Familieopstellingen


Avondworkshop

Jezelf beter begrijpen

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling laat snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter je gedrag. Opstellingen helpen om de verborgen verbanden te gaan ontdekken binnen het grotere geheel waar we onderdeel van zijn.

Vaak spelen er veel onbewuste patronen bij jezelf of in een systeem. Door dat onbewuste deel bewust te maken door familieopstellingen, komt er ruimte voor verandering. Ga je herkennen dat je ‘het weer doet’. Maar ga je ook op je werk of bij anderen, collega’s, je partner, je kinderen, zien hoe onhandig gedrag systemisch verklaarbaar is. Dat maakt mensen vaak milder over zichzelf en naar anderen toe. Luister naar deze podcast en merk eens hoe systemisch werk gaat over jou in het hier en nu van je leven:

Voor wie is deze Avondworkshop Familieopstellingen?

Deze avondworkshop is zowel bedoeld voor nieuwe mensen om kennis te maken met familieopstellingen, als voor onze bestaande cursisten om verder systemisch te verdiepen. Daarom is deze workshop voor iedereen:

 • Die helemaal nieuw is in Systemisch Werk en familieopstellingen en wil kennismaken met deze methodiek. Bijvoorbeeld omdat je nieuwsgierig bent hoe een familieopstelling werkt of overweegt om onze opleiding Systemisch Werk te volgen. Het werkt voor jou dan het beste om alleen toeschouwer of representant te zijn. Een familieopstelling is namelijk geen ‘quick fix’ en om echt goede inzichten aan een opstelling te ontlenen, is het fijn als je al wat voorwerk gedaan hebt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarom is het alleen voor mensen die een opleiding bij ons volgen of gevolgd hebben mogelijk een vraag in te brengen. Als toeschouwer gebeurt er overigens ook al enorm veel, krijg je vaak diepe inzichten en je krijgt een hele mooie indruk wat een familieopstelling teweeg kan brengen.
 • Die al eerder iets met een familieopstelling gedaan heeft in één van onze andere opleidingen zoals bijvoorbeeld de NLP Practitioner, Body Mind Practitioner of een van de Coachopleidingen. Als toeschouwer/representant kun je enorm veel verdieping halen voor je eigen persoonlijke proces en daarnaast is het voor jou ook mogelijk om een vraag in te brengen. Of misschien overweeg je wel om onze opleiding Systemisch Werk te volgen, dan is dit bij uitstek een mooie manier om de kracht van familieopstellingen nogmaals te ervaren en te ontdekken wat jij ermee kan.
 • Die één van onze Systemisch Werk opleidingen al gevolgd heeft. Wil je verdere verdieping in jouw persoonlijke systemische proces, dan kun je natuurijk toeschouwer/representant zijn en ben je ook van harte welkom om een vraag in te brengen.
 • Die zich als systemisch coach of trainer verder wil bekwamen in het opstellingenwerk. Kijken naar andere opstellers brengt enorm veel professionalisering. En natuurijk is er ook altijd gelegenheid om aan het einde van de avond vragen te stellen aan de opstellers. Ze vinden het leuk om te delen wat hun overwegingen waren bij al die richtingen die je kan kiezen in een opstelling. Ook ben jij van harte welkom om een vraag van jezelf systemisch verder uit te diepen.

Programma avondworkshop

We starten de avond met een korte uitleg over Systemisch Werk en een ervaringsoefening. Ook voor de ‘ervaren’ cursist is dit nog steeds interessant, want ons brein heeft herhaling nodig en je zal zien dat eenzelfde oefening op een later moment een heel ander effect kan hebben met nieuwe inzichten. Daarna doen we circa 3 opstellingen.

Op de avond zelf is het voor iedereen die bij ons een meerdaagse opleiding heeft gevolgd (wel of niet Systemisch) mogelijk aan te geven dat je een opstelling wil doen. Zijn er meer gegadigden dan gaan de namen in de spreekwoordelijke hoge hoed.

Voor de workshop geldt dat iedereen als toeschouwer deel kan nemen en als representant gevraagd kan worden. Uiteraard mag je voor dat laatste ook bedanken.

Praktische informatie en aanmelden

 • Aanmelden: via het Inschrijfformulier 
 • Tijden: van 19.00 tot 22.00 uur
 • Locatie: Dorpsstraat 7 in Zoetermeer
 • Kosten: € 22,50 via iDEAL te betalen bij inschrijving
 • Dit is inclusief lekkere koffie en thee en een heleboel warme aandacht
 • LET OP: in veband met de voorbereiding is kosteloos annuleren/verschuiven alleen mogelijk bij aantoonbaar overmacht!

Mocht je tevens belangstelling hebben voor onze opleiding Systemisch Werk dan kun je ook altijd eerst persoonlijk kennismaken in een individueel gesprek mocht je dat plezierig vinden.

Workshopdetails

 
Prijs:
€ 22,50 via iDeal te betalen.
 
Tijden:
De workshop is van 19:00 tot 22:00.
 
Aangesloten bij/erkenningen:
CRKBO, NRTO
 
Ambassadeursbonus en Cursistenkorting
Bekijk of/hoe je in aanmerking komt voor onze bonus- of kortingsregeling
 
FAQ:
De meest gestelde vragen en antwoorden


Opleidingsdata

OpleidingDataTrainers
FO2023-11
6 november 2023  (ma)   Zoetermeer
Bart Visser
Desiree Roordink
FO2023-12
11 december 2023  (ma)   Zoetermeer
Desiree Roordink
Christine Kuiper
FO2024-01
8 januari 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-02
5 februari 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-03
4 maart 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-04
15 april 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-05
15 mei 2024  (wo)   Zoetermeer
FO2024-06
17 juni 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-09
9 september 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-10
14 oktober 2024  (ma)   Zoetermeer
FO2024-11
25 november 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2023-11

6 november 2023  (ma)   Zoetermeer

FO2023-12

11 december 2023  (ma)   Zoetermeer

FO2024-01

8 januari 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-02

5 februari 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-03

4 maart 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-04

15 april 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-05

15 mei 2024  (wo)   Zoetermeer

FO2024-06

17 juni 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-09

9 september 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-10

14 oktober 2024  (ma)   Zoetermeer

FO2024-11

25 november 2024  (ma)   Zoetermeer

Vervolgopleiding

Heb je na de avondworkshop de smaak helemaal te pakken? In de opleiding Systemisch Werk leer je over de werking van familie- en organisatiesystemen, en de invloed daarvan op ons functioneren. Hierdoor krijg je een verdere verdieping en inzicht in je dagelijkse patronen en hoe deze vanuit je familiesysteem zijn gevormd. Met natuurlijk de krachtige familieopstellingen waardoor nog veel meer onbewuste patronen zichtbaar worden. En dat geeft ruimte. Voor je eigen ontwikkeling en eventueel later ook om te kunnen integreren in je werk. Want in een systeem kunnen allerlei dynamieken en verstrikkingen spelen die maken dat je in je dagelijks leven niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken. Alsof er een elastiekje is dat je steeds weer terugtrekt in je oude patroon. Dynamieken die als je er zicht op krijgt, doorbroken kunnen worden.

Nieuwsgierig wat voor jou de beste volgende stap is op persoonlijk en professioneel gebied? Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek.

Waarom jouw opleiding bij De eerste verdieping Opleidingen?

 • Al bijna 20 jaar hét opleidingsinstituut voor lichter leven, zelfbewustzijn en ontwikkeling.
 • Praktische én diepgaande inzichten en technieken op het gebied van NLP, Systemisch Werk en Body Mind. Daarnaast kunnen professionals zich ontwikkelen als Trainer, Coach en Systemisch Coach.
 • Met bevlogen, zeer ervaren en professionele trainers, die passie hebben voor jouw persoonlijke leerproces, verzorgen we op onze twee locaties in Delft en Zoetermeer dagelijks training.
 • Instromen en doorstromen kan op drie levels zodat je je eigen ontwikkelpad kan volgen op jouw manier en tempo.
 • Professionele en persoonlijke groei zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Worden wie je werkelijk bent geeft meteen resultaat, ook op je werk! Alle opleidingen zijn daarom zowel voor jezelf als in je werk en loopbaan toe te passen. Twee vliegen in één klap.
 • Iedereen kan meedoen of je nou de spreekwoordelijke boekenwurm bent of meer praktisch ingesteld. We zijn gericht op ontwikkeling die direct toepasbaar is. 
 • Je kunt voor al onze opleidingen het STAP-budget aanvragen en 1.000 euro subsidie van de overheid krijgen. 
 • Werkgevers betalen vaak graag mee aan jouw ontwikkeling. Kijk bij de opleiding van jouw keuze op de pagina en download de @Werk PDF die je kan gebruiken voor je werkgever.
 • Voor particulieren is het mogelijk om zonder extra kosten in 4 termijnen te betalen.
 • We hebben voor onze opleidingen een aantrekkelijke bonus- en kortingsregeling.
 • We bieden je veel extra’s om op je eigen moment verder te verdiepen, bijvoorbeeld met onze podcasts. ‘De Bovenkamer Podcast’ is het inspiratieplatform en met de ‘NLP en meer – Oefeningen Podcast’ kun je de oefeningen uit de opleiding zo vaak herhalen als je wil!
 • Nog geen 100% zekerheid? Reserveer dan vrijblijvend je plek door een optie te nemen. Zodra de opleiding volloopt nemen we contact met je op en dan hoef je pas defintief te beslissen.
 • Bij elke opleiding krijg je een uitgebreide manual, zowel mooi ingebonden als digitaal. En natuurlijk de hele dag heerlijke koffie, cappucino, verschillende theetjes, lekkers, fruit en een eigen gekozen lunchpakket.
 • Alle opleidingen makkelijk herhalen. Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! 
 • Alle NLP-opleidingen zijn erkend door de belangrijkste NLP vereniging van Nederland, namelijk de NVNLP.
 • We zijn aangesloten bij de NVNLP, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en voldoen aan al hun kwaliteits- en professionaliteitseisen. Daarom hanteren we ook de algemene voorwaarden van de NRTO.
 • Wil je voor, tussendoor of na de opleiding nog even sparren met een trainer, dan kan dat altijd.
 • We staan boven de stof maar niet boven jou! In de kern verbinden we ons met jou omdat we geloven dat mensen leuk zijn en hooguit een zetje nodig hebben om lekkerder verder te bewegen in het leven. En dat zetje geven we je graag met een geweldige toolbox waar we veel passie voor hebben, vanuit onze eigen kern en gewoon mens zijn!