ADHD Coach


Alles wat je aandacht geeft, groeit!

Opleiding ADHD-coach

Wat je water geeft groeit

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de mogelijkheid mensen met ADHD/ADD  te leren begeleiden. Als eerste ontwikkelden wij, samen met ADHD-Nederland, een opleiding tot ADHD-coach. Een intensieve 20-daagse jaaropleiding waarin je leert te kijken voorbij het ADHD-gedrag. Waar je leert om het overprikkelde brein te begrijpen maar ook de onderprikkeling te zien en bij te sturen. Een opleiding waarin je leert om niet de persoon met ADHD nog verder in een hokje te stoppen maar juist weer ruimte te geven. Want jezelf opsluiten om maar te passen in de maatschappelijke norm, dát doen de meeste mensen met ADHD of ADD zelf vaak al.

De vraag achter de vraag

ADHD is een aandachtsstoornis waarbij onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit de belangrijkste kenmerken zijn. ADD kenmerkt zich grotendeels door dezelfde symptomen, alleen dan met het ontbreken van hyperactiviteit. Veel mensen met ADD ervaren juist dat ze dromerig en afwezig zijn en alleen door veel externe prikkels actief kunnen deelnemen aan het leven.

De opleiding leert je te kijken naar wat mogelijk is wanneer je buiten het ziektemodel denkt.

Jarenlange ervaring 

Bij ADHD-Nederland kijken we net een beetje ánders dan anders naar ADHD en ADD. Als je op deze site speurt zie je vanzelf wel hoe en waarom. In essentie zien we twee dingen ‘anders’:

 1. Mensen met ADHD/ADD zijn doorgaans (hoog)gevoelig. Als je dit niet erkent en meeneemt in je coaching dan sla je een heel belangrijk stuk over!
 2. Mensen met ADHD/ADD hebben vaak last van ‘gevolgschade’, wat een verzamelnaam is voor aanpassingsgedrag en proberen iemand te zijn die je eigenlijk niet bent. Dit vraagt veel van je waardoor je toch al volle brein nog voller wordt.

  Bekijk deze twee  filmpjes er maar eens over:

 

 

Opleiding details

Prijs: €3.250,-
De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Opleidingsduur: De opleiding omvat 20 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.

Tijden: De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot circa 17:00 uur.

Inclusief: Uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader.

Jij bepaalt het succes van je coaching

Tijdens de opleiding ADHD-coach ga je flink de diepte in om het coachvak te leren. Dus naast theorie, modellen, gesprekstechnieken en interventies leren, gaan we je ook laten nadenken over dingen die je doet zoals je ze doet. Juist mensen met ADHD of ADD hebben vaak al genoeg tips & tricks gehoord, zijn al genoeg verbeterd en bijgestuurd. In onze visie is een coach iemand met wie je kunt uitdokteren wie je, los van je tekortkomingen, bent en wil zijn. Of dat nu om een volwassene of een kind gaat, in werkcontext, privé of op school. En dat vraagt om een begeleider met een open, nieuwsgierige blik naar zichzelf en de ander.

Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 3.250,- inclusief een uitgebreide lunch, onbeperkt koffie/thee en uitgebreide reader. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De opleiding omvat 20 trainingsdagen en optioneel een afsluitend ontwikkelgesprek met een van onze trainers.

Voor wie is de ADHD-coach opleiding?

 • Voor mensen werkzaam in de hulpverlening of coaching. Steeds meer hulpverleners, therapeuten en coaches krijgen te maken met AD(H)D-cliënten. Hoe begeleid je deze nu het beste, wat is een aanpak die werkt en welke kennis van AD(H)D heb je nodig om een goede begeleiding te bieden?
 • Voor mensen werkzaam in het onderwijs. Deze opleiding is uitermate geschikt voor mensen in het onderwijs. Als je werkzaam bent als onderwijspsycholoog of schoolmaatschappelijk werker, maar ook voor leerlingbegeleiders of onderwijzers die meer rondom AD(H)D willen doen.
 • Voor mensen die in de re-integratie/jobcoaching/loopbaanbegeleiding werkzaam zijn.
 • Voor mensen die werkzaam willen zijn in coaching rondom AD(H)D-problematiek.

Test include opleidingspagina

Nog geen gegevens beschikbaar.

Programma ADHD-coach

Deze intensieve leergang bestaat uit 20 dagen, over een periode van 1 jaar waarin je theorie met praktijk afwisselt. We werken met meerdere opleiders met eigen specialismen. We verwachten dat je tussendoor oefent in intervisiegroepen en met (oefen)cliënten. 

Wat komt er aan bod in de opleiding?

