Workshop Verlies en Rouw

Rouw is de achterkant van liefde

Verlies hoort bij het leven en is er op vele manieren, soms klein, soms ondragelijk groot. Het kan gaan over bijvoorbeeld het verlies van een baan, van gezondheid, van geliefden (ouders, partner, familie, vrienden), van een (ongeboren) kind, van het nooit kinderen kunnen krijgen, van een land, van een periode uit je leven, verlies om wat er niet is geweest en misschien nooit meer gaat komen.

Als je verlies wegstopt is dat bewust of onbewust om het gemis, het verdriet of pijn die erbij hoort niet te voelen.  Maar vaak is het daardoor lastig je opnieuw te verbinden in een volgende fase. Of dat nou gaat om die nieuwe baan, een nieuwe relatie of om weer vol in het leven te kunnen staan. Het voelt als een stagnatie die niet zelden leidt tot sombere gevoelens.

Omgaan met verlies en rouw

Omgaan met verlies en het gemis wat daar bij hoort, heet rouwen. Maar hoe rouw je nou eigenlijk? Hoe doe je dat als je het misschien heel ver hebt weg gestopt, het misschien nauwelijks meer kan voelen of het je juist overspoelt? De manier waarop we als volwassene omgaan met verlies en rouw is vaak hoe we het ooit geleerd hebben als kind. Gemis van nu, roept vaak ook gemis van vroeger op met de bijbehorende ‘oplossingen’ van toen.

Rouwen is verlies verwerken, niet om het helemaal ‘goed’ te maken want zo maakbaar is het niet. Maar rouwen is wel essentieel om op de laag van zingeving te komen, zodat je door kunt en verder kunt leven en groeien in plaats van overleven. Rouwen doen we allemaal op onze hele eigen persoonlijke manier.

In deze workshop sta je stil bij verlies, word je je bewust hoe jij daarmee omgaat en leer je jouw eigen manier van rouwen herkennen. Ook leer je om een volgende stap te maken in de richting van een leven waar rouw een plek krijgt en je helpt om weer beweging te krijgen waar eerst stagnatie was. Om voller en vrijer te leven en je werkelijk te verbinden.

Ook voor professionals

Als professionele trainer of coach, zul je vaak met dit thema te maken krijgen. De workshop is erop gericht om met jouw eigen persoonlijk proces rondom verlies en rouw aan de slag te gaan. Daardoor zal deze workshop ook een grote positieve bijdrage leveren aan de manier waarop jij als professional met dit thema omgaat.

Deelname workshop Verlies en Rouw

  • De workshop is van 9.30 tot 17 uur
  • Inclusief een lekkere door onze huiscateraar verzorgde lunch
  • De workshop wordt gegeven door Jolanda van Millingen en Renée Hilverdink, beide trainers hebben hun eigen ervaringen met verlies en rouw en hebben daar hun persoonlijke weg in gevonden. Hun persoonlijke ervaringen gecombineerd met diepgaande kennis over verankering en bevrijding van verlies & rouw in je leven, maakt dat de training diepgang heeft zonder ‘te zwaar’ te worden.
  • Voor deze workshop kun je je hier aanmelden.

Tijden:
De workshop is van 9:30 tot 17:00.

Prijs:
€ 350,-, inclusief twee uitgebreide lunches en onbeperkt koffie/thee. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Overige informatie:
De workshop is 2 dagen.

 
Er zijn nog geen nieuwe data bekend. Deze volgen zo spoedig mogelijk.