fbpx

Body Mind in 1 dag


Heartfulness

Workshop Body Mind in 1 dag

The body is wise

In de BodyMind benadering gaan we terug naar het celgeheugen en de blauwdruk van je lichaam. Hoe heeft je lichaam ervaringen en gedachten omgezet naar waarheden waar je Mind weer mee aan de slag gaat? We werken onder andere met meditaties, inquiries, allerlei stromingen uit de lichaamsgerichte psychologie, ademhaling, waarbij alle lagen van je brein en lichaam worden meegenomen. Dus het rationele (neo-cortex), emotionele (limbische) en instinctieve (reptielen) brein, het autonome zenuwstelsel, én je lichaam. 

Opschoning van je Body én je Mind

Deze opschoning is een ‘gift for life’. Natuurlijk stoppen we dat niet allemaal in deze 1-daagse workshop. Wel ga je deze dag al heel veel leren over de BodyMind connectie, en komen zaken als neuroplasticiteit, spiegelneuronen, denkbrein, voelbrein, emoties en hechtingssysteem aan de orde. Het gaat kortom over alles wat jij en de anderen van binnen doen en kunnen doen om lekkerder in je vel te zitten, meer ‘naar je lichaam te luisteren’ en je celgeheugen op te schonen.

BodyMind connectie

Deze dag is bedoeld om een aantal nieuwe invalshoeken aan te reiken uit de neuropsychologie, -biologie en -fysiologie waarbij de BodyMind-connectie centraal staat. Uitgaande van het BodyMind principe betekent aannemen dat lichaam en geest één zijn. En in de ideale situatie een lekker soepel samenwerkend setje. Maar helaas is er lang niet altijd sprake van een BodyMind eenheid en saboteren onszelf ook vaak flink, nemen geen actie, blijven hangen in oude patronen of nemen juist te veel actie en werken onszelf in de nesten.

Mindfulness en heartfulness

Bijna iedereen is inmiddels wel bekend met mindfulness. En wat nou als je een stapje verder gaat, als je naast je mind, ook je body gaat meenemen? Dan hebben we het over Heartfullness! Want in je hart voel je wie je werkelijk ten diepste bent, zonder alle bullshit, oude blauwdruk en conditionering. Die diepe impuls van ieder mens om je authentieke en autonome zelf te kunnen zijn, in open contact met anderen, om anderen te kunnen raken en zelf geraakt te worden. En dat verstoppen we nog wel eens. Heartfulness gaat over wezenlijk jezelf zijn, zo simpel en vaak zo’n grote uitdaging voor ons als mens. In de Body Mind Practitioner opleiding gaan we daarmee aan de sla: wie is jouw authentieke zelf en na het  opruimen van oude patronen in Body en Mind. Want dat is BodyMind, dat is mindfull én heartfull zijn. In de workshop krijg je een eerste inzicht in wat het je oplevert om vanuit je hart te leven.

Gratis proeven

Je komt gratis proeven van een van de mooiste manieren om meer uit jezelf te halen omdat de workshop maar € 65,- kost en de workshop helemaal gratis is als je je binnen een maand inschrijft voor een van onze opleidingen. Als je wil, krijg je na deze dag optioneel een gratis adviesgesprek om te bepalen wat jij uit een opleiding kan halen. Nieuwsgierig? Schrijf je nu in voor de workshop Body Mind in 1dag en kom zelf bepalen of de BodyMind benadering voor jou een logische stap is naar meer. 

 

Wanneer luister ik goed naar mijn lichaam? Misschien luister je juist té goed naar je lichaam. Of ben jij degene die alle signalen negeert en het wel ziet wanneer je er spreekwoordelijk bij neervalt! En hoe zit dit bij jou? Hoe luister jij naar je lichaam?

Workshopdetails

 
Data:25-05-2021
  
Prijs: € 65,- (inclusief lunchpakket).
   
Tijden: De workshop is van 10:00 tot 17:00.
   
   
FAQ: De meest gestelde vragen en antwoorden op een rij


Voor wie is de workshop Body Mind in 1 dag?

