NLP

7 Redenen om geen NLP opleiding te gaan doen

1. “Ik heb het nu te druk, ik doe het volgend jaar wel”
Nu blijkt allereerst dat mensen in staat zijn zoiets jaar na jaar tegen zichzelf te zeggen. Bedenk eens wat je allemaal wil doen en pas mag doen als alle andere zaken op orde zijn. Sommige mensen worden een soort mentale stofzuiger in plaats van levensgenieter. Want boodschappen doen, administratie bijwerken en je huis verven lijkt heel belangrijk maar is uiteindelijk natuurlijk niet waar het echt over gaat. Dat is stof, niet de parels.  Hoeveel tijd per maand besteed je  echt aan jezelf? Aan de parels?

2. “Ik heb dat niet nodig”
Nee natuurlijk heb je dat niet nodig! Net zo min als je lekker uit eten gaan, op vakantie gaan of uitslapen echt nodig hebt. We werken onder andere vanuit de Six Human Needs. Dat wat mensen echt nodig hebben. Verbinding, zingeving, zekerheid, groei…die heb je natuurlijk allemaal al!

3. “Eerst nog ….de verbouwing, als de kinderen het huis uit zijn, als mijn relatie weer op orde is, mijn werk klaar is, enz.”
Hoe vaak zeg jij dat iets eerst moet voordat jij aan de beurt bent? Natuurlijk moet alles eerst helemaal gladjes verlopen voordat je een opleiding gaat doen die bijdraagt aan dat dingen gladder verlopen? Niet dat je na een NLP opleiding ‘verlicht en getransformeerd’ door het leven zult gaan. Maar de kans op een klapgijp wordt wel kleiner.

4. “Met mij is niets mis, mijn partner zou zoiets eens moeten gaan doen”
Inderdaad. Natuurlijk zitten we met dertig gekken in een trainingszaal te hopen dat de wereld ons eindelijk eens gaat begrijpen. Of….wordt NLP vooral opgepakt door gewone mensen die iets te geks van hun leven willen maken? Wij denken het laatste!

 5. “Het opleidingsbudget van mijn werkgever is op”
Want dat opleidingsbudget is ook helemaal aan jou besteed? En zo ja, hoeveel meer ben je daardoor waard geworden? Een goed besteed opleidingsbudget verveelvoudigt jouw toegevoegde waarde voor je werkgever. Wist je trouwens dat je als particulier de kosten van deze opleiding als aftrekbare kosten kunt opvoeren? Ons kantoor kan je daar alles over vertellen.

6. “Het is duur”
Wij checken van Dale en denken: ja dat klopt!
duur (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; 
hoog in prijs

kostbaar
kost·baar (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; 
veel waard

Veel waard dus! Dat is in elk geval onze eigen ervaring en vele anderen die deze opleiding volgden. En we willen niet bagatelliseren dat het best een bedrag is, daarom kun je altijd een betalingsregeling voor gespreide betaling met ons afspreken!

 7. “NLP is voor zweverige types”
Elk NLP-instituut heeft zo zijn eigen handtekening. Die van ons: nuchter, toepasbaar, persoonlijk en leuk. Vier ingrediënten die we alle vier belangrijk vinden.

Weet jij nog wel tien redenen? Wij zijn dol op dit soort smoezen! Vaak zeggen ze ongelofelijk veel over de denkpatronen die je in je leven in stand houdt. Denkpatronen die voor je kunnen werken, denkpatronen die stilstand betekenen en denkpatronen die achteruitgang opleveren. Als je al langer dubt en denkt, zeggen we: doen! Inschrijven!

Bekijk de agenda voor de eerst volgende NLP Practitioner. Eerst de Sfeer proeven? Meld je aan voor onze dagworkshop NLP in 1 dag en neem gratis iemand mee. Je kunt natuurlijk altijd nog eens met één van onze trainers sparren. We kletsen namelijk niemand een training in, we kijken echt en oprecht wat voor jou de beste beweging is!

Hartelijke groet uit Delft,
Richard

stairs