opleidingsduur: De opleiding omvat 8 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.

Tijden: De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Inclusief: Uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en naslag werk.

Opleidingsdata

Opleidingscode Startdatum Data Trainers
SW2-2020-1 23 september 2020 Blok 1: 23 en 24 september 2020
Blok 2: 26 en 27 oktober 2020
Blok 3: 23 en 24 november 2020
Blok 4: 14 en 15 december 2020
Richard Spek
Christine Slootweg
SW2-2021-1 6 april 2021 Blok 1: 6 en 7 april 2021
Blok 2: 10 en 11 mei 2021
Blok 3: 10 en 11 juni 2021
Blok 4: 1 en 2 juli 2021
Richard Spek
Christine Slootweg

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Deze 8-daagse vervolgopleiding zal je zowel in je persoonlijke als professionele ontwikkeling nieuwe bouwstenen aanreiken. De opleiding is gecentreerd rond drie thema’s (tevens de blokindeling)

Blok 1: Ik & maskers

 • de effecten van de systemische imprint op maskers/karakterstructuren
 • de effecten van de systemische imprint op het lijf
 • systemische thema’s in de verschillende ontwikkelstadia

Blok 2 Ik & partner-relaties

 • jouw manier om je (niet) te verbinden
 • systemische overdracht in partner-relaties
 • autonomie en symbiose

Blok 3 Ik & gezin en Ik & organisaties 

 • samengestelde gezinnen
 • donor-ouder, adoptie, pleeggezin
 • abortus, miskraam, IVF
 • verschil/overeenkomst familiesystemen en organisaties
 • werkrelaties met systemische bril
 • hoe sta je in je werk (thema’s as schuld, plek, omgaan met autoriteit & leiderschap)

Blok 4 Ik & de wereld

 • dader-slachtofferdynamiek
 • impact oorlog, migratie, kolonies, slavernij
 • collectieve schuld
 

Gratis herhalen

Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Je mag altijd een opleiding over doen, gewoon om de puntjes op de i te zetten en jezelf nog eens in de sfeer van groei en inspiratie te dompelen. We rekenen dan slechts 10% van de actuele opleidingsprijs! Dit geldt voor alle opleidingen van meer dan 3 opleidingsdagen. Je kunt dit doen als je de opleiding volledig hebt gevolgd en voor één opleiding tegelijk. We reserveren per opleiding een aantal plekken hiervoor, dus neem gerust contact met ons op wat de mogelijkheden zijn. Soms lukt het meteen en anders meestal wel de opleiding daarop. Natuurlijk mag je ook altijd eerst even met ons sparren of dit goed past bij de fase van je ontwikkeling.

Aanmelden Systemisch Werk 2

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst kennismaken?

Je bent natuurlijk welkom om kennis met een trainer en Systemisch Werk te maken op één van de Opstellingen avonden of in een persoonlijk gesprek.

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze Systemisch Werk opleiding kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Waarom De eerste verdieping?

 • De eerste verdieping geeft al 15 jaar erkende NLP-trainingen
 • Je komt gratis proeven van een van de mooiste manieren om meer uit jezelf te halen
 • Je krijgt na deze dag optioneel een gratis coach-sessie om te bepalen wat jij uit de opleiding kan halen.
 • Reacties van mensen die deze dag hebben gedaan: Inzicht, pakkend, dat het zo snel kan, impact, diepgaand, interessant, smaakt naar meer, mezelf, iedereen zou NLP “moeten doen”. 
 • Als je na de dagworkshop)een NLP Practitioner of Master opleiding bij De eerste verdieping doet, krijg je niet alleen een life-changer, heel veel inzicht in jezelf maar ook nog een heleboel meer. Meer weten? Je kunt ook kennismaken met een van de trainers of in een adviesgesprek ontdekken hoe je NLP kunt gebruiken voor wat jij nodig hebt.
 • Al onze NLP opleidingen zijn erkend door de NVNLP en het CRKBO

Mogelijkheid tot verdieping en specialisatie

Systemisch Werk 2 gaat ook over persoonlijke ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Meesterlijk Trainen

Meesterlijk Trainen

Coachen met impact

Body Mind