FAQ De eerste verdieping


Kan ik eerst proeven aan een opleiding voordat ik mij inschrijf?
Je kan altijd een kijkje komen nemen en sfeer proeven door een gratis informatieavond te bezoeken of deel te nemen aan onze 1-daagse workshop.

Kan ik meer informatie krijgen over de opleiding in een persoonlijk gesprek?
Voor, tijdens en na een opleiding ben je altijd welkom om in een persoonlijk adviesgesprek je verdere ontwikkeling te bespreken met een van onze senior trainers/coaches of met een van onze opleidingsadviseurs.

Is er voldoende persoonlijke aandacht?
De opleidingen worden gegeven door één of twee senior-trainers en zij worden altijd ondersteund door assistent-trainers/coaches. Daardoor is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Al onze opleidingen en trainers zijn erop gericht dat jij leert wat voor jou bovenaan je verlanglijstje staat om te leren of je verder in te ontwikkelen.

Moet ik eerst alles voor mijzelf op orde hebben en rust ervaren om een opleiding te kunnen doen?
We horen vaak van mensen: “het is nu niet de tijd om een opleiding te volgen want… te druk, teveel gedoe, te moe, te weinig energie, teveel stress, gedoe in de familie, burn-out, teveel andere dingen op mijn bordje” etc. Maar met onze opleidingen bieden we je juist tools aan om zaken voor jezelf op orde te krijgen en meer rust te kunnen ervaren in jezelf. Dus je hoeft niet alles ‘op de rit en af’ te hebben om aan een opleiding te beginnen.

Met welke opleiding zal ik starten?
De Level 1 opleidingen zijn de startopleidingen:

  • De NLP Practitioner opleiding is voor de meeste mensen de beste keuze om mee te starten. Het is de basis van al onze opleidingen. Met NLP leer je alle hoeken van je eigen persoonlijkheid kennen én die van anderen. Wil je een grondige kijk op jezelf, bewuster worden, leren over contact, communicatie, het leven, carrière, loslaten, doelen halen, keuzes maken en hoe je in elkaar zit? Kortom jezelf in de breedte en de diepte persoonlijk ontwikkelen, kies dan voor de NLP Practitioner opleiding. Ook voor de professional is het dé methodiek om een veelomvattende kijk op ontwikkeling, verandering en mensen te krijgen. Vanuit deze opleiding kan je vervolgens elke andere opleiding gaan doen.
  • Wil je vooral je familiedynamieken leren kennen en toepassen in het hier en nu, dan kun je ook starten met Systemisch Werk 1. Dit legt tevens een goede basis om door te groeien als coach.
  • Ben je geïnteresseerd in coaching op het gebied van ADHD, ADD, hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid, dan past de AD(H)D-coach opleiding waarschijnlijk het beste.

Welke opleidingen bieden jullie aan?
De eerste verdieping geeft al bijna 20 jaar een breed scala aan verdiepende persoonlijke en professionele opleidingen op het gebied van NLP, Systemisch Werk, Body Mind, Coaching en NLP Trainerschap. Op onze website vind je een overzicht met alle opleidingen en workshops.

Hoe meld ik me aan voor een opleiding?
Leuk dat je je wil inschrijven voor één van onze opleidingen of workshops. Maak hier je keuze en schrijf je direct in. Wil je eerst sfeer proeven, ga dan naar een van onze gratis infoavonden of de dagworkshops.

Hoe werkt een optie?
Nog geen 100% zekerheid? Weet je nog niet zeker of je wil deelnemen maar wil je wel al een plek reserveren, kies dan in het inschrijfformulier voor optie nemen. Met een optie reserveren wij een plek voor je totdat je zekerheid hebt over je deelname. De optie is geldig tot het moment dat we contact met je opnemen omdat het aantal inschrijvingen voor de betreffende opleiding naar het maximum aantal deelnemers gaat. Je kunt op dat moment je definitieve keuze bepalen.

Hoe werkt de wachtlijst?
Als een opleiding vol zit, dan kunnen we je een plekje op de wachtlijst aanbieden. Wel is de ervaring dat er niet zo vaak op het laatste moment een plekje vrij komt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, schrijf je dan tijdig in of neem een optie.

Wat is de Nederlandse vereniging voor NLP (NVNLP)?
De Nederlandse Vereniging voor NLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Door onze aansluiting bij de NVNLP zijn wij bevoegd erkende NLP-opleidingen te geven. Jouw certificaat wordt daarmee ook door de NVNLP erkend.

Welke kwalificaties / erkende certificaten kun je halen?
Al onze opleidingen zijn erkend door het CRKBO. De NLP-opleidingen zijn daarnaast erkend door de NVNLP. Voor het verkrijgen van het erkende NLP Practitioner certificaat vinden we het vooral belangrijk dat je NLP lekker toepast in je dagelijkse leven en daarom staan we de hele opleiding vooral ruimschoots stil bij jouw leerproces en hoe je dit kunt toepassen. Groei en ontwikkeling gaat bij ons boven theoretische kennis.

Zijn de trainers gecertificeerd?
Al onze trainers zijn opgeleid en gecertificeerd in de methodieken die ze geven (bijvoorbeeld NLP, Systemisch Werk, Body Mind, Coaching en NLP Trainerschap).

Vergoed mijn werkgever de opleiding?
Elke opleiding levert niet alleen voor jezelf veel op maar ook voor je werk en carièrre. Of dat nou gaat over beter samenwerken, loopbaankeuzes, effectiever & professioneler communiceren, zelfmanagement, (persoonlijk) leiderschap, energieniveau, zelfvertrouwen, flexibiliteit, vitaliteit of omgevingsbewustzijn. Het is niet voor niets dat werkgevers steeds vaker mee willen investeren in jouw ontwikkeling in tijd en geld. Om je te helpen met informatie voor je werkgever, kun je voor elke opleiding op de opleidingspagina de @WerkPDF downloaden. Kijk bijvoorbeeld hoe deze @WerkPDF eruit ziet voor de NLP Practitioner. 

Hoe lang duurt een opleiding en hoe zijn de opleidingsdagen ingedeeld?
Op de website staat op elke opleidingspagina (via Opleidingen & Workshops) duidelijk aangegeven uit hoeveel dagen een opleiding bestaat en hoe deze dagen verdeeld zijn.

Kan ik dagen inhalen?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je een dag echt niet aanwezig kan zijn. In overleg met de trainers kan een van onze assistent-trainers je bijpraten, zodat je niks hoeft te missen. Ook kan je intervisiegroepje hierin een mooie uitkomst bieden.

Waar kan ik overnachten?
Bij De eerste verdieping zijn geen mogelijkheden tot overnachten. Zowel in Delft als Zoetermeer zijn er natuurlijk volop hotels, airbnb’s, bed&breakfasts en hostels om te verblijven.

Waar komen cursisten zoal vandaan?
Onze cursisten komen uit heel Nederland!

Ik heb geen tijd en wil wel graag de opleiding doen?
Het is niet altijd even makkelijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Soms kan het ook een kip-ei situatie zijn: tijd investeren in  jezelf ontwikkelen gaat je ‘in the end’ vaak meer tijd opleveren. Wil je heel graag een opleiding doen, maar weet je nu nog niet hoe? In een persoonlijk gesprek helpen we je graag een keuze te maken die past bij je doelen en ambities.

Voor wie is de NLP Practitioner?
NLP is voor iedereen die op pad wil met groei en ontwikkeling, in werk of privé. Dus of je nou meer verbinding wil, jezelf beter wil leren kennen, blokkades overboord wil gooien, je dromen maar niet waarmaakt, je passie wil vinden, beter wil functioneren op je werk, wil weten wat jouw volgende carrièrestap is, relaxter wil opvoeden, je relaties wilt verbeteren, je energie wil voelen, handiger wil communiceren, meer uit jezelf en je leven wil halen, een leukere partner wil zijn of gewoon heel nieuwsgierig bent. Daarnaast is NLP het basisfundament voor iedereen die met mensen werkt en z’n professionele communicatie wil verbeteren zoals managers, professionals, coaches, leerkrachten.

Kunnen jongeren ook NLP doen?
De NLP Practitioner is geschikt vanaf 18 jaar. Steeds meer jongeren kiezen tegenwoordig ook om NLP te doen en die zien we dus ook in de opleiding. Want hoe fijn is het om je eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen aan het begin van je volwassenheid, dan kun je er nog een heel leven van profiteren!

Moet ik zelf boeken of studiemateriaal aanschaffen?
Je krijgt van ons een uitgebreide manual (ook digitaal in PDF). Verder faciliteren we deelname aan intervisiegroepen en krijg je toegang tot de besloten WhatsApp-groep van de opleiding. Je hoeft zelf geen boeken of ander studiemateriaal aan te schaffen. Zin om lekker te lezen, te verdiepen en geïnspireerd te raken? Neem dan een kijkje nemen in onze uitgebreide literatuurlijst 

Waar worden de opleidingen gegeven?
Onze trainingen worden gegeven op onze fijne opleidingslocaties in het hartje van Delft, de oude dorpskern van Zoetermeer en het authentieke Eemklooster in Amersfoort. De adressen en routebechrijving kun hier vinden.

Wanneer moet ik de training en/of opleiding betalen?
Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt). Betalen graag uiterlijk zes weken voor aanvang van de opleiding. Indien gewenst, is het voor particulieren ook mogelijk om onze opleidingen in 4 termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem daarvoor bij inschrijven even contact op om de specifieke voorwaarden te bespreken.

Kan ik in termijnen betalen als particulier?

Natuurlijk begrijpen we dat een opleiding soms een groot bedrag in één keer kan zijn. Daarom is het altijd mogelijk om voor onze meerdaagse opleidingen in 4 termijnen te betalen. Mail ons gerust hoe dat werkt en dan denken we graag met je mee wat voor jou mogelijk is.

Wat is het niveau van de trainingen?
Onze NLP Trainers Training en de Coachopleidingen zijn op HBO niveau. Al onze andere opleidingen zijn voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en zich verder wil ontwikkelen.

Wat is de groepsgrootte?
De groepsgrootte varieert per opleiding en locatie. Reken op tussen de 18 tot 34 Deelnemers. We hechten er aan voldoende diversiteit in de groep te borgen en dat blijkt met deze omvang heel goed te gaan. Hoe meer diversiteit, hoe hoger het leereffect hebben we in de loop der jaren ervaren.

Welke type cursist doet mee?
Persoonlijke ontwikkeling is niet verbonden aan een beroep of een opleidingsniveau. Je zult, als je bijvoorbeeld naar een informatieavond komt, merken dat er een zeer gevarieerd publiek op af komt. Onze opleidingen zijn ook niet alleen gericht op leren met je hoofd, ook hart en buik doen mee. En iedereen heeft die drie-eenheid in zich! Wil je weten of je je thuis zult voelen in onze opleidingen, kom dan gewoon een keertje sfeer proeven. Je bent van harte welkom!

Zijn de opleidingen leeftijdsgebonden?
De opleidingen zijn geschikt voor alle (jong)volwassenen. Of je nou jong of oud bent, persoonlijke ontwikkeling is niet verbonden aan een leeftijd. Je bent dus altijd welkom!

Kan een opleiding ook in minder dagen?
Soms vliegen die aanbiedingen je om de oren, stunten met prijzen en dagen. Wij voldoen aan de vereisten van de NVNLP en dat betekent dat we geen NLP-opleiding in bijvoorbeeld 9 dagen proppen maar voldoende de tijd nemen voor jouw leerproces en om alle mooie tools die we kennen over te dragen. Ook online opleiden is niet waar we voor kiezen, de kwaliteit wordt ook bepaald door persoonlijk contact en interactie.

Wat zijn de tijden van de opleidingsdagen?
De opleidingsdagen en workshops zijn van 10.00 tot circa 17.00 uur. De dagen met een avondprogramma zijn tot circa 21.00 – 22.00 uur. Bij Opleidingen & Workshops kun je per opleiding de tijden bekijken

Wat zijn de tijden van de workshops?
De workshops zijn van  10.00 – 17.00 uur. Inclusief een lekkere door onze huiscateraar verzorgde lunch. Op onze website kun je per workshop de tijden bekijken.

Zijn de opleidingen inclusief lunch en/of diner?
Elke opleiding heeft een lekkere door onze cateraar verzorgde lunch in de vorm van een lunchpakket met een fruitsapje. Verder staat er fruit, is er altijd wat lekkers en kun je onbeperkt koffie, thee en water gebruiken.

Kan ik eerst kennismaken of oriënteren?
Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze gratis infoavonden of dagworkshop om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Hoe kan ik contact opnemen?
Je kan ons tussen 10.00 en 14.00 uur bellen via 079-2033 400 of altijd een mail sturen.

Hoe kan ik na afloop van een opleiding mijn kennis behouden?
Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Lees hier alle ins en outs over hoe dat werkt. Elke opleiding heeft ook intervisie groepen. Wij raden zeker aan om met mensen uit je intervisiegroep af te spreken om kennis en ervaringen te delen. Zo blijf je lekker up to date in wat er om je heen gebeurt.

Ik heb al voorkennis, kan ik dan onderdelen overslaan?
Het kan natuurlijk zijn dat je al opleidingen elders hebt gedaan. Neem gerust contact met ons op en dan kijken we graag met je mee of dit aansluit bij de opleiding die jij wil starten.

Kan ik ook terecht voor individuele begeleiding?
Bij De eerste verdieping kun je ook terecht voor individuele begeleiding. Hoeveel boeken er ook geschreven zijn, soms is het lastig te bedenken HOE je een verandering kan creëren. In dat geval kan coaching een welkome begeleiding zijn. Persoonlijke, loopbaan en werkgerelateerde vragen kunnen aan bod komen. Elk gesprek duurt ongeveer een uur en afhankelijk van je vraag maken we onder andere gebruik van:

Waar kan ik de auto parkeren?
Je kan alle informatie over de routebeschrijving en parkeren vinden op deze pagina met praktische informatie.

Waar kan ik mijn fiets/brommer/scooter parkeren?
Er zijn verschillende mogelijkheden om veilig je fiets/brommer/scooter te parkeren. Meer info hierover vind je bij de praktische informatie.

Kan ik met het openbaar vervoer komen?
Er zijn goede OV-verbindingen naar onze locaties in Delft, Zoetermeer en Amersfoort. Meer info over OV vind je op de pagina met praktische informatie.