1 Visies op AD(H)D

 • Achtergrond AD(H)D
 • AD(H)D bekeken vanuit mogelijkheden

2 Uitgangspunten coaching AD(H)D-cliënten

 • Oorzaak / gevolg (locus of control)
 • Positieve intentie van gedrag
 • Verruimende overtuigingen

3 AD(H)D-coachmodel

 • Van intake naar interventie
 • Respect voor andermans wereldmodel
 • Werken vanuit je gereedschapskist
 • Wat doe ik wel en wat niet
 • Contractgericht werken

4 Jouw rol als coach

 • Plek als coach
 • Volgen / leiden
 • Overdracht / tegenoverdracht
 • Wanneer ben je klaar als coach
 • Waardevrij kijken / coachen in flow

5 Methoden en technieken

 • Cognitieve psychologie
 • NLP / Informatieverwerkingsmodel
 • Systemisch Werk
 • Oplossingsgericht Werken
 • Somatic Experience
 • Neuropsychologie

Certificaat ADHD-coach

Tijdens het laatste blok (integratieblok) krijg je de mogelijkheid je te laten certificeren als AD(H)D-coach. Je ontvangt het certificaat AD(H)D-coach als je de schriftelijke eindopdracht en de praktijkopdracht in het laatste blok met goed gevolg hebt volbracht en je actief hebt deelgenomen aan de totale opleiding. Het is ook mogelijk de opleiding af te sluiten met een bewijs van deelname. Gecertificeerde coaches kunnen met hun praktijk op de website van ADHD-Nederland vermeld worden. 

Supervisie

Na de coach-opleiding willen sommige coaches in het leerproces blijven en hun coach-skills verder aanscherpen. Voor iedereen die zich wil blijven professionaliseren, kun je met een eigen gevormde ‘supervisiegroep voor coaches’ begeleiding krijgen van een supervisor/senior coach van De eerste verdieping. Mail naar info@1e-verdieping.nl voor meer informatie hoe je hieraan kan deelnemen.

 

Ervaringen

Deelnemers over ADHD-coach

"Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen van een groepswerker in de gehandicaptenzorg naar een coach met een inmiddels best leuk lopende praktijk"....
Meer lezen...

Jolanda | ADHD-coach afgerond

Resultaat

Deelname opleiding ADHD-coach

Deelname aan de opleiding is inclusief uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Elke dag is er een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie en thee. De opleiding wordt gegeven door twee senior-trainers en er zijn altijd 1-2 assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten genoeg aandacht voor iedereen te hebben.

Aanmelden opleiding AD(H)D-coach

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt!). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding.

Neem vrijblijvend een optie

Nog geen 100% zekerheid? Je kunt een plaats reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen.

Eerst sfeer proeven, kennismaken of vragen stellen?

Schrijf je in voor de informatieavond, volg een van onze dagworkshops of neem contact op voor een persoonlijk gesprek. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

 

Betalen in termijnen

Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem bij je inschrijving contact met ons kantoor op als je hier gebruik van wil maken en dan stemmen we graag een regeling met je af.

Fiscale mogelijkheden

Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze NLP training kunt aanvragen. In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw opleiding.

Via je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Heb je onze hulp nodig, we kunnen meedenken, een voorstel schrijven voor je werkgever of je helpen bij het verwoorden van  de onderbouwing van je keuze.

Als ZZP-er/ zelfstandig ondernemer

De kosten van deze opleiding kun je als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.

Samenvating

ADHD-coach 

Wil je advies?

| Deel deze opleiding

Waarom De eerste verdieping?

 • De eerste verdieping geeft al 15 jaar een breed scala aan verdiepende persoonlijke en professionele opleidingen o.g.v. NLP, Systemisch Werk, Body Mind, Coaching en Trainerschap.
 • Gratis herhalen. Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Lees hier alle ins en outs over hoe dat werkt.
  Nog geen 100% zekerheid? Je kunt altijd vrijblijvend een optie nemen. Deze optie is geldig tot 3 weken voor de start van de opleiding of zoveel eerder als dat de opleiding vol loopt. Je plek blijft dan gereserveerd totdat we je een mail sturen om te beslissen. 
 • Al onze opleidingen zijn erkend door het CRKBO.
  De NLP-opleidingen zijn erkend door het NVNLP.
 •  Je krijgt een uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en toegang tot de besloten facebookgroep.
 • Jouw persoonlijke leerproces staat voorop. De opleidingen worden gegeven door zeer ervaren en betrokken trainers, die ook allemaal coach zijn. Daarbij zijn er altijd genoeg assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten persoonlijke aandacht voor iedereen te hebben.
 • Je krijgt na deze opleiding optioneel een gratis adviesgesprek.
 • Het is mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten.
 • In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw scholing. Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze opleidingen kunt aanvragen.
 • Als ZZP-er kun je onze opleidingen als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.
 • Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Wij kunnen met je meedenken hoe dit te verwoorden.

Meerdere leerstromen

Onze opleidingen gaan over persoonlijke ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, kunnen we het volgende aanbieden:

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

NLP Next Level

Systemisch Werk 1

Body Mind

Meesterlijk Trainen