Deze inspirerende workshop is voor iedereen die meer connectie wil tussen hoofd en hart, denken en voelen, mindfull en heartfull wil zijn, én nieuwsgierig is naar wat zich van binnen allemaal afspeelt en hoe daar ruimte in te maken. De focus ligt op jouw eigen proces en tegelijkertijd is BodyMind een krachtig fundament voor elke professional die ‘met mensen werkt’.

Workshopdata

OpleidingscodeDataTrainers
BM1dag2021-05
25 mei 2021  (di)   Zoetermeer
Renee Hilverdink
Anja Bijker

BM1dag2021-05

25 mei 2021  (di)   Zoetermeer

Programma 

Onderwerpen in de Workshop Body Mind in 1 dag

Body Mind in een notendop

 • Wat is Body Mind en waarom zou ik erover willen leren?
 • Wat kan ik met Body Mind?
 • Hoe kan ik het toepassen in mijn dagelijks leven en werk.

Je lichaam lijkt de baas

 • Wat is er allemaal opgeslagen in je lichaam
 • Waarom wint je gevoel en je lichaam het van je hoofd
 • Hoe komt het dat we niet zomaar met ons hoofd alles kunnen bepalen
 • Waarom werkt alleen hardlopen of yoga niet

Het onstaan van je blauwdruk

 • Wat heeft jouw blauwdruk te maken met je leven in het hier en nu
 • Welke overlevingspatronen heb je nu en zijn ontstaan in de hechting
 • Hoe kom je van overleven naar vrijuit en authentiek leven

Lucht en ruimte in je Body Mind 

 • Wat is er nodig in je Body én Mind voor verandering
 • Wanneer ben je authentiek jezelf
 • Hoe ben jij zichtbaar voorbij schaamte, schuld 

Kijk het filmpje over de kwal maar eens, gek genoeg werkt ons mensenlijf ook nog steeds zo!

Resultaat

Je hebt ontdekt, ervaren en geleerd over:

 • De biologische sturing achter (jouw) gedrag, communicatie, gedachtes en gevoelens
 • Hoe jouw (lichaams)taal beter te gebruiken
 • Hoe emoties op een goede manier voor je kunnen werken 
 • Hoe je hoofd en hart op een lijn brengt
 • Hoe je in flow komt
 • Je eigen verdedigingsmechanismen tegen schaamte en uitsluiting en je hebt contact met hulpbronnen om in het hier en nu te blijven
 • Wie jij bent zonder ‘oude lagen’ en hoe je in het leven wil staan
 • Jouw energieslurpers in je leven en hoe er mee om te gaan

Samenvatting

Alle details op een rijtje

Body Mind in 1 dag

Jouw persoonlijke leerproces voorop

In deze dag gaan we je hapjes laten proeven van de grote 6 gangen maaltijd die je in de Body Mind Practitioner opleiding gaat krijgen. We zorgen dat je naast informatie en theorie ook leuke verrassende oefeningen gaat doen, toegepast op jouw Body en Mind. Naast dat je heel veel mooie en nieuwe inzichten krijgt, kun je ook voor jezelf kan bepalen of  Body Mind wat voor je is en naar meer smaakt. En trouwens de workshop is gratis als je je binnen een maand inschrijft voor een van onze opleidingen. Natuurlijk doen we de workshop in een prettig en een gezellige sfeer omdat leren en ontdekken stemmingsafhankelijk is. Dus zien je binnenkort op deze dag? Het enige wat je mee hoeft te nemen is je nieuwsgierigheid en je hier in te schrijven.

Wil je advies?

| Deel deze opleiding

Vervolg opleiding

Lichaam en geest zijn één, dat hoor je vaak. Maar in de praktijk blijkt dat die twee juist lang niet zo’n soepel samenwerkend setje zijn als je zou willen. Want we verzinnen van alles, dromen, doelen, verlangens. We saboteren onszelf ook vaak flink, nemen geen actie, blijven hangen in oude patronen of nemen juist te veel actie en werken onszelf in de nesten. In de Body Mind Practitioner opleiding leren we je weer te luisteren naar je lichaam en je geest. Hoe ze weer een olijke tweeling kunnen worden bij wijze van spreken.

Je bent welkom om te komen kennismaken met een van de trainers of voor een gratis adviesgesprek

Waarom De eerste verdieping?

 • De eerste verdieping geeft al bijna 20 jaar een breed scala aan verdiepende, persoonlijke en professionele opleidingen op het gebied van NLP, Systemisch Werk, Body Mind, Coaching en NLP Trainerschap.
 • Gratis herhalen. Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Lees hier alle ins en outs over hoe dat werkt.
 • Nog geen 100% zekerheid? Weet je nog niet zeker of je wil deelnemen maar wil je wel al een plek reserveren, kies dan voor OPTIE NEMEN. Met een optie reserveren wij een plek voor je totdat je zekerheid hebt over je deelname. Als de training bijna vol is, nemen we contact met je op en dan hoef je pas op dat moment definitief te beslissen. 
 • Jouw persoonlijke leerproces staat voorop. De opleidingen worden gegeven door zeer ervaren en betrokken trainers, die ook allemaal coach zijn. Daarbij zijn er altijd genoeg assistent-trainers aanwezig om ook buiten de plenaire momenten persoonlijke aandacht voor iedereen te hebben.
 • Al onze opleidingen zijn erkend door het CRKBO.
 • De NLP-opleidingen zijn erkend door het NVNLP.
 • Je krijgt een uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en elke opleiding krijgt een eigen WhatsApp groep zodat we je goed kunnen informeren voor- en tijdens de opleiding.
 • Je kunt buiten de opleiding blijven leren, ontwikkelen en oefenen d.m.v. inspiratie-podcasts en oefeningen-podcasts.
 • Je krijgt na deze opleiding optioneel een gratis adviesgesprek.
 • Voor particulieren is het mogelijk om onze opleidingen in 4 termijnen te betalen, zonder extra kosten.
 • In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw scholing. Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze opleidingen kunt aanvragen.
 • Als ZZP-er kun je onze opleidingen als scholingskosten voor jouw bedrijf boeken.
 • Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Wij kunnen met je meedenken hoe dit te verwoorden.

Meerdere Leerstromen

Een breed scala aan Leerstromen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Onze opleidingen gaan over persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat is iets wat nooit meer stopt. Je kunt dus altijd ‘verder’, of dat nu is door intervisie, boeken lezen, podcasts luisteren , inspiratie krijgen, vervolgopleidingen of coaching. Voor wie bij ons verder wil, hebben we een breed spectrum aan leerstromen.

Ben je nieuwsgierig welk vervolg het beste bij jouw ontwikkelpad past? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek op maat.

NLP Next Level

NLP Next Level is NLP zo aangevuld dat het echt een verschil maakt in jouw leven en beleven. Geen standaard oefeningen, technische aanpak en een wereld buiten de realiteit. Maar een levende en levendige aanpak die gaat over echte mensen in de echte wereld.

Body Mind Practitioner

Lichaam en geest zijn één, dat hoor je vaak. Maar in de praktijk blijkt dat die twee juist lang niet zo’n soepel samenwerkend setje zijn als je zou willen. In onze opleiding Body Mind Practitioner werken we met de body-mind connectie en integratie. 

Systemisch Werk

In deze opleidingen leer je over de werking van familie- en organisatiesystemen, en de invloed daarvan op ons functioneren. In eerste instantie voor je eigen ontwikkeling en eventueel ook later om te integreren in je werk.

Coachen met Impact

Coachen met Impact gaat over hoe jij als coach of begeleider een rol speelt in verandering en groei. Je bent ‘brainbased,’ dus je maakt gebruik van kennis uit de neuropsychologie, neurobiologie en andere kernvakgebieden.

Meesterlijk Trainen

In onze trainingen leggen we naast ‘gewone’ trainersvaardigheden een sterk accent op hoe je je eigen persoonlijkheid inzet om mensen te boeien en te inspireren. In Meesterlijk Trainen leer je alles om impactvol te trainen.

Workshops en Masterclasses

Weet je nog niet wat je wilt doen? Geen zorgen. Daar hebben wij dag -en avondworkshops voor. Kom NLP bij ons proeven!