Systemisch werk

Systemisch Werk

Het elastiekje dat je steeds weer vasthoud

Systemisch Werk gaat over de werking van familie- en organisatiesystemen, en de invloed daarvan op ons functioneren. In een systeem kunnen allerlei dynamieken en verstrikkingen spelen die maken dat je in je dagelijks leven niet altijd de keuzes maakt die je zou willen maken. Alsof er een elastiekje is dat je steeds weer terugtrekt in je oude patroon.

Bij systemisch werk  leer je de systeemdynamieken uit je eigen familiesysteem kennen, en die van anderen herkennen. Vaak zijn er op onbewust niveau veel zaken die maken dat we steeds weer in dezelfde valkuilen stappen. Door dat onbewuste deel bewust te maken, komt er ruimte voor verandering.

Welke dynamieken kunnen er spelen? Hoe kun je je daar bewust van worden en wat zal dat je opleveren? Systemisch werk is geschikt voor iedereen die meer in en over zichzelf wil ontdekken. Ook kun je in onze opleidingen leren hoe je systemisch werk kunt gebruiken in je werk.

Systemisch werk bestaat uit:
– systemische principes
– systemische werkvormen (onder andere familieopstellingen, organisatieopstellingen, individuele opstellingen bij coaching)

Meer weten? Kom naar eens naar een workshop Familieopstellingen. Belangstelling voor de opleiding Systemisch Werk? Neem dan contact op met een van de trainers voor een kennismaking.

NLP DIPPEN en DIMMEN: Oplossingsgericht Werk

NLP DIPPEN en DIMMEN: Oplossingsgericht Werk

Oplossingsgericht WerkDippen en Dimmen Richt je je op wat je wilt, of op wat je niet wilt? Ga je uit van ‘Denken in Problemen (DIPPEN)’ of ‘Denken in Mogelijkheden (DIMMEN)’? Bij De eerste verdieping denken we vanuit de ‘Wat Werkt Wel-regel’. En dat is meer dan een...

NLP Submodaliteiten: een krachtige manier om je blik te verruimen!

NLP Submodaliteiten: een krachtige manier om je blik te verruimen!

SubmodaliteitenEen krachtige manier om je blik te verruimen Submodaliteiten zijn de kleinste bouwstenen van onze gedachten. Onze gedachten bouwen we op door beeld, gevoel en woorden van binnen te combineren. Dat doe je beslist in bijna alle gevallen onbewust en...

NLP Herkaderen: bekijk het eens anders!

NLP Herkaderen: bekijk het eens anders!

HerkaderenBekijk het eens anders! Herkaderen is de techniek achter positief denken. Want vaak is een probleem een probleem vanwege het perspectief! Definitie van herkaderen: de betekenis van een verschijnsel veranderen door het in een ander kader te plaatsen. Globaal...