fbpx

FAQ De eerste verdieping


Kan ik eerst proeven aan een opleiding voordat ik mij inschrijf? 

Je kan altijd een kijkje komen nemen en sfeer proeven door een gratis informatieavond te bezoeken of deel te nemen aan een van onze 1-daagse workshops.

Kan ik meer informatie krijgen over de opleiding in een persoonlijk gesprek?
Voor, tijdens en na een opleiding ben je altijd welkom om in een persoonlijk gesprek je verdere ontwikkeling te bespreken met een van onze senior trainers/coaches of met een van onze opleidingsadviseurs.
De opleidingen worden gegeven door een of twee senior-trainers en altijd ondersteund door assistent-trainers. Daardoor is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht.

Moet ik eerst alles voor mijzelf op orde hebben en rust ervaren om een opleiding te kunnen doen?
We horen vaak van mensen: het is nu niet de tijd om een opleiding te volgen want ….te druk, teveel gedoe, te moe etc.  Maar met onze opleidingen bieden we je juist alle tools aan om alles voor jezelf op orde te krijgen en meer rust te kunnen ervaren in jezelf. Dus je hoeft niet alles op de rit en af te hebben om aan een opleiding te beginnen.

Met welke opleiding zal ik starten?
De NLP Practitioner is veelal de basis van onze opleidingen Vanuit deze opleiding kan je elke andere opleiding gaan doen. Maar als jij graag met een andere opleiding wil starten ben je natuurlijk  ook van harte welkom (behalve vervolgopleidingen zoals Systemisch Werk 2 of de NLP Master practitioner, deze bouwen voort op een eerdere opleiding)> Op onze website kan je per opleiding de leerstroom bekijken. Wil je weten wat het beste bij jou past? In een gratis adviesgesprek kijken we graag met je mee wat past bij jou en jouw doelen.   

Welke opleidingen bieden jullie aan?
De eerste verdieping geeft al 15 jaar een breed scala aan verdiepende persoonlijke en professionele opleidingen o.b.v. NLP, Systemisch Werk, Body Mind, Coaching en Trainerschap. Op onze website vind je een overzicht met alle opleidingen en workshops

Hoe meld ik me aan voor een opleiding?
Leuk dat je je wil inschrijven voor een workshop, of wil inschrijven / een optie nemen voor één van onze opleidingen. Maak hier je keuze voor een opleiding, workshop, infoavond of opstelling-avond. 

Hoe werkt een optie?
Nog geen 100% zekerheid? Je kunt vrijblijvend een plek reserveren totdat je een beslissing hebt genomen. Je kunt altijd een kosteloos gesprek met een van de trainers laten inplannen, dan nemen we met je door of de opleiding past bij je verwachtingen en doelen. 

Hoe werkt de wachtlijst?
Als een opleiding vol zit, dan kunnen we je een plekje op de wachtlijst aanbieden. Wel is de ervaring dat er maar weinig op het laatst een plekje vrij komt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen schrijf je dan tijdig in of neem op tijd een optie. 

Wat is de Nederlandse vereniging voor NLP (NVNLP)? De Nederlandse Vereniging voor NLP heeft als doel de kennis over en kwaliteit van NLP te bevorderen. Door onze aansluiting bij de NVNLP zijn wij bevoegd erkende NLP-opleidingen te geven. Jouw certificaat wordt daarmee ook door de NVNLP erkend. 

Welke kwalificaties / erkende certificaten kun je halen?
Al onze opleidingen zijn erkend door het CRKBO. De NLP opleidingen zijn erkend door de NVNLP. Voor het verkrijgen van het erkende NLP Practitioner certificaat vinden we het vooral belangrijk dat je NLP lekker toepast in je dagelijkse leven en daarom staan we de hele opleiding wel ruimschoots stil bij jouw leerproces en hoe je dit kunt toepassen. 

Zijn de trainers gecertificeerd?
Al onze trainers zijn gecertificeerd in de methodieken die ze geven (bijv. NLP, systemisch werk). 

Wordt een opleiding vergoed door de Belasting?
In veel gevallen betaalt de fiscus mee aan jouw scholing. Bij je belastingaangifte kun je onze opleidingen als studiekosten opvoeren. Dat kan een behoorlijk verschil opleveren. Bekijk de fiscale voordelen die je bij het volgen van onze opleidingen kunt aanvragen. 

Vergoed mijn werkgever de opleiding?
Vaak zijn werkgevers bereid een (gedeelte) van de kosten en tijd voor hun rekening te nemen. Wij kunnen met je meedenken hoe dit te verwoorden. 

Hoe lang duurt een opleiding en hoe zijn de opleidingsdagen ingedeeld?
Op de website staat op elke opleidingspagina (onder het kopje Opleidingen en Workshops) duidelijk aangegeven uit hoeveel dagen een opleiding bestaat en hoe deze dagen verdeeld zijn. 

Kan ik dagen inhalen?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je een dag echt niet aanwezig kan zijn. In overleg met de trainers kan je deze dag inhalen of onze assistent-trainers kunnen je bijpraten zodat je niks hoeft te missen. 

Waar kan ik overnachten?
Bij De eerste verdieping zijn geen mogelijkheden tot overnachten. Slechts een paar deuren verder, op Achterom 86, is bed en breakfast Prinsenstad. Verder zijn er natuurlijk volop hotels en hostels om te verblijven.

Waar komen cursisten zoal vandaan?
Onze cursisten komen uit heel Nederland!

Waar kan ik de auto parkeren?
We raden je af om langs de gracht te parkeren, want dat mag namelijk niet zonder vergunning. Parkeren kan  in de Zuidpoort garage Delft (10 minuten lopen, €16,- p.d.). Meer info over parkeren in Delft vind je op de website van de gemeente. Of kijk hier om een overzicht van locaties van de diverse parkeergarages in Delft te bekijken. 

Waar kan ik mijn fiets/brommer/scooter parkeren?
Bieseklette Vesteplein (3 minuten lopen, fiets €0,50 p.d., brommer/scooter €0,95 p.d.). 

Kan ik met het openbaar vervoer komen?
NS-Station Delft Centraal (9 minuten lopen). 

Bushalte Zuidpoort: bus 37, 40, 55, 60, 64, 69, 174 (5 minuten lopen).

Tramhalte Delft Station HTM lijn 1 (7 minuten lopen).  

Ik heb geen tijd en wil wel graag de opleiding doen?
Het is niet altijd even makkelijk om tijd voor jezelf vrij te maken. Wil je heel graag een opleiding doen, maar weet je niet hoe? In een persoonlijk gesprek helpen we je graag een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. 

Voor wie is de NLP Practitioner?
NLP is voor iedereen die op pad wil met groei en ontwikkeling, in werk of privé. Dus of je nou meer verbinding wil, jezelf beter wil leren kennen, blokkades overboord wil gooien, je dromen maar niet waarmaakt, je passie wil vinden, beter wil functioneren op je werk, wil weten wat jouw volgende carrièrestap is, relaxter wil opvoeden, je relaties wilt verbeteren, je energie wil voelen, handiger wil communiceren, meer uit jezelf en je leven wil halen, een leukere partner wil zijn of gewoon heel nieuwsgierig bent. Daarnaast is NLP het basisfundament voor iedereen die met mensen werkt en z’n professionele communicatie wil verbeteren, zoals managers, professionals, coaches, leerkrachten. 

Is er ook een opleiding voor jongeren?
De opleiding NLPJong is speciaal voor iedereen tussen de 17 en 24 jaar die zich wil ontwikkelen en z’n eigen gebruiksaanwijzing wil leren kennen. Je hoeft geen problemen te hebben, sommige deelnemers komen puur uit nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoefte. En ook voor wat zwaardere thema’s zijn we niet bang want je gaat je als mens ontwikkelen, met alle onderliggende emoties erop en eraan. Vind jij jezelf best wel volwassen? Ben je geïnteresseerd in jezelf, mensen, relaties, je toekomst, doelen en emoties? Heb je zin om in een groep leeftijdsgenoten met dezelfde en totaal andere achtergronden veel plezier te hebben en tegelijkertijd alle dingen te leren die je dus totaal gemist hebt op school? Wil je koste wat het kost voorkomen dat je verder in je leven vastloopt, je af gaat vragen ‘is dit alles’ en een saaie volwassene wordt? Oftewel wil je een giga-basis leggen voor succes en plezier in je leven? Dan verwelkomen we je graag bij NLPJong!

Moet ik zelf boeken of studiemateriaal aanschaffen?
Je krijgt van ons een uitgebreide manual (ook digitaal in PDF), deelname aan intervisiegroepen en toegang tot de besloten facebookgroep. Je hoeft zelf geen boeken of ander studiemateriaal aan te schaffen. Zin om lekker te lezen, te verdiepen en geïnspireerd te raken? Neem een kijkje nemen in onze uitgebreide literatuurlijst 

Waar worden de opleidingen gegeven?
Onze trainingen worden gegeven op Achterom 78 in Delft. Vanwege de corona-maatregelen en het wegvallen van Achterom 1, zijn we voor sommige groepen uitgeweken naar een tijdelijke Delftse locatie, namelijk De Loft Studio. Vanaf begin 2021 zullen we ook opleidingen in de Dorpsstraat 7 in Zoetermeer geven.

Wanneer moet ik de training en/of opleiding betalen?
Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe (kijk in je spam als je niet binnen twee werkdagen iets ontvangen hebt). Betalen graag uiterlijk drie weken voor aanvang van de opleiding. Het is ook mogelijk om onze opleidingen in termijnen te betalen, zonder extra kosten. Neem daartoe bij inschrijven even contact op om de specifieke voorwaarden te bespreken.

Wat is het niveau van de trainingen?
Onze trainers- en coachopleidingen zijn op HBO niveau. Al onze andere opleidingen zijn voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en zich verder wil ontwikkelen. 

Wat is de groepsgrootte?
De groepsgrootte varieert van ongeveer 18 tot 34 personen en verschilt per locatie en per opleiding.

We hechten er aan voldoende diversiteit in de groep te borgen en dat blijkt met deze omvang heel goed te gaan. 

Welke type cursisten doen mee?
Persoonlijke ontwikkeling is niet verbonden aan een beroep of een opleidingsniveau. Je zult als je bijvoorbeeld naar een informatie-avond komt, merken dat er een zeer gevarieerd publiek op af komt. Onze opleidingen zijn ook niet alleen gericht op leren met je hoofd, ook hart & buik doen mee. En iedereen heeft die drie-eenheid in zich! Wil je weten of je je thuis zult voelen in onze opleidingen dan kom je gewoon een keertje sfeer proeven, je bent van harte welkom!

Zijn de opleidingen leeftijdsgebonden?
De opleidingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Of je nou jong of oud bent, persoonlijke ontwikkeling is niet verbonden aan een leeftijd. Je bent dus altijd welkom!

Kan een opleiding ook in minder dagen?
Soms vliegen die aanbiedingen je om de oren, stunten met prijzen en dagen. Wij voldoen aan de vereisten van de NVNLP en dat betekent dat we geen opleiding in bijvoorbeeld 9 dagen proppen maar voldoende de tijd nemen voor jouw leerproces en om alle mooie tools die we kennen over te dragen. 

Wat zijn de tijden van de opleidingsdagen?
De opleidingsdagen zijn van 9.30 tot circa 17.00 uur. De dagen met een avondprogramma zijn tot circa 21.00 – 22.00 uur. Op onze website kun je per opleiding de tijden bekijken. 

Wat zijn de tijden van de workshops?
De workshops zijn van  9.30 – 17.00 uur of van 10.00 – 17.00 uur. Inclusief een lekkere door onze huiscateraar verzorgde lunch. Op onze website kun je per workshop de tijden bekijken.

Zijn de opleidingen inclusief lunch en/of diner?
Elke opleiding heeft een lekkere door onze huiscateraar verzorgde lunch en een heerlijk diner tijdens de avondprogramma’s. Verder is er mogelijkheid tot onbeperkt koffie/thee. 

Kan ik eerst kennismaken of oriënteren?
Wil je alvorens een keuze te maken een gesprek met een van onze trainers? Dat kan natuurlijk. In zo’n  persoonlijk gesprek helpen we je een keuze te maken die past bij je doelen en ambities. Of kom naar onze korte workshops om sfeer te proeven. Als je al zeker bent van het volgen van een opleiding kun je je vanzelfsprekend ook direct inschrijven.

Hoe kan ik contact opnemen?
Je kan ons altijd bellen via 015-2125125 of een mail sturen.

Kan ik een trainingsruimte huren?
De ruimte van De eerste verdieping kan ook gehuurd worden. Maak gebruik van onze grote trainingszaal met bijbehorende coachruimtes en grote vergaderkeuken op Achterom 78.

Wat kost het huren van een trainingsruimte op Achterom 78?
Het huren van een trainingsruimte op Achterom 78 kost €200,- per dagdeel (4 uur ochtend, middag of avond). €350,- voor 2 dagdelen en €500,- voor 3 dagdelen. 

Maximum aantal personen: 

    • carré 25 personen
    • theater 45 personen

Een vergaderarrangement kost €5,50 p.p. per dagdeel inclusief onbeperkt koffie, thee, water en lekkers bij de koffie. 

Lunch €11,50 p.p. (vers belegde broodjes, soep, melk/karnemelk en jus d’orange). 

Flip-over, beamer en wifi gebruik is gratis. 

Alle prijzen zijn inclusief btw. 

Voor diner, warme- of uitgebreide lunch: prijzen op aanvraag. 

Wil je met een van je activiteiten bij ons terecht kunnen? Neem contact op met Selene en informeer naar de mogelijkheden. Omdat verhuur niet onze ‘core business’ is, kun je in geval van maatschappelijk betrokken activiteiten rekenen op een vriendelijke financiële afspraak. 

Hoe kan ik na afloop van een opleiding mijn kennis behouden?
Omdat we zeker weten dat je veel leert en blij wordt van onze opleidingen, durven we levenslange garantie te geven! Lees hier alle ins en outs over dat werkt.

Elke opleiding heeft ook intervisie groepen. Wij raden zeker aan om met mensen uit je intervisiegroep af te spreken om kennis en ervaringen te delen. Zo blijf je lekker up to date in wat er om je heen gebeurd. 

Kan ik ook terecht voor individuele begeleiding?
Bij De eerste verdieping kun je ook terecht voor individuele begeleiding. Hoeveel boeken er ook geschreven zijn, soms is het lastig te bedenken HOE je een verandering kan creëren. In dat geval kan coaching een welkome begeleiding zijn. Persoonlijke en werkgerelateerde vragen kunnen aan bod komen. Elk gesprek duurt ongeveer een uur en afhankelijk van je vraag maken we onder andere gebruik